18 / 11 / 2024

Türkiye\'nin enerji üretimi

Türkiye\'nin enerji üretimi

Ahmet Kavlak, 1 Ocak 2010'dan itibaren uygulanmaya başlanacak elektrik zammı ile ilgili değerlendirme yaptı

Türkiye'nin ham çelik üretimi ağustos ayında senelik bazda yüzde 13,9 artış gösterdi...

Türkiye'nin ham çelik üretimi, ağustos ayında geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 13,9 artış ile 3,1 milyon tona yükseldiği kaydedildi.

Ham çelik üretimi Türkiye'de artış gösterdi! Türkiye'nin üretimi 3,1 milyon tona çıktı...

Küresel ham çelik üretimi, temmuzda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,7 düşerek 152,8 milyon tona azalırken, Türkiye'nin üretimi yüzde 4 artarak 3,1 milyon tona çıktığı kaydedildi.

Türkiye'nin elektrik üretimi ağustos ayında yüzde 4,1 artış gösterdi

Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi ağustosta geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 4,1 yükselerek 31 milyon 360 bin 161 megavatsaat olarak gerçekleşti. Üretin ne kadar oldu ve ne kadar artış gösterdi? İşte haberin ayrıntıları...

Yıl sonunda Türkiye’nin enerji faturası 71 milyar doları bulabilir!

Enerji fiyatlarının 2023’ün ilk 6 ayında düşük seyretmesi Türkiye’nin elini rahatlattı. Fakat petrol fiyatlarının artacağına ilişkin beklentiler Türkiye’nin enerji ithalatı faturasını da büyütecek.

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

Türkiye'nin ham çelik üretimi 14 ay sonra ilk kez arttı!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği’den ham çelik üretimine ilişkin açıklama geldi. Buna göre, Türkiye'nin ham çelik üretiminde 14 ay sonra ilk defa artış olduğu öğrenildi.

Türkiye'nin LPG ithalatı yüzde 16 arttı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye'nin LPG ithalatı, Nisan ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 16,2 arttı ve 306 bin 86 tona çıktı.

Türkiye'nin LPG üretimi 2022 yılında yüzde 8,53 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen yıl toplam Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) üretimi 2021 yılına göre yüzde 8,53 arttı ve 1 milyon 100 bin 359 ton oldu.

Karadeniz gazı Türkiye’nin 35 yıllık tüketimini karşılayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin yeni bulduğu rezerv ve enerji yatırımlarıyla makus talihini yeneceğini belirterek, “Küresel bir enerji krizinde en önemli oyunculardan biri kendi gazımız olacak” dedi.

Türkiye'nin altın ithalatı iki yılın zirvesinde!

Türkiye'nin altın ithalatı eylül ayında 3,1 milyar dolarla 2 yılın zirvesine yükseldi. Darphane'nin altın üretimi de son dönemde hızla artarken, uzmanlardan  yastık altı ve Rusya etkisi ile ilgili açıklamalar geldi.

Rusya Ukrayna savaşı Türkiye'nin enerji faturasını yükseltecek!

Rusya Ukrayna savaşı, Türkiye’nin her iki ülkeyle yakın ilişkiler içinde olduğu sektörleri olumsuz yönde etkiliyor. Enerji uzmanları Türkiye'nin doğalgaz ve petrolde Rusya’ya bağımlı olması sebebiyle enerji faturasının hızlı bir şekilde yükseleceğini ifade ediyorlar.

Türkiye'nin elektrik tüketimin yüzde 41'i Bitcoin üretiminde harcanıyor!

Kripto para birimi Bitcoin, senelik tükettiği 120 teravat elektrik ile Türkiye'nin yıllık tüketiminin yüzde 41'ine denk düşen enerji tüketimi yapıyor. 

Türkiye'nin çimento üretimi ilk 2 ayda yüzde 33 arttı!

Türkiye'nin çimento üretimi 2021 yılı Ocak-Şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33,1 artışla 9,7 milyon tona yükseldi. İç satışlar ise yüzde 36 arttı.

Türkiye\'nin enerji üretimi Haberi

Türkiye\'nin enerji üretimi

Sina Enerji Yönetim Kurulu Üyesi, Yard. Doç. Dr. Ahmet Kavlak, 1 Ocak 2010'dan itibaren geçerli olmak üzere konutlarda kullanılan elektriğin kilovatsaatte (KWH) yüzde 1,32 sanayi elektriğinin ise yüzde 1,23 oranında fiyatının zamlanmasıyla ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ahmet Kavlak, Türkiye'nin enerji üretiminde tüketimi karşılayacak düzeyde olmadığını, bu nedenle şirket olarak yenilenebilir enerji kaynakları üreterek ülkenin ucuz enerji ihtiyacına katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi. Sanayicilerin yanı sıra evlerde güneş ya da rüzgâr enerjisinden elektrik üretilmesine olanak veren yönetmeliklerin Türkiye'de enerji sorununu çözeceğine inandığını belirten Kavlak, "Bireysel çapta yapılan üretimler büyük megavatlardan daha fazla bir yekûn tutacağı için enerji sorununda çok büyük bir adım atılmış olacak. Asıl çözüm büyük kilovatların, megavatların üretilmesiyle olmaz. Bunu üretebilecek insan sayısı çok az. Asıl çözüm bireysel tüketicinin...