24 / 07 / 2024

Türklerin Karadağ konut yatırımı

Türklerin Karadağ konut yatırımı

Türkler, Balkanların yükselen yıldızı Karadağ'da en çok konut alan ikinci millet oldu. Türklerin bu ülkede konuta ödediği rakam 3 senede 22 kat arttı.

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımı yılın ilk beş ayında yüzde 51 artarak 1 milyar doları geçti!

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımları giderek daha artıyor. Bu yılın ilk beş ayında yurt dışı gayrimenkul alımı yüzde 51 artışla 1 milyar doları aştı.

İstanbul Planlama Ajansı'na göre Türkiye'de konut satışıyla vatandaşlık alanların sayısı 999 bin 411 oldu!

İstanbul Planlama Ajansı Türkiye'deki yabancı sayısını açıkladı. Türkiye'de toplam yabancı sayısı 7.490.993 kişi iken, bunların 999 bin 411 kişisi Türkiye'de konut satışıyla vatandaşlık alanlardan oluşuyor.

Türkiye'de konut satış oranının en düşük olduğu 4 şehir!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu yaptığı paylaşımda Türkiye'de konut satış oranının en düşük olduğu 4 şehri açıkladı. İşte o şehirler...

Türkiye'nin konut sorunu nasıl çözülür Kimlerin, neler yapması gerekiyor?

Barınma krizi ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Konut fiyatları ve kredilerin yüksek olması vatandaşın ev sahibi olmasını engelliyor. Konut hayali bile kuramayan vatandaşlar bu soruna çözüm bekliyor. Peki Türkiye'nin konut sorunu nasıl çözülür Kimlerin, neler yapması gerekiyor?

Tebernüş Kireçci sordu: Türkiye'de konut kalitesi iyiye mi gidiyor, kötüye mi?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Türkiye'de konut kalitesi ile ilgili açıklama yaptı ve kalitenin kötüye gittiğine dikkat çekerek, nedenlerini açıkladı. İşte o paylaşım...

Ev sahibi olan Türklerin sayısı düşüyor, yabancıya konut satışı artıyor!

Temmuz ayında kiralarda uygulanan yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılması halinde konut krizinin daha da derinleşmesi bekleniyor. Türklerin yıllar içinde ve sahipliği oranı düşerken, yabancıya konut satışı kat kat arttı. Peki konut krizinin bir nedeni de, vatandaşlık için yapılan satışlar mı?

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları yüzde 62 artışla 597 milyon dolara ulaştı!

Türklerin  yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları, 2024 yılının ilk üç ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 62 artış göstererek, 597 milyon dolara ulaştı.

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımları yüzde 62 arttı! 597 milyon dolarlık alım yapıldı!

Türklerin yurt dışında gerçekleştirdiği gayrimenkul alımları 2024 yılının ilk üç ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 62 artış göstererek 597 milyon dolara çıktı. 

Türkiye'de konut neden pahalı? 

Türkiye’de konut fiyatları bir yılda yüzde 84 değer kazanırken, ortalama konut fiyatı da 3 milyon 92 bin TL oldu. Peki Türkiye'de konut neden pahalı? 

Türklerin Miami'deki emlak yatırımları katlandı: Düşük emlak vergisi ve Amerikan vizesiz ev sahibi olma imkanı!

IRG Yöneticisi Cengiz Bayırlı, Türklerin Miami'deki emlak yatırımlarının katlandığına dikkat çekti. Peki neden? İşte Türk yatırımcıların tercihleri...

Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık gözden geçirilmeli!

Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık uygulamasının düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. İşte Demirel'in o açıklaması ve önerileri...

Ruslar en çok Türkiye'den konut almak istiyor!

Rusya vatandaşlarının yurt dışında konut edinme talepleri 2024 yılının ilk çeyreğinde yarı yarıya azalırken, Ruslar'ın en çok Türkiye'den konut almak istediği belirtildi.

Yurt dışından konut alan Türklerin radarındaki 6 ülke!

Türk yatırımcılar yönünü yurt dışına çevirirken, Türklerin en çok konut aldığı 6 ülke de belli oldu. İşte o ülkeler...

Türklerin Karadağ konut yatırımı Haberi

Türklerin Karadağ konut yatırımı

Anadolu Ajansı muhabirinin Karadağ Merkez Bankası verilerinden derlediği bilgiye göre, son yıllarda Balkanların parlayan yıldızı konumunda olan Karadağ, dünyaca ünlü isimlerin yanı sıra pek çok yabancı yatırımcının ilgisini çekiyor.

Henüz 6-7 sene öncesine kadar ülkede yabancılara satılan gayrimenkul sayısı yok denecek kadar azken, bu alanda kısa sürede hızlı yol alındı. 

Geçen sene bu ülkeye en fazla sıfır konut yatırımını 39 milyon avroyla Ruslar yaparken, 15,1 milyon avro yatırımla Türkler, Karadağ'dan en fazla gayrimenkul alan ikinci yabancı yatırımcı grubunu oluşturdu.

3. sırada 14,5 milyon avro yatırımla Sırplar yer alırken, Sırpları İsviçre, ABD, Almanya, Avusturya, İsveç ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden yatırımcılar takip etti. 2015 yılında 50'ye yakın ülkeden 141 milyon avro emlak yatırımı alan Karadağ, bu rakamı 2018 yılında 185 milyon avroya çıkardı. Söz konusu rakam...