23 / 11 / 2024
fuzul

türkiyede deprem

türkiyede deprem

Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel 1-7 Mart Deprem Haftası'nın deprem bilincini artırmak, sağlıklı ve güvenli binaların önemine dikkat çekmek için önemli bir fırsat olduğunun altını çiziyor.

Olası bir deprem Türkiye'yi nasıl etkiler?

1999 büyük depreminden sonra :‘Aman Allahım, bu bir cinayet, ‘Türk insanı bunu haketmiyor’ dedim. Sonra da göçebelikten yerleşik düzene geçiş sürecimizi tam tamamlayamadığımızı düşündüm...

Osman Bektaş: Depremler Türkiye’yi tehdit ediyor!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, Nepal ve yakın çevresinde son 6 ayda meydana gelen 8 depremin, Türkiye için tehdit unsuru olduğunu söyledi.

Naci Görür: Türkiye Nepal'den farklı olmayabilir!

İTÜ Maden Fakültesi'ndeki görevinden "Deprem konusunda resmi organlar bizden fikir dahi almıyor" diyerek ayrılan Naci Görür BirGün'e konuştu. Görür, Nepal depremi sonrası bir kez daha uyardı.

AFAD: Nüfusun üçte ikisi deprem riskiyle yaşıyor!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının verilerine göre, Türkiye'de nüfusun üçte ikisi deprem riski altında yaşıyor. AFAD'a göre Türkiye'de deprem yaratan üç ana aktif fay zonu yer alıyor.

Ege ve Akdeniz'de deprem hareketliliği arttı!

Ege ve Akdeniz'de deprem hareketliliği arttı. Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ecevitoğlu "Yılbaşından bu yana Bodrum'da binin üzerinde deprem oldu" dedi.

Türkiye'nin deprem gerçeği!

Jeoloji Mühendisleri Odası Mersin İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Temsilcisi olan Erkan Demir, Türkiye' nin her süreçte deprem gerçeği ile yüz yüze kalabileceğine de vurgu yaptı.

Ayhan Emekli: Olası bir depremde 1999 manzarasını tekrar yaşayacağız!

İnşaatlar Mühendisi Odası (İMO) İzmir Şube Başkanı Ayhan Emekli, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde Türkiye'nin ders aldığını söyleyemeyeceğini 15 yıl sonra olası bir depremde aynı görüntülerle karşılaşacağını söyledi.

Yavuz Işık: Türkiye depreme hazırlıkta ilerleme kaydetti!

THBB açıkladı: Türkiye depreme hazırlıkta ilerleme kaydetti ancak daha yapacak çok iş var Dile kolay; 20 bine yakın can kaybına, yol açan Marmara depreminin üzerinden tam 15 yıl geçti.

Tahir Tellioğlu: Sağlam yapılarla can ve mal kaybı önlenebilir!

Tahir Tellioğlu, 2 yıl önce yaşanan Van depremi ile Türkiye'nin deprem gerçeğiyle birkez daha yüzleştiğini belirterek, sağlam yapılarla depremdeki mal ve can kayıplarının önüne geçilebileceğini belirtti...

Mehmet Yalçıntepe: Türkiye'deki her 100 kişinin 70'i depreme hazırlıksız!

Yalçıntepe Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçıntepe Deprem kuşağında yer alan bir ülke olmamıza rağmen bugün Türkiye 'deki her 100 kişiden 70'i depreme hazırlıksız olduğunu söyledi

Ahmet Mete Işıkara: Marmara'da depremden kurtuluş yok!

Eğer, 2014'te olmazsa Marmara'da beklenen deprem potansiyelinin olma olasılığı gittikçe artar. Yani kurtuluş yok. Er veya geç Marmara sallanacak

Semih Tezcan: Türkiye deprem yönetmenliğinde eksikler var!

Türkiye'de depremler yeniden kendini hissettirmeye başladığı dönemlerde Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Semih Tezcan deprem yönetmeliğini eleştirdi

Bakan Özhaseki açıkladı! 2025 yılı sonuna kadar tüm deprem konutlarının teslimi yapılacak...

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki 2025 sene sonuna kadar da tüm hak sahiplerine evlerini teslim edeceklerini ifade etti.

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Büyük Marmara depremi kuzey yerine güneyde olabilir! Deprem uzmanından yürekleri ağıza getiren açıklama!

CNN TÜRK Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili yürekleri ağıza getiren bir açıklamada bulundu. İşte Ersoy'un o açıklamaları...

Türkiye’nin deprem haritası yeniden güncelleniyor

Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu, diri faylar, fay segmentleri üstünde paleosismoloji temelli çalışmalar sürdürecek ve bu çalışmalar sonrasında Türkiye Deprem Tehlike Haritası yeniden güncellenecek. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'nin en güvenli deprem şehirleri açıklandı: Deprem riski düşük iller!

Türkiye, deprem riski taşıyan bir coğrafyada bulunması nedeniyle vatandaşlarını tedirgin eden sık sık yaşanan depremlerle karşılaşabiliyor. Ancak, ülkedeki deprem riski farklı bölgeler arasında değişiklik gösteriyor. 

SON DAKİKA: Büyük deprem riski! Evimin altından fay geçiyor mu? Tam 110 ilçe canlı fay hattı üzerinde bulunuyor!

AFAD tarafından geliştirilen Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması sayesinde, herhangi bir konumun deprem tehlike değeri kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Deprem riski sorgulama işlemi için ise, adrese özel sorgulama sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Buralarda oturanlar acil bilmeli! 7.5'in üzerinde deprem...Tam 110 ilçe canlı fay hattı üzerinde! Şimdi açıklandı!

AFAD tarafından geliştirilen Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması ile herhangi bir konumun deprem tehlike değeri kolayca öğrenilebiliyor. Adrese göre deprem risk sorgulama sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Türkiye Deprem Tehlike Haritası güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada 'Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

Buralarda oturanlar dikkat! 7.5'in üzerinde deprem riski! Tam 110 ilçe fay hattı üzerinde! Şimdi AFAD açıkladı!

Yakın zamanda AFAD tarafından hayata geçirilen Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması, ülkenin herhangi bir noktası için deprem tehlike değerini bilmenizi sağlar. Adrese göre deprem risk sorgulama sayfası için tıklayınız…

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan son dakika açıklaması: 7'den büyük bir deprem mutlaka olacak!

3 büyük depremden sonra bölgede sarsıntılar hala devam ediyor. Son olarak Konya'da 4,3, Sivas'ta 4,7 ve Malatya'da 4.7 büyüklüğünde depremler yaşandı. CNN Türk deprem danışmanı Şükrü Ersoy yaşanan bu depremlerin ne anlama geldiğini canlı yayında anlattı

Deprem Vakfı Başkanı da isyan etti: Betona su katan müteahhide bir daha ihale verilmesin!

Türkiye Deprem Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erdik’e göre yıkıcı depremin yarattığı ağır tablonun nedeni şartnameye uygun iş yapılmaması. Bunun için de yanlış uygulama sigortası teminatıyla betona su katan müteahhide ihale verilmemesi gerekiyor.

Deprem bölgesindeki 10 ilde binalar kaç yaşındaydı? Rakamlar il il açıklandı! En yeni binalar hangi illerde?

Türkiye, sık sık deprem ülkesi olmasıyla gündeme gelirken; Maraş depreminin ardından 'Depremlere ne kadar hazırlıklıyız? Binalarımız ne kadar güvenli?' soruları olumlu yanıt bulamadı. Deprem bölgesindeki 10 ilde binalar kaç yaşındaydı? Rakamlar il il açıklandı! 

Deprem bölgesinde akaryakıta indirim!

PÜİS'ten akaryakıt kararı; Deprem bölgesinde benzin ve motorine 1.30 TL indirim uygulandı.

türkiyede deprem Haberi

türkiyede deprem

Bugüne kadar ağır kayıpların yaşandığı deprem felaketleri, Türkiye'nin deprem kuşağı içinde yer alan bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini bizlere her seferinde acı bir şekilde hatırlatıyor. Yüzölçümünün yüzde 90'ı deprem kuşağı içinde yer alan ülkemizdeki konut stoğunun yaklaşık %40 gibi önemli bir kısmının, riskli, yapı ömrünü tamamlamış, sağlıksız ve ruhsatsız yapılaşmadan oluştuğu ifade ediliyor. 2015 yılı verileriyle 78,7 milyonluk Türkiye nüfusunun yüzde 92'lik bölümünün, 1. ve 2. derece deprem kuşağı üzerine kurulmuş kentsel alanlarda yaşadığı göz önüne alındığında, depreme dayanıklı yapılaşmanın önemi iyice anlaşılıyor. 


Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel 1-7 Mart Deprem Haftası'nın deprem bilincini artırmak, sağlıklı ve güvenli binaların önemine dikkat çekmek için önemli bir fırsat olduğunun altını çiziyor. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNEMLİ BİR FIRSAT 


Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, Türkiye'de...