27 / 11 / 2024

 türkiyede gayrimenkul dolandırıcılığı 

 türkiyede gayrimenkul dolandırıcılığı 

Son yıllarda Türkiye'den ev alan yabancı sayısı bir hayli arttı. Hal böyle olunca yaşanan bu talep dolandırıcıları harekete geçirdi. Öyle ki bir daire birden fazla kişiye satılıyor. 

'Ev kiralayacağım' derken kaporanızdan olmayın! Dolandırıcılar nasıl ayırt edilir? Ev kiralarken bunlara dikkat! 

Günümüzde çoğu vatandaş uygun fiyatlarla ev arayışını hızlandırdı. Ancak konutta dolandırıcılık olayları da çoğaldı. Peki ev kiralarken nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Emlak dolandırıcılığındaki bu yeni yöntem ağızları açık bıraktı!

Emlak dolandırıcılığı ile ilgili çok önemli açıklamalar yapan İnfinitykey Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Uğur İlbay konut kiralama, alım satım işlerinin mutlaka kurumsal gayrimenkul şirketleri üzerinden yapılması gerektiğini söyledi.

1942 yılında emlak vergisi dolandırıcıları fabrikatörlerin peşine düşmüş!

1942 yılında 'emlak vergisi' adı altında kendilerini memur gibi tanıtan dolandırıcılar fabrikatörlerin peşine düştü. Bir fabrikatörü 2.500 lira dolandırdı.

Ev kiralamak isteyenler aman dikkat! Dolandırıcılar sahte kimlikle kiracıların peşinde!

Sahte kimlikle dolandırıcılık, emlak sektörüne de sıçradı. Sahipleri çoğunlukla yurt dışında olan evleri sahte kimlik ve vekaletle kiraya veren dolandırıcılar vatandaşları mağdur ediyor. 

10 milyar liralık devre mülk dolandırıcılığı! 36 bin kişiye 'hayal' sattılar!

Dolandırıcıların otellerinde, devre mülk ve ücretsiz tatil yapma vaadiyle ağırladıkları 36 bin kişiyi ikna edip sözleşme imzalatarak 10 milyar liradan fazla dolandırdığı ortaya çıktı.

Sahte ilanla kapora dolandırıcılığına dikkat!

Tüketicler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz yaptığı açıklamada gerçekte olmayan evleri internette uygun fiyatlarla ilana koyup, kiralamaya ilişkin güven vermek amacıyla kapora talep eden dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Konutta 1+1, eşyalı ucuz ev dolandırıcılığı! Sahte ilanlar arttı: 20 şehirden ihbar geldi!

İlan sitelerinde gerçek emlakçıların hesaplarını ele geçiren dolandırıcılar sahte ilanlarla  vatandaşlardan kapora alıyor. Ev alacaklara yeni uyarı geldi. İşte detaylar...

İstanbul'da devre mülk dolandırıcılarına baskın: Tam 38 milyon liralık vurgun!

Mega kent İstanbul'da devre mülk dolandırıcılığı yaparak 36 milyon Türk Lirası haksız kazanç elde eden şebekeye bir operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Kuzey Kıbrıs'ta emlak dolandırıcılığı alarmı!  

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kuzey Kıbrıs emlak piyasasında dolandırıcılık faaliyetleri giderek daha da artıyor. Pek çok firma yüzde 220 imar oranına sahip araziler üzerinde 3D projelerle sahte umutlar yaratıyor.

Emlak dolandırıcıları şimdi de yabancı yatırımcıların peşinde! 142  gayrimenkul satışı sonları oldu!

Mülk edinme yoluyla yabancı kişiler Türk Vatandaşlığı alabiliyor. Yabancıya konut satışları devam ederken dolandırıcılar şimdi de yabancıların peşine düştü. Yabancı yatırımcılara sahte evraklarla toplam 142 gayrimenkul satışının yapıldığı ortaya çıktı.

Almanya'nın kayıp konutlarında sahne dolandırıcılara kaldı!

Yaşanan konut kriziyle gündemden düşmeyen Almanya'da uzmanlar 800 bin konut açığı olduğunu belirtirken ülkede yaşanan bu kriz de dolandırıcılar tarafından fırsata dönüştürülüyor.

Gayrimenkul dolandırıcılarının oyunlarını bozacak yöntemler deşifre oldu! Gayrimenkul almadan önce bilmeniz gerekenler!

Ev, arsa, arazi gibi taşınmazların alım satımı konusunda dolandırıcılık haberleri her geçen gün artıyor. Çeşitli oyunlarla vatandaşları mağdur eden dolandırıcılara karşı dikkat edilmesi gereken yöntemler belli oldu. İşte gayrimenkul almadan önce bilmeniz gerekenler...

Donald Trump hakkında emlak dolandırıcılığı davası: Kapanış konuşmaları yapıldı!

New York'ta ABD eski Başkanı Donald Trump hakkındaki emlak dolandırıcılığı davasında kapanış konuşmaları yapıldı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

 türkiyede gayrimenkul dolandırıcılığı  Haberi

 türkiyede gayrimenkul dolandırıcılığı 

Koronavirüs salgını gayrimenkul dolandırıcılarını harekete geçirdi. Yenimesaj'dan İbrahim Ethem Yığ'ın haberine göre; bir masa bir sandalye şirketlerle gayrimenkul satışı yapan firmaların sayısındaki artış, Türkiye'nin de yurtdışındaki itibarını zedelemeye başladı.  Hatta Milli Emlak'a ait bir arazi bir işadamına satılmaya çalışıldı. Yabancıya konut satışında problemlerin başında sözleşmelerde brüt metrekarenin yanlış söylenmesi ile mükerrer satışlar geliyor. Brüt metrekare, özellikle projeden konut alan yerli alıcıya da yanlış söyleniyor. Hatta brüt metrekarede söylenenle tapuda yazan arasında ciddi fark çıkabiliyor. Türkiye'deki tapularda artık daire metrekaresi yazmıyor. Arsa payı olarak yazıyor. O yüzden metrekareyi karşılaştırma şansı olmuyor. 

Brüt ile net farkı abartılıyor 

Fiyat, brüt metrekare üzerinden değerlendiriliyor. Örneğin bazıları otoparkı da koyar, asansör boşluğunu da koyar. Daireyi 200 metrekare diye satar ama bir gidersiniz dairenin içi 80...