28 / 04 / 2024

Türkiyeden Iraka ihracat için hat açılacak

Türkiyeden Iraka ihracat için hat açılacak

Türkiye-İran Gümrük İdaresi Başkanları dördüncü toplantısında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altımyaldız ile İran Gümrük İdaresi Başkanı Dr. Mesud Karbasyan Türkiye-İran Ortak Gümrük Komitesi kurulmasına ilişkin anlaşma imzaladı.

Fin Yapı Ahşap İnşaat Gıda Turizm Taahhüt İthalat Ve İhracat Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Fin Yapı Ahşap İnşaat Gıda Turizm Taahhüt İthalat Ve İhracat Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Fin Yapı Ahşap İnşaat Gıda Turizm Taahhüt İthalat Ve İhracat Limited Şirketi'nin merkezi Ataşehir'de yapıldı.

Rıfatoğulları Group İnşaat Taahhüt Otomotiv İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rıfatoğulları Group İnşaat Taahhüt Otomotiv İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 10 milyon TL sermaye bedeli ile Azat Bingöl tarafından kuruldu.

Helimzer İnşaat Tekstil Taahhüt İthalat Ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Helimzer İnşaat Tekstil Taahhüt İthalat Ve İhracat Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İshak İsaoğlu ve Yusuf İsaoğlu ortaklığında kuruldu.

Doğu Akdeniz’den rekor somon ihracatı!

Doğu Karadeniz’in somon ihracatı istatistikleri açıklandı. Bu kapsamda, ocak-temmuz döneminde gerçekleştirilen Türk somonu ihracatı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 97 artışla beraber 91 milyon 428 bin 514 dolara ulaştı.

Türk çayı ihracatından 17,2 milyon dolarlık kazanç!

Türkiye'den ocak-temmuz döneminde gerçekleştirilen çay ihracatı 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 30 yükselerek 17 milyon 182 bin 55 doları buldu.

Dış ticaret açığı ilk altı ayda yüzde 19 yükseldi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin ihracatı Haziran ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 10,5 azalarak 20 milyar 904 milyon dolara, ithalatı ise yüzde 17,5 azalarak 26 milyar 64 milyon dolara geriledi.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe ihracatta rekor sözü verdi!

Küresel talebin Türkiye’nin ihracatında belirleyici rol oynadığını belirten Gültepe, "Ekonometrik modelleme yöntemlerinden faydalanarak bir ihracat tahmini hazırladık. İhracatta bu yıl 265 milyar dolarla yeni bir rekora imza atacağız” dedi.

Vize sıkıntısı had safhada! İhracatçılar vize alamayınca yurt dışı ziyaretler askıya alındı!

Son günlerde iyice ayyuka çıkan vize sorunu ihracatçıları bezdirdi. Çoğu ihracatçı vize alamadığı için yurt dışı müşteri ziyaretlerini ertelemek zorunda kalırken, bu durumun Türkiye’nin ihracatına darbe vuracağı belirtiliyor.

Türk balı ihracatı 4 ayda 13,5 milyon dolara ulaştı!

Türkiye'den 4 aylık döneminde yapılan bal ihracatı 13 milyon 468 bin doları buldu. 

Türk çayı ihracatı 2023'ün ilk 4 ayında 11,3 milyon doları aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'den 2023 yılının ocak-nisan döneminde yapılan çay ihracatı yüzde 39 arttı ve 11 milyon 365 bin 591 dolar oldu.

Arasart Yapı İnşaat Taahhüt Ticaret İthalat İhracat Ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Arasart Yapı İnşaat Taahhüt Ticaret İthalat İhracat Ve Mimarlık Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aras Polat tarafından kuruldu.

Tarım sektöründen ihracatta ocak rekoru kırıldı! İşte o sektörler…

Tarım sektörü, 2 milyar 875 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracatına ulaştı. 2022'de ihracat rekorlarına imza atan tarım sektörü, bu yıla da yükseliş eğilimine devam etti.

Onbinlerce kişiye ucuz kredi geliyor! Yeni sistemle bankalar kredi vermek için yarışacak!

Türkiye genelinde ihracat yapan onbinlerce kişiyi ilgilendiren çok önemli bir haber geldi. İhracat yapanlara özel geliştirilen sistemle, ihracatçı çok daha ucuz ve kolay finansmana erişirken, bankaların bu kesime para vermek için birbiriyle yarışacağı bildirildi. İşte detaylar...

Türkiyeden Iraka ihracat için hat açılacak Haberi

Türkiyeden Iraka ihracat için hat açılacak

Türkiye-İran Gümrük İdaresi Başkanları dördüncü toplantısında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altımyaldız ile İran Gümrük İdaresi Başkanı Dr. Mesud Karbasyan Türkiye-İran Ortak Gümrük Komitesi kurulmasına ilişkin anlaşma imzaladı. Gürbulak kara hudut kapısına ilişkin alınan kararların her iki ülke gümrük idaresi için oldukça sevindirici olduğunu dile getiren Altunyaldız, "Bakanlık olarak Gürbulak Kapımızda yapacağımız inşaat faaliyetleriyle hudut kapımızdaki mevcut kapasiteyi iki katına çıkarmak üzere şekilde peron sayısını iki katına yükseltiyoruz. Özellikle ticari araç geçişlerinin kapasitesinin iki kat artacağını değerlendiriyoruz" diye konuştu. 


Yap-işlet-devret modeliyle yapılan Esendere-Sero Kapısı ile ilgili 24 saat esasına göre çalışılacağını ifade den Altunyaldız, İran ile olan ilişkileri kurumsal temele indirgemek ve bu temel üzerinde yürütmek adına İran ve Türkiye arasında Ortak Gümrük Komitesi oluşturma kararı aldıklarını anlattı. 


Altunyaldız, "Irak'ta...