05 / 05 / 2024

türkiyede bioyakıt üretimi

türkiyede bioyakıt üretimi

Enerji v e Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında, Bitkisel Yağ ve Biyoyakıt İhtiyacının Karşılanması için protokol imzalandı. Buna göre nadasa bırakılan alanlarda yağ bitkisi yetiştirilmesi teşvik edilecek...

Türkiye Sigorta 2024’e hızlı bir başlangıç yaptı! İlk iki ayda 19,3 milyar TL’lik prim üretimi gerçekleşti!

Türkiye Sigorta, senenin ilk iki ayında toplam prim üretimini yüzde 160 yükselterek 19,3 milyar TL’lik prim üretimi ile yıla hızlı bir başlangıç yapmış oldu. 

TÜİK açıkladı: Beyaz et üretimi ekimde de azaldı...

TÜİK verileri kapsamında yer alan açıklamaya göre, ocak-ekim döneminde bir önceki senenin aynı dönemine oranla, tavuk eti üretimi yüzde 4.4, hindi eti üretimi yüzde 13.0 düştüğü açıklandı. İşte haberin detayları...

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik: Uluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman önceliğimiz!

TÜRKÇİMENTO Anadolu Buluşmaları’nın yedincisi Elazığ’da yapıldı. TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik,  Türk çimento sektörüne ilişkin güncel bilgileri paylaşarak, Uuluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman öncelikleri olduğunu belirtti.

Türkiye'de ham çelik üretimi 9 ayda 24,5 milyon ton azaldı

Türkiye'nin ham çelik üretimi ocak-eylül döneminde, geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 10,1 azalarak 24,5 milyon ton olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'nin elektrik üretimi ağustos ayında yüzde 4,1 artış gösterdi

Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi ağustosta geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 4,1 yükselerek 31 milyon 360 bin 161 megavatsaat olarak gerçekleşti. Üretin ne kadar oldu ve ne kadar artış gösterdi? İşte haberin ayrıntıları...

Küresel ham çelik üretimi 152,6 milyon tona ulaştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, küresel ham çelik üretimi, Ağustos ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 2,2 artış gösterererek, 152,6 milyon tona ulaştı.

Türkiye’nin süt üretimi 2022 yılından beri düşüyor!

Türkiye’de süt üretiminde 2022 yılı itibarıyla düşüş yaşandığını söyleyen EBSO Süt ve Süt Ürünleri Meslek Komitesi Üyesi Ferhat Uğuralp, üretimin düşmesindeki esas nedenin başta yem olmak üzere yüksek maliyetler olduğunu vurguladı. Uğuralp, üretimde verimlilik için planlamanın şart olduğunu söyledi.

Mayıs ayında ticari süt üretimi düştü, tavuk üretimi yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayına ilişkin üretim verilerini açıkladı Buna göre ticari süt miktarı, yüzde 11 düşerek 115 bin 382 tona geriledi. Tavuk eti üretimi ise yüzde 5,1 artarak 210 bin 14 tona çıktı.

Küresel ham çelik üretimi Mayıs ayında yüzde 5,1 düştü!

Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, küresel ham çelik üretimi, Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 düştü ve 161,6 milyon ton oldu.

Türkiye'nin LPG üretimi 2022 yılında yüzde 8,53 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen yıl toplam Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) üretimi 2021 yılına göre yüzde 8,53 arttı ve 1 milyon 100 bin 359 ton oldu.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü. Verilen detaylara göre, inşaat üretimi, Avusturya'da yüzde 10,9, Slovakya'da yüzde 10,3 ve Almanya'da yüzde 4,6 oranında geriledi.

TÜİK açıkladı: Süt miktarı artarken, beyaz et üretimi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan veriler kapsamında, toplanan inek sütü miktarı, mart ayında 2022’nin aynı ayına göre yüzde 6,2 artarken, tavuk eti üretimi yüzde 1,5, kesilen tavuk sayısı yüzde 6,5 ve hindi eti üretimi yüzde 7,3 oranında düştü.

Süt üretiminde tehlike çanları! İnekler kesime gidiyor, üretim azalıyor. Yeni zamlar kapıda!

Süt üretiminde yaşanan sorunlar çığ gibi büyüyerek devam ediyor. Besiciler, yüksek maliyet artışlarına rağmen alım fiyatlarının masraflarını karşılamadığı gerekçesiyle ineklerini kesime gönderirken, süt üretimi de giderek azalıyor.

türkiyede bioyakıt üretimi Haberi

türkiyede bioyakıt üretimi

Enerji v e Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında, Bitkisel Yağ ve Biyoyakıt İhtiyacının Karşılanması için protokol imzalandı. İmza töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye’de nadasa bırakılan alanlarda yağ bitkisi yetiştirilmesinin teşvik edileceğini söyledi. Yetiştirilen yağ bitkisinin alım garantisi olacağını ve kilogram başına 50 kuruş destekleneceğini bildiren Eker, “Destekleri kendi bütçemizle karşılayacağız.” dedi. 


Bakan Eker, Türkiye’nin biyoçeşitlilik açısından zengin bir ülke olduğunu belirterek, bu yakıtlarla alakalı farklı taleplerin olduğunu belirtti. Mevcut alanlarda 3,3 milyon ton yağlı bitki üretildiğini ifade eden Eker, 'nadas yapılan bölgelerde yağlı tohum nasıl yetiştirilir?' konusunu araştırdıklarını kaydetti. Bu çerçevede aspir bitkisinin yağlı tohumlu bitki ve çekirdeklerinin yağ ihtiva ettiğini saptadıklarını aktaran Eker, bunun tohumlarının geliştirilmesi çalışmasının yapıldığını kaydetti...