05 / 05 / 2024

türkiyede fazla ofis yatırımı var

türkiyede fazla ofis yatırımı var

TNL Gayrimenkul Geliştirme Yönetici Ortağı Emre Yazıcı, Türkiye'de ihtiyaçtan fazla ofis yatırımı olduğuna dikkat çekti. Yazıcı, "Yılda ancak 350 bin-400 bin metrekare ofis kiralanırken şu an bunun yaklaşık 10 katı bir proje var" dedi.

İŞKUR açıkladı! Türkiye’de en fazla eleman aranan 10 meslek belli oldu...

İŞKUR'un 2023 İşgücü Piyasası Araştırması sonuçlarını paylaştı. En fazla açık iş olan 10 meslek arasında, makineci (dikiş), garson, satış danışmanı, ahşap mobilya imalat ustası, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, konfeksiyon işçisi, akaryakıt satış elemanı, ark kaynakçısı ve yük taşıma şoförü.

Emlak piyasasındaki duyarlılık kötüleşiyor! Küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor!

Gündemden düşmeyen emlak piyasasındaki duyarlılık daha da kötüleşirken, küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

İstanbul’da ofis açan Dubaili emlak şirketinden Türklere çağrı

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında son dönemlerde kurulan ilişki pek çok alanda olduğu gibi ticarete de olumlu yansıdı. Merkezi Dubai’de bulunan gayrimenkul şirketi Homebond Türkiye’de ofis açtığını duyurdu.

RE/MAX Türkiye Metaverse'te ofis açtı! 

Dünyanın gündemindeki yeni gerçeklik şeklinde dikkat çeken Metaverse, markaların da odağında. Çalışma hayatından eğlenceye, alışverişten sosyal etkinliklere pek çok gerçek hayat deneyiminin dijital benzerinin oluşturulduğu sanal evrende RE/MAX Türkiye de ofis açtı.

Ofis alanları küçülüyor mu?

Fortune 500'ün CEO'ları pandemiyle birlikte değişen ofis şartlarını ve yeni trendleri değerlendirdi. CEO'ların yüzde 7'si daha fazla ofis alanına ihtiyaç duyacağına vurgu yaptı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın senelik kira gideri 10 milyon TL'ye ulaştı!

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi pek çok bakanlığın bütçesinden fazla. Bu özelliğiyle gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı bu kez kira ödemeleriyle konuşuluyor.

RTÜK'ten uluslararası sosyal platformlara ofis açma çağrısı!

Dünyaca ünlü eğlence platformu Netflix'in Türkiye'de ofis açma kararı sonrasında; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Türkiye'de faaliyet gösteren diğer platformlara ofis açması yönünde çağrıda bulundu.

Spotify Türkiye'de ofis açacak!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun yayın lisansı olmaması nedeniyle uyarıda bulunduğu Spotify, lisans almaya ve Türkiye'de ofis açmaya karar verdi.

Hazır ofis kiralarken dikkat edilmesi gerekenler!

Türkiye’de ofis sektörü her geçen gün büyüyor. Ofis kiralarındaki artış ile birçok şirket hazır ofislere yöneldi. Endless Offices Genel Müdürü Gökmen Özdemir, hazır ofis kiralarken dikkat edilmesi gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye’deki ofis pazarı nereye gidiyor?

Türkiye ofis piyasasını şekillendiren üç kentin toplam A sınıfı ofis stoku 8,5 milyon metrekareyi buluyor. Bunun da 2023’e kadar 11 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

İmar barışıyla bütçeye 70 milyar lira kazandırılacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, mayıs ayı merkezi yönetim bütçesinin fazla vereceğini belirterek, "Ekonomideki canlılık, eski ve yeni yapılandırma kanunları ve imar barışı uygulamasıyla yıl sonuna kadar bütçeye 70 milyar lira civarında ilave gelir gelecek." diye açıklama yaptı. 

türkiyede fazla ofis yatırımı var Haberi

türkiyede fazla ofis yatırımı var
TNL Gayrimenkul Geliştirme Yönetici Ortağı Emre Yazıcı, Türkiye'de ihtiyaçtan fazla ofis yatırımı olduğuna dikkat çekti. Yazıcı, "Yılda ancak 350 bin-400 bin metrekare ofis kiralanırken şu an bunun yaklaşık 10 katı bir proje var. Ancak doğru lokasyonda ve doğru şekilde projelendirilen ofisler her zaman daha fazla talep görüyor" dedi. Avrupa yakasında en çok talep gören bölgenin Büyükdere Caddesi olduğunu anlatan Yazıcı "Levent'te 45-50 doları bulan metrekare fiyatları, Maslak'ta 20-25 dolarlara kadar düşebiliyor" diye...