12 / 05 / 2024

türkiyeye vize uygulayan ülkeler

türkiyeye vize uygulayan ülkeler

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy: "Türkiye'ye kimsenin vize koymaya hakkı yok. Türkiye artık vize konulacak bir ülke değil. Benim ülkem bir gün bize vize koyanlara elbette vize koyacak"

Belarus ve Nijerya'ya da vize kalkıyor!

Türkiye'ye vize uygulamayan ülkelerin sayısı, son dönemde dış politikada önemli adımların atılmasıyla artıyor.  Belarus ve Nijerya ile de yapılacak anlaşmalarla çok yakında vizelerin kalkacağı belirtildi

Türkiye'nin kredi notunu yükseldi, Dr. İbrahim Can'dan paylaşım gecikmedi: Vize almak zor, ev sahibi olmak hayal!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor's, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti. Finansal Yönetim Danışmanı Dr. İbrahim Can durumun borsaya etkisinin beklendiğini belirterek, önemli detaylara değindi...

3 ülkenin Türkiye'den vize başvurularını durdurduğu iddiası...

Almanya, İspanya ve İtalya randevuların tamamen dolduğunu gerekçe göstererek, Türkiye'den yapılan vize başvurularını mayıs ayı sonuna kadar kapatma kararı aldığı iddia edildiği belirtildi.

Yunanistan açıkladı! Türklere kapıda vize uygulaması 5 adada başladı!

Yunanistan Türk vatandaşlarına kapıda vize uygulaması ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Buna göre, İstanköy, Midilli, Rodos, Sisam ve Sakız adalarında kapıda vize uygulaması başladığı kaydedildi. 

Dolar 32 TL'yi aştı: 20 gün sonra 3 TL düşer diyen de var, 40 TL'yi aşacak diyen de! Elinde doları olanlar buz kesecek!

Ekonomi yönetiminin iç talebi kısmakta geciktiği endişeleri ve dövize olan yüksek talebin etkisiyle, dolar yeni bir eşiği daha aştı ve bugün güne 32 TL'nin üzerinde başladı. Peki dolar kuru ne olacak? Dolar/TL'de yükseliş sürecek mi? İşte analistlerin yorumları...

Yurt dışından gayrimenkul almayı düşünenler dikkat! Portekiz, 'altın vize'  uygulamasında kuralları sıkılaştırdı!

Avrupa'nın en batı ülkesi olan Portekiz, pek çok kişinin gündeminde yer alan altın vize uygulamasında kuralları sıkılaştırdı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.

Yunan adalarına 7 günlük vize Bodrum'da 2 bin TL olan lahmacun fiyatlarını tarihe karıştır mı? 

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım Yunanistan Türklere 7 gün vize muafiyeti uygulayacağını ve bu uygulama ile Bodrum'da 2 bin TL olan lahmacunların tarihe karışacağını söyledi.

A101'de kasım ayında fırtına gibi indirimler! Derin tencere 179 TL’ye, ütü masası 299 TL’ye, airfryer 1.699 TL’ye düştü!

Her hafta birçok ürününe indirim uygulayan A101, 2 Kasım’dan itibaren yeni indirimlerine start verecek. Bu doğrultuda, derin tencere 179 TL’ye, ütü masası 299 TL’ye, airfryer 1.699 TL’ye düştü. İşte A101 fiyat listesi 2 Kasım 2023...

Merkez Bankası araştırmasından çıkan acı gerçek: Şirketler düşük faizli krediyi yatırıma değil, dövize yatırdı!

Merkez Bankası’nın araştırmasına göre, seçim ekonomisi uygulandığı dönemde şirketlere bol keseden dağıtılan düşük faizli krediler, yatırım ve istihdama yansımıyor. Şirketler aldıkları kredileri dövize yatırmayı tercih ediyor.

Altın vize ile hemen İspanya’ya gidebilirsiniz! Detaylar haberde!

Türk vatandaşları İspanya’da Golden Visa (Altın Vize) programına büyük ilgi gösteriyor. 2017 yılından beri İspanya’da faaliyet gösteren Spain Homes şirketi, Altın Vize başvurularında yasal danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriyor.

Türk yatırımcılar rotasını İspanya'ya çevirdi!

Türk vatandaşlar İspanya’da Golden Visa (Altın Vize) programına yoğun ilgi gösteriyor.  2017'den beri İspanya’da faaliyet gösteren Spain Homes, Altın Vize başvurularında yasal danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriyor.

Vize sorunun nedenleri neler? Vize sorunu ne zamana kadar sürecek?

Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerine girişi için gerekli olan Schengen vizesi ile ilgili şikayetler gün geçtikçe artıyor. Vatandaşların, “Vize sorunun nedenleri neler? Vize sorunu ne zamana kadar sürecek?” sorularının sayısı da arttıkça artıyor. İşte detaylar!

Vize şikayetlerinde konsolosluklarla ilgili artış yüzde 181’i buldu!

Şikayetvar, vize aracılık firmalarıyla büyükelçilik ve konsolosluklara yönelik verilerini kamuoyuyla paylaştı. Aracı şirketlere yönelik şikayetler yüzde 191 oranında artarken, büyükelçilik ve konsolosluklara yönelik şikayetler ise yüzde 181 oranında artış gösterdi.

türkiyeye vize uygulayan ülkeler Haberi

türkiyeye vize uygulayan ülkeler
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, AB ülkelerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamasını sürdürmesini eleştirerek, "Türkiye'ye kimsenin vize koymaya hakkı yok. Türkiye artık vize konulacak bir ülke değil, Türkiye vatandaşları iş aramaya giden ülke konumundan, iş veren ülke konumuna geçmiştir" dedi. Ulusoy, TÜRSAB Kuşadası Bölge Yürütme Kurulu tarafından Efes Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Kongre Turizmi ve Kuşadası Modeli" konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de 1980'li yıllarda başlayan turizm hareketinin aradan geçen sürede çok önemli mesafe katettiğini ifade etti. Bu süreçte yatak kapasitesinin 80 binlerden 1 milyon 356 bine, havayolu yolcu taşımacılığında 4 bin koltuk kapasitesinden yaklaşık 85 bin koltuk kapasitesine çıkıldığına işaret eden Ulusoy, "Türkiye, bugün 13'ü uluslararası 50 havalimanı, 17 bin 500 yatın yanaşabileceği 52 yat limana...