04 / 05 / 2024

Türkiyede işgücü göçü

Türkiyede işgücü göçü

Yurtdışında yaşayıp Türkiye'de iş arayan Türklerin sayısı 2014'te yüzde 35 arttı. Türkiye'de Irak ve Orta Asya'ya doğru yoğun olarak gözlenen işgücü göçünün yavaşlamasına paralel tersine göç hızlanıyor.

İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL!

TÜİK'in İşgücü Maliyeti İstatistikleri sonuçlarına göre 2022'de aylık ortalama işgücü maliyeti 11 bin 602 lira şeklinde oldu. İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL olarak açıklandı. İşte o rakamlar...

Asgari ücrete bu sene ara zam olacak mı? Son dakika açıklaması geldi: Bütçeler buna göre hazırlandı!

Merkez Bankası'nın "sıkılaşma" adımları hakkında konuşan İTO Başkanı Avdagiç, asgari ücrette ara zam konusunu da değerlendirdi ve tüm iş dünyasının bütçelerini buna göre yaptığının altını çizdi. Peki asgari ücrete bu sene ara zam olacak mı? İşte o açıklama..

1945 yılında beş bin metreden büyük arsaların kamulaştırılması gündeme gelmiş!

1945 yılında 5 bin metreden büyük arsaların kamulaştırılarak vatandaşın arsaları ellerinden alınarak, şehirden kendilerine bir ev verileceği gündeme gelmiş 

İŞKUR başvuru listesini güncelledi! 81 ilde binlerce kişi alınacak: Bekçi, garson, temizlikçi, güvenlik görevlisi...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Ekim ayı iş ilanlarını güncelledi. Bu kapsamda 81 ilde iş başvuruları hızlandı. İŞKUR aracılığıyla 141 bin kişi yeni iş sahibi olacak. Bekçi, garson, temizlikçi, güvenlik, tıp teknisyeni...

ASO Başkanı Ardıç’tan dikkat çeken iş gücü açığı uyarısı! ‘Bu problem bir an önce ele alınmalı’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, sanayinin neredeyse bütün sektörlerinde iş gücü açığının gün geçtikçe artığını söyledi. Ardıkç, "Bu problemin bir an önce ele alınmasını istiyoruz. Aksi takdirde üretimi istediğimiz seviyelerde artırmamız ve geliştirmemiz mümkün olmayacak” diye konuştu.

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de yüzde 33,2 azaldı: 1 yılda yaklaşık 400 bin yabancı geldi, 140 bin Türk gitti! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2022'de 399 bin 643 yabancı uyruklu Türkiye'ye göç ederken, 139 bin 531 Türk vatandaşının da yurt dışına göç ettiği belirlendi. Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de, 2021'e kıyasla yüzde 33,2 azaldı.

Cumhurbaşkanı ile görüşen Türk-İş Genel Başkanı asgari ücret zammı için tarih verdi: ''Belli bir noktaya geldik''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete yapılacak olan ara zamma ilgili Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay ile görüştü. Başkan Atalay, görüşmenin ardından yeni asgari ücret için tarih verdi. İşte detaylar...

TÜİK İşgücü Girdi Endeksleri'ni açıkladı! Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İşgücü Girdi Endeksleri'nin birinci çeyreğini kapsayan verileri açıkladı. Buna göre Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı.

Çin verileri, ekonomik toparlanmanın hızının tükendiğini gösteriyor

Çin'in Nisan sanayi üretimi ve perakende satış büyümesi tahminlerin altında kaldı, bu da ekonominin ikinci çeyreğin başında ivme kaybettiğini ve politika yapıcılar üzerindeki Covid-19 sonrası sallantılı bir toparlanmayı destekleme baskısını yoğunlaştırdığını gösteriyor.

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Mart arası dönemi kapsayan yılın ilk çeyreğine ilişkin işgücü istatistiklerini yayımladı. Açıklanan rakamlara göre 2023'ün ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi.

TÜİK verilerine göre 58 milyon kişi 12 bin kilometrekare alanda yaşıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kent-Kır Nüfus İstatistikleri, 2022 verilerini yayımladı. TÜİK verilerine göre 58 milyon kişi 12 bin kilometrekare alanda yaşıyor.

Deprem, sanayi binalarını değil, vasıflı iş gücünü vurdu! İşte büyük kaybın miktarı!

Kahramanmaraş’n Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen ve 11 ilde çok büyük can ve mal kayıplarına yol açan depremlerin vasıflı iş gücüne de büyük darbe vurduğu ortaya çıktı.

Türkiyede işgücü göçü Haberi

Türkiyede işgücü göçü

Yurtdışında yaşayıp Türkiye'de iş arayan Türklerin sayısı geçen yü, 2013'e göre yüzde 35 arttı. Çalışmak için Türkiye'yi seçenlerin üçte birini gençler oluşturuyor. İnsan kaynakları sitesi Eleman, net'in yurtdışında yaşayan 20 bin 600 üyesi üzerinden gerçekleştirdiği araştırmaya göre, adayların Türkiye'deki iş alanlarına başvuruları yüzde 35'e varan oranda arttı. 2013'te yapılan 156 bin ilan başvurusu, 2014'te 210 bin rakamına ulaştı. Başvurular, ağırlıklı olarak ABD ve Avrupa ülkelerinden yapılıyor. En çok başvurunun yapıldığı ülkeler arasında yüzde 15.1 ile Almanya birinci, yüzde 8.4 ile ABD ikinci, yüzde 8.2 ile Azerbaycan üçüncü, yüzde 7 ile Fransa dördüncü, yüzde 5.2 ile Hollanda beşinci sırada yer alıyor. 


Yurtdışındaki gurbet hayatını sonlandırarak Türkiye'de yaşamak isteyenler, iş hayatı için öncelikli olarak büyük şehirleri tercih ediyor. En çok başvuru yapüan...