29 / 08 / 2024

türkiyede çıkarılan değerli taşlar

türkiyede çıkarılan değerli taşlar

Türkiye, madenler ve doğal taşlar açısından çok zengin bir ülke. Ancak bu zenginlik bugüne kadar hak ettiği şekilde ‘paraya’ dönüşemedi. Son yıllarda bu sektörde Türkiye genel ihracatının çok üzerinde ihracat artışları yakalıyoruz...

Değerli Konut Vergisi toplam verginin yüz binde 1'i!

2023'te 4.5 trilyon TL'lik vergi gelirinin yalnızca 75.2 milyon TL'si Değerli Konut Vergisi iken bu sene 2,7 trilyon liralık toplam vergi gelirine karşılık sadece 58,4 milyon TL'lik Değerli Konut Vergisi alındı...

Kay Süt Fabrikası ve Yıldızlar SSS Holding'e ait Çeşme'deki değerli arazi icradan satılıyor!

Kay Süt fabrikası ve Yıldızlar SSS Holding'e ait İzmir Çeşme'deki değerli arazi, mali sıkıntılardan dolayı icradan satılığa çıkarıldı. 

Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor!

Bir ve birden fazla konutu olan vatandaşları yakından ilgilendiren Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor. Türkiye sınırları içerisinde sahip olduğu konutun değeri 9 milyon 967 bin Türk Lirası'nı geçenlerin bu vergiyi ödemesi gerekiyor.

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

Toyota, ‘Dünyanın En Değerli Otomotiv Markası’ seçildi

Interbrand tarafından açıklanan ‘Dünyanın En Değerli Markaları (Best Global Brands)’ araştırmasının 2023 sonuçları kapsamında Toyota, bir kez daha dünyanın en değerli otomotiv markası olarak seçildi. Toyota'nın marka değeri, 59 milyar 757 milyon dolardan 64 milyar 504 milyon dolara kadar yükseldi. İ

Yatırım yapmayı düşünenler dikkat! İstanbul'da en değerli bölge belli oldu! Yüzde 500 kar edeceksiniz...

Konut satışlarında geçen yıla göre düşüş olduğunu söyleyen AtaProje GYO Kurucusu Murat Gültekin, doğru yatırımın henüz keşfedilmemiş tarla ve arazilerde saklı olabileceğinin altını çizerek, İstanbul'un en değerli bölgesini açıkladı.

Altın, gümüş, elmas ve yakut... Hepsini unutun! Dünyanın en değerli yeni madeni belli oldu! 

Dünyanın en değerli madeni belli oldu. Ne altın ne gümüş ne de elmas. En değerli maden olarak adlandırılan ''beyaz altın'' gelecekte sadece o kullanılacak. Ülkeler şimdiden araştırmaya başladı. Beyaz altın ne?

Evinizin değeri bu rakamları aşıyorsa aman dikkat! Değerli Konut Vergisi'nde son ödeme günü 31 Ağustos! 

Değerli Konut Vergisi'nde ikinci taksitin son ödeme günü 31 Ağustos olarak açıklanmıştı. Peki hangi konutlar için değerli konut vergisi ödenecek? Değerli Konut Vergisi nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

İnegöl'de İcra Dairesi Tarafından Satışa Çıkarılan Daireler Fırsatını Kaçırmayın!

İnegöl ilçesinde bulunan ve icra dairesi tarafından satışa çıkarılan 133 m² daireler büyük ilgi görüyor. Eşsiz fırsatları kaçırmamak için mahcuzun ayrıntılı görsellerine ve artırma şartlarına esatis.uyap.gov.tr adresinden 2022/1515 TLMT. dosya numarasıyla ulaşabilirsiniz.

Türkiye'nin en değerli markaları tek tek listelendi! Zirve, 2 milyar dolar marka değeri ile THY'de!

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'ın araştırmasına göre, Türkiye'nin en değerli markaları belli oldu. Bu kapsamda Zirve 2 milyar dolar marka değeri ile THY'de oldu. İşte detaylar...

Akaryakıt fiytalarında tabela değişti! Sürücüler dikkat: Hemen benzin, motorin ve LPG fiyatlarına bakın!

Akaryakıt fiyatlarında fiyat değişikliği devam ediyor. Sürücülerin aklı bir zam bir indirim derken karıştı. Fiyatları görenin aklı başından uçtu. İşte il il akaryakıt fiyatlarında son durum...

Türkiye’nin en değerli 100 internet şirketi belli oldu! En değerli şirket hangisi oldu?

Türkiye’de faaliyet gösteren ve gelirlerinin tamamını internet aracılığı ile elde eden en büyük şirketler belli olurken en değerli şirket “Nesine” oldu.

Dünyanın ‘en değerli’ markaları ABD ve Çin’den… Bakın hangi markalar var?

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, "Dünyanın En Değerli 500 Markası" araştırmasının sonuçlarını açıkladı. En değerli markalarda ABD, Çin ve Japonya başı çekerken, teknoloji şirketleri liderliği kaptırmadı.

türkiyede çıkarılan değerli taşlar Haberi

türkiyede çıkarılan değerli taşlar


TÜRKİYE ekonomisinin en önemli hammadde ve ihracat kaynağı hiç şüphesiz ki madencilik sektörüdür. Türkiye madenler ve doğal taşlardaki zenginlik açısından dünya genelinde çok güçlü bir konuma sahip. Ancak bu zenginlik hak ettiği şekilde ‘paraya’ dönüşemedi. Son yıllarda bu sektörde genel ihracat artışımızın çok üzerinde ihracat artışları yakalıyoruz. Aşırı bürokrasi, bazı bölgelerdeki toplumsal tepkiler ve yetersiz kalan teşvikler makul çözümlere kavuşursa Türkiye’nin toprak altındaki değerleri yeryüzüne çıkabilecek ve kalkınmanın en önemli sektörü olacak. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Hasan Can Çoker, sektörü şöyle anlatıyor:


ÖNCÜ SEKTÖRÜZ

Gelişmiş sanayi ülkelerinin hepsinde madencilik, ekonomik kalkınmayı başlatan ‘öncü sektör’ görevini yüklenmiştir. Hem sanayinin en önemli hammadde kaynağıdır hem de bulunduğu bölgenin kalkınmasında en başta istihdam açısından çok etkilidir. 


250 ÇEŞİT TAŞ SATIYORUZ

Marmara ve Ege Bölgeleri...