03 / 05 / 2024

Türkiyedeki oteller neden satılıyor

Türkiyedeki oteller neden satılıyor

Türkiye Turizm Yatırımcılar Derneği Başkanı Murat Ersoy, Rusya ve diğer nedenlerden kaynaklı Türkiye’de 1300 otelin satıldığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu.

Borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Borsa İstanbul, ilk gününde günün ilk yarısında geriledi. Çimento ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisseleri yatırımcısına kaybettirdi. Peki borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Yabancılara konut satışı neden düştü? 

Yabancılara konut satışı 2023'te önceki seneye göre yarı yarıya düşüş gösterdi. Peki yabancıya konut satışları neden düştü? 

Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? Bina dönüştürmek resmen açmaza girdi! 

Deprem ülkesi olması sebebiyle Türkiye’de kentsel dönüşüm meselesi sık sık gündeme geliyor. Peki Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? İşte detaylar...

Dolarda tansiyon yükselten tablo: 4 TL birden düşmüştü! Google'da dolar neden 24.05 TL oldu?

Google'da dün gece yaşanan dolar hatası gündem olmuştu. Dolar/TL kuru Google'de bir anda 24,05 TL oldu. Peki dolar neden 4 lira birden düştü? Dolar 24,05 seviyesine niçin geriledi? İşte tansiyon yükselten dolar gelişmesi...

Banka komisyonlarındaki yüzde 3'lük akaryakıt fiyat artışı tepkilere neden oldu!

Art arda gelen akaryakıt zamlarının vatandaşı zorladığı yetmiyormuş gibi şimdi de bankalar akaryakıt komisyon oranını yüzde 3'e yükseltti. 1000 TL'lik yakıt alımında 30 TL banka komisyonu kesiliyor. Bu durum artık vatandaşların da tepkisine neden oldu. İşte konuyla ilgili detaylar...

Dolar Neden Düşüyor? Hakan Kara'dan Şaşırtıcı Açıklama! Türkiye Ekonomisinin Gündemindeki Dolar Düşüşü...

Ekonomik krizin ve enflasyonist baskının Türkiye ekonomisini olumsuz etkilediği bir dönemde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski başekonomisti Hakan Kara, doların düşüşüne ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Kara, doların neden düştüğüne dair dikkat çeken bir paylaşım gerçekleştirdi.

A101’de iğneden ipliğe indirim geldi! Orta boy valiz 399 TL’ye, teleskop 239 TL’ye, yeşil mercimek 34,90 TL’ye düştü!

6 Temmuz’da A101’de hangi ürünlerin indirime gireceği açıklandı. Buna doğrultuda, iğneden ipliğe indirim geldi! Bu kapsamda, orta boy valiz 399 TL’ye, teleskop 239 TL’ye, yeşil mercimek 34,90 TL’ye düştü. İşte 6 Temmuz Perşembe A101 fiyat listesi...

İphone almak artık sadece hayal! Türkiye fiyatları o kadar uçtu ki artık satılmayacak!

Türkiye'de yakın zamanda uygulanan zamlar ve vergi oranlarındaki artış, hizmetler ve ürünlerin durumunu köklü bir şekilde değiştirdi. Bu durum, piyasa dinamiklerini tamamen yeniden şekillendirdi. İphone modellerinin fiyatlarının Türkiye’de neden bu kadar pahalı olduğu dikkat çekiyor.

Türkiye’nin CDS primi neden yükseliyor?

Türkiye'nin beş senelik CDS'i çarşamba günü 10 baz puan düşerek 668'e indi. Fakat CDS, 14 Mayıs tarihinde yapılan seçimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önde tamamlamasının ardından 200 baz puan artarak 702 puana kadar yükselmişti. Peki, neden CDS primi yükseliyor?

Altın yatırımcıları soruyor: Altın fiyatları neden düştü? Nedeni ortaya çıktı! Hemen bakın!

14 Mayıs seçimi öncesinde Kapalıçarşı'da gram altın 1.500 TL oldu. Yatırımcılar altın fiyatlarındaki yükselişin devamını beklerken altın fiyatları düştü. Altın yatırımcıları soruyor: Altın fiyatları neden düştü? Nedeni ortaya çıktı! Hemen bakın!

Citroen C3 Türkiye'de neden seviliyor? İşte C3'ün özellikleri ve güncel fiyat listesi...

Citroen'in C3 modeli Türkiye'de oldukça rağbet görüyor. Peki Türk insanı bu aracı neden seviyor? İşte Citroen C3'ün özellikleri ve 5 Nisan 2023 fiyat listesi...

Akaryakıtta devrim gibi bir haber! Sürücüler rahat bir nefes alacak!

Akaryakıt fiyatlarının dalgalı bir dönemde olması aracı olan sürücülerin indirim kampanyalarını araştırmasına neden oluyor. Petrol Ofisi ve İş Bankası konuda sürücüleri sevindirecek bir kampanya duyurdu.

TCMB’nin yüzde 8,5’a düşürdüğü faizler, bankalarda neden yüzde 30’u aştı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası son dönemlerde faizleri sürekli düşürürken, ihtiyaç sahiplerinin bankalardan kullandığı kredi faizleri ise 30’u aştı. Peki neden?..

Türkiyedeki oteller neden satılıyor Haberi

Türkiyedeki oteller neden satılıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın, turizm yatırımcılarıyla birlikte İran’a yaptığı ziyarette, İran ekim ayı sonuna kadar Türkiye’den gidecek 2 bin charter uçuşuna izin verdi. Böylece iki ülke arasında 4 bin charter uçuşu gerçekleşecek. Yapılan anlaşmaya göre 6 ayda İranlı 1 milyon turistin Türkiye’ye gelmesi hedefleniyor.


Ünal, turizmcilerle birlikte İran’a işbirliği ve yatırımları geliştirmek amacıyla bir ziyarette bulunmuştu. Ünal’a ziyaretinde Türkiye Seyahat Acentalar Birliği (TÜRSAB), Türkiye Turizm Yatırımcılar Derneği (TYD), Türkiye Otelciler Birliği (TUROB) ve Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) temsilcileri de eşlik etmişti. TYD Başkanı Murat Aksoy, 40 yıllık ambargo sürecinde Türkiye’nin İran’ı yalnız bırakmadığının altını çizerek, “Ticaretin risklerini de üstlendik. Avrupa ve ABD sırtını döndü. Ama ambargo kalkınca hemen geldiler. ABD ve AB’li malını satmaya geliyor. Son görüşmelerde olumlu...