21 / 05 / 2024

türkiyede konut fazlasımı var

türkiyede konut fazlasımı var

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Konut fazlası deniliyor, bu da bir propagandanın yolu. Yani herhalde akılları sıra bir siyaset yapılıyor, Türkiye'de konut fazlası olmaz, pazarlama problemi olabilir, ikisi aynı şey değil" dedi.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün!

Türk Yapısal Çelik Derneği’nin “24. Yapısal Çelik Günü”nde önemli açıklamalar yapan Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, "3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün" dedi. 

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD'ye çevirdi!

Türk yatırımcılar dolarla kira almak için konut yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. Türkler konut yatırımında özellikle Miami ve Baltimore başta olmak üzere rotayı Amerika'ya çevirdi. İşte detaylar...

Konut almak mı? Kiracı almak mı? Hangisi daha avantajlı?

TÜİK'in açıkladığı verilere göre Türkiye'de konut sahibi olan hanehalkı oranı yüzde 60,5, kiracıların oranı ise 27,6. Aradaki fark ise bir yakınına ait evde oturanları gösteriyor. Peki finansal açıdan konut almak mı kiracı olmak mı daha avantajlı? İşte yanıtı...

Türkiye konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke!

Dünya genelinde, son bir senede konut fiyatlarının en fazla yükseldiği ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren gayrimenkul sektöründe üst düzey yönetici olan Tarık Seçkin, konut üretiminde müteahhitlerin beklemeye geçmesiyle kiraların kış aylarında da yükselişi sürdüreceğine vurgu yaptı. 

Türkiye Emekliler Derneği'den 'Emekliye konut alım ve kira desteği sağlansın' önerisi!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından gerçekleştirilen toplantıda "Emekliye konut alım ve kira desteği sağlanmalı" önerisi sunuldu.

Memurlardan konut yardımı çağrısı!

Yapılan araştırmalara göre; Türkiye genelindeki işçilerin yarısından fazlası kiralık konutlarda oturuyor. Bu durumdan şikayetçi olan memurlar da konut yardımı için talepte bulunuyor. 

Türkiye konut fiyatlarında dünya lideri!

Reel bir yatırım şeklinde konutlar 11.5 senede yüzde 393’lük toplam getiriyi buldu. Hatta son bir senede Türkiye konut fiyatlarında dünya birincisi haline geldi. 

Faizler düştüğünde konut ve araziye yönelimler artıyor mu?

Reel faiz düştüğünde, konut ve araziye yönelimler artıyor mu? Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım anlattı...

Kuveyt Türk'ten konut alım-satımı yapmak isteyenler için Alacağım Güvende Sistemi!

Müşterilerinin hayatını kolaylaştırmaya öncelik veren Kuveyt Türk’ün araç ve konut alım-satımında işlemleri güvenli şekilde gerçekleştirmek amacıyla yılın ilk çeyreğinde “Alacağım Güvende Sistemi”ni geliştirdi.

Kuveyt Türk konut finansmanında indirime gitti!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Kovid-19) sürecinde ülke ekonomisine katkı sunmak için finansman oranlarında indirime giden Kuveyt Türk, konut finansmanında yüzde 0,76'dan başlayan finansman desteği sağlıyor.

İranlılar, Türkiye'de konut alımında 2'nci sırada! 

Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyesi Dr. Serpil Kahraman, İranlıların Türkiye'de konut alımında 2 senede 7 kat artış yaşandığını belirtti. Kahraman, "İranlıların Türkiye'ye olan ilgisinin her yıl artarak, devam ediyor." dedi... 

türkiyede konut fazlasımı var Haberi

türkiyede konut fazlasımı var

Güllüce, Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde, Prof, Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen "2'nci Bursa inşaat Zirvesi"nin açılışında yaptığı konuşmada, üniversitelerin proje kalitesi üzerinde daha fazla çalışması gerektiğini söyledi.Türkiye'nin bu konuda çok iyi olmadığını ifade eden Güllüce, "Çok iyiyiz ama daha iyi olmalıyız diye düzelteyim" ifadesini kullandı. 


Güllüce, müteahhitlerin zaman zaman projenin angarya bir iş olduğu düşüncesinden hareketle mühendis ve mimarlara verilen paraların boşa gittiği yönünde bir bakışa sahip olduğunu dile getirerek, bu konuda bakış açısını değiştirmeye ihtiyaç olduğunu vurguladı. 


Müşavirlik konusunda da sıkıntılar yaşandığını ifade eden Güllüce, "Bu beni çok rahatsız ediyor, 'ideolojiniz ne?' derseniz, ideolojim yediliktir. Yani her şeyin bu ülkeye, bu ülkenin değerlerine göre olması benim ideolojimdir" diye konuştu.Türkiye'nin çok iyi müşavirlik firmaları oluşturması gerektiğine işaret eden Güllüce, bu...