26 / 05 / 2024

TÜRSAB deprem projeleri

TÜRSAB deprem projeleri

TÜRSAB ( Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ), İstanbul Arkeoloji Müzesi’nden sonra Darphane - i Amire Binaları’nı da depreme karşı dayanıklı hale getirmek için çalışmalara başladı.

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Büyük Marmara depremi kuzey yerine güneyde olabilir! Deprem uzmanından yürekleri ağıza getiren açıklama!

CNN TÜRK Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili yürekleri ağıza getiren bir açıklamada bulundu. İşte Ersoy'un o açıklamaları...

Türkiye’nin deprem haritası yeniden güncelleniyor

Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu, diri faylar, fay segmentleri üstünde paleosismoloji temelli çalışmalar sürdürecek ve bu çalışmalar sonrasında Türkiye Deprem Tehlike Haritası yeniden güncellenecek. İşte haberin ayrıntıları...

Çin’in pandemi yasağını kaldırması Türk turizmine büyük katkı sağlayacak!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan, dünya turizm pazarında yaklaşık 250 milyar dolarlık bir hacme sahip Çin’in, pandemiden sonra seyahat yasağını kaldırmasının Türk turizmine büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Türkiye'nin en güvenli deprem şehirleri açıklandı: Deprem riski düşük iller!

Türkiye, deprem riski taşıyan bir coğrafyada bulunması nedeniyle vatandaşlarını tedirgin eden sık sık yaşanan depremlerle karşılaşabiliyor. Ancak, ülkedeki deprem riski farklı bölgeler arasında değişiklik gösteriyor. 

SON DAKİKA: Büyük deprem riski! Evimin altından fay geçiyor mu? Tam 110 ilçe canlı fay hattı üzerinde bulunuyor!

AFAD tarafından geliştirilen Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması sayesinde, herhangi bir konumun deprem tehlike değeri kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Deprem riski sorgulama işlemi için ise, adrese özel sorgulama sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Kredi faizleri yükseldi, ev satışları düştü! Yeni konut projeleri başlayamadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, konut kredi faizlerinin yüksekliği sebebiyle sektörde gayrimenkul satışlarının ciddi oranda düştüğünü ve yeni projelerin yapılmadığını belirtti.

TÜRSAB’ın fiyat indirimi çağrısına turizmcilerden destek geldi!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın, iç pazarda otel fiyatlarının indirilmesi için yaptığı çağrıya destek geldi. Türkiye Genç İş İnsanları Derneği Başkan Yardımcısı Şebnem Akman Balta, “İç pazarı kazanmak için oteller acilen indirime gitmeli” dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nden indirim çağrısı: Yüzde 40'a varan indirimler iç pazarda uygulanmalı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, fiyatların makul seviyeye düşmesiyle daha çok vatandaşın yurt içinde tatile çıkma imkanı yakalayacağına dikkat çekti. İşte Bağlıkaya'nın açıklamaları...

TÜRSAB Başkanı: ‘Bu yıl saç ektirmek için gelenlerde yüzde 20 artış olacak’

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, saç ekimi ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Başkan Bağlıkaya, "2023 yılında saç ekimi için gelenlerin geçen yıla göre yüzde 20 civarında artacağını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Buralarda oturanlar acil bilmeli! 7.5'in üzerinde deprem...Tam 110 ilçe canlı fay hattı üzerinde! Şimdi açıklandı!

AFAD tarafından geliştirilen Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması ile herhangi bir konumun deprem tehlike değeri kolayca öğrenilebiliyor. Adrese göre deprem risk sorgulama sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Türkiye Deprem Tehlike Haritası güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada 'Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

Buralarda oturanlar dikkat! 7.5'in üzerinde deprem riski! Tam 110 ilçe fay hattı üzerinde! Şimdi AFAD açıkladı!

Yakın zamanda AFAD tarafından hayata geçirilen Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması, ülkenin herhangi bir noktası için deprem tehlike değerini bilmenizi sağlar. Adrese göre deprem risk sorgulama sayfası için tıklayınız…

TÜRSAB deprem projeleri Haberi

TÜRSAB deprem projeleri

İstanbul Arkeoloji Müzesi’ni yenilemek için Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla birlikte yürüttüğü çalışmaların ardından TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) yeni bir restorasyon projesini daha hayata geçiriyor. Mayıs ayına kadar sürecek proje sonunda; geçtiğimiz yıl İstanbul Arkeoloji Müzesi bünyesine katılan ve ilerleyen yıllarda kültür kompleksine dönüştürülmesi planlanan tarihi Darphane-i Amire Binaları’nın deprem güvenlik analizlerinin ve statik raporlarının hazırlanması hedefleniyor.


İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından, 2012 Yılı Afetlere Hazırlık Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan projeyle birlikte Osmanlı İmparatorluğu’nda para basımının yapıldığı, 18 tarihi binadan oluşan Darphane-i Amire’nin olası bir depreme ne derece dayanıklı olduğu tespit edilecek. Restorasyon çalışmalarının tarihi değerleri gelecek nesillere bırakabilmek adına son derece önemli olduğunu vurgulayan Proje Genel Koordinatörü Köyüm Özyüksel, her yıl yüzbinlerce kişi tarafından ziyaret edilen bu...