03 / 05 / 2024

Türkiyede Alışverişçi İhtiyaçları ve Tercihleri Araştırması sonuçları

Türkiyede Alışverişçi İhtiyaçları ve Tercihleri Araştırması sonuçları

GFK'nın " Türkiye'de Alışverişçi İhtiyaçları ve Tercihleri Araştırması ''na göre, hızlı tüketimde zirvede yüzde 30 pazar payı ile bakkallar yer aldı. Süpermarketlerin ise paylarında düşüş görüldü

Pahalılık yurt dışından online alışverişi patlattı!

Ülkemizin pek çok üründe görece daha pahalı hale gelmesi, yurt dışından online alışverişi de patlattı. Alışveriş hacmi, 11 ayda 102 milyar TL'ye ulaştı.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nden İsra Holding'e tam not!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nden İsra Holding'e tam not geldi. 

E-ticarette kasım ayı alışveriş çılgınlığına dikkat! Dolandırıcıların tuzağına düşmeyin!

Kasım ayında Öğretmenler Günü, Bekarlar Günü ve Alışveriş Cuması derken e-ticarette çok farklı kategorilerde indirimli alışveriş fırsatı tüketicileri bekliyor. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği ise tüketicileri e-ticaretteki alışveriş tuzaklarına karşı uyardı.

İnternetten alışverişte bu hataları yapanlar cebine büyük zarar veriyor

Binlerce tüketici e-ticaret sitelerinden sağlıklı alışveriş yapmadığı için cebinden çok para çıkıyor. Vatandaşlar kargoda sorun yaşıyor, sahte ürün alıyor ve kişisel bilgilerini tehlikeye sokuyor. İşte tüm detaylar...

2024'te 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışması başlıyor! 603 bin hektarda da tescil işlemleri tamamlanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sürdürülen çalışmalarla gelecek sene 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışmasının başlatılması ve 603 bin hektarda tescil işlemlerinin bitirilmesi planlanıyor. İşte ayrıntılar...

 Sodexo kart kullanıcılarına büyük indirim! Son bir yılda kartla alışveriş yapanlara 22 milyon liralık indirim!

Çok sayıda kategoriden ve markadan alışveriş imkanı sağlayan Sodexo, kullanıcılarına çeşitli indirimler sunuyor. Şirket, bugüne kadar yaptığı iş birlikleri ve kampanyalar ile son 1 yılda kullanıcılarına toplamda 22 milyon lira tutarında indirim sağlamış oldu.

Markete gidecekler dikkat! Akbank kasap, market, manav alışverişlerinde resmen hediye dağıtıyor!

Markete gideceklerin merakla beklediği müjde geldi. En çok tercih edilen bankalar arasında yer alan Akbank kasap, market, manav alışverişlerinde resmen hediye dağıtıyor...

Evin konut sigortasını o bankadan alana Migros'tan indirim hediye edilecek! Migros'tan alışveriş yapanlar dikkat

Garanti Bankası'ndan Evim Garantide konut sigortası kapsamında önemli bir kampanya düzenledi. Özellikle Migros'tan alışveriş yapan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. İndirim miktarı dikkat çekici.

Okullar yarın açılıyor! İlk ders zili öncesi kırtasiyelerde alışveriş hareketliliği

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı için ilkokul, ortaokul, lise ve okul öncesi eğitimde, ilk ders zili öncesinde kırtasiye alışverişi hareketlendi.

Online alışverişte en fazla hangi alanlarda alışveriş yapılıyor?

Tüketici zekâsı şirketi NielsenIQ “2023 Yılının Online Alışverişçileri” araştırmasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, Türkiye’de online alışveriş yapanların üçte birinden fazlası sırasıyla Giyim / Ayakkabı, Yemek Siparişi ve Kişisel Bakım / Kozmetik kategorilerinde alışveriş yapıyor.

Anne babalara müjde! Çocuğuna okul alışverişi yapacaklara tam bu kadar para yatacak!

Okulların açılmasına sayılı günler kala anne babaların da okul alışverişi hız kazandı. Bu kapsamda; market, giyim ve kırtasiye alışverişi yapacak vatandaşlara ING’den çok sevindirecek bir kampanya haberi geldi.

Bu yıl okul çantaları en ucuz 1.000 TL'ye dolacak! Kırtasiye ürünlerinde yüzde 75 yükseliş! 

Okulların açılmasına günler kala, velilerin okul alışverişi telaşları başladı. Kırtasiye malzemelerinde geçtiğimiz seneye göre yüzde 40 ile 75 arasında artış yaşanırken bu sene bir okul çantasını doldurma maliyeti en az 1.000 TL olacak.

Böyle zam görülmedi! Tüm işçilerin maaşları yüzde 107.49 oranında artıyor

Ünlü üretici, tüm çalışan işçilerinin maaşlarına yüzde 107,49 oranında zam yaptığını duyurdu. İşte detaylar...

Türkiyede Alışverişçi İhtiyaçları ve Tercihleri Araştırması sonuçları Haberi

Türkiyede Alışverişçi İhtiyaçları ve Tercihleri Araştırması sonuçları


Araştırma Kurulu GFK Türkiye, 10 bin hanede barkod okuyucu cihazlarla kaydedilen hızlı tüketim alışverişlerini araştırdı.GFK Türkiye'nin araştırmasına göre, hızlı tüketimde zirvede yüzde 30 pazar payı ile bakkallar yer aldı. Buna karşılık lokal zincirler, tekil süpermarketler ve ulusal kanalların pazar payları düştü.


Alışverişçi İhtiyaçları ve Tercihleri Araştırması sonuçlarına göre, taze gıda kategorisinde yer alan ekmek, süt, yumurta, meyve ve sebze gibi ürünler alışveriş sepetini büyütmede önemli rol oynuyor. Tüm alışveriş harcamalarının, yüzde 65'i taze gıda ürünlerinden oluşuyor. İçinde sadece taze gıda bulunan sepetlerin toplam içindeki oranı yüzde 19 oldu.


En çok pazar günü alışveriş yapılıyor


Alışverişte bakkalların payları büyümeye devam ediyor. Türkiye'deki barkodlu ürünleri kapsayan araştırmada, bakkal ve mahalle marketlerinin payı 0,7 puan artışla yüzde 30'a ulaştı. Bakkal ve mahalle marketlerini, indirim marketleri...