02 / 05 / 2024

uçurumun içine yapılan ev

uçurumun içine yapılan ev

Yunanistan'ın Santorini Caldera adasında inşa edilmesi planlanan Casa Brutale isimli ev, Ege denizi kıyısındaki bir uçurumun içine gömülü olacak..

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 80,3 oranında yükseldi

Türkiye’de geçen sene trafiği kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki seneye oranla yüzde 80,3 yükselerek 2 milyon 290 bin 280 oldu. Bu dönemde 31 bin 721 taşıtın ise kaydı silindiği belirtildi. Böylelikle trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı 2 milyon 258 bin 559 artış gösterdi.

Çorum'da emekliler için yapılan TOKİ konutları ne zaman teslim edilecek?

Çorum’da emekliler için yapımına 6 sene önce başlanan TOKİ konutları henüz teslim edilmedi. CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, TBMM Genel Kurulu’nda söz aldı ve konuyu gündeme getirdi. İşte o açıklamalar...

Şanlıurfa'da depremzedeler için yapılan köy konutları en kısa zamanda teslim edilecek!

Şanlıurfa'daki depremzedeler için yapılan deprem konutlarının inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Vali Şıldak, kırsalda 242 konutun yapımının başladığını, bir bölümünün tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. İşte çalışmalardaki son durum...

Çaya yine zam geldi! Çaya yapılan zam yüzde 110’u geçti...

Çay, günlük hayatımızda vazgeçilmez bir ürün. Çay fiyatları da her geçen gün artıyor. Buna göre çaya bu hafta itibarı ile yeni bir zam daha yapıldı. Böylece haziran ayından bu yana çaya yapılan zam yüzde 110’u geçtiği bildirildi. İşte ayrıntılar...

Mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı iptal edilir mi?

Mirastan mal kaçırmak gündemde sık sık karşılaşılan sorunlar arasında bulunuyor. Buna göre mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı için ne yapılabilir? İşte ayrıntılar...

Adalet Bakanlığı'nın personel alım süreci sona erdi: (CTE) için yapılan 626 işçi alımının sonuçları açıklandı!

Adalet Bakanlığı'nın Ceza İnfaz Kurumları için 626 sözleşmeli personel alımına dair sözlü sınav sonuçları duyuruldu. Bu sonuçlar, 10 ayrı branş için yapılan alım sürecini kapsıyor. CTE sözleşmeli personel sınav sonuçlarına nasıl ve hangi platformdan erişilebilir? İşte detaylar...

Kilis'te depremzedeler için yapılan kalıcı konutların inşası tam gaz! İlk etap 24 Aralık'ta tamam!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Kilis'te, afetzedeler için yapılan kalıcı konutlarda 2 blokun kaba inşaatında sona gelindi. İlk etap 24 Aralık tarihinde tamamlanacak.

AHBAP'a yapılan bağışlarla ilgili önemli detay

Yurtiçi ve yurtdışından yardımseverlerin bağış yaptığı AHBAP derneğine yapılan yardımlarla ilgili önemli bir detayı Vergi Uzmanı Murat Batı dile getirdi.

İzmir'de depremzedeler için yapılan TOKİ konutlarındaki sorunlar meclis gündeminde!

İzmir'de TOKİ tarafından depremzedeler için yapılan binalarda ortaya çıkan sorunlar meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Tahliyesine karar verilen Galatasaray Adası için yapılan başvuru reddedildi!

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, Galatasaray Adası'nı tahliyesine yönelik açılan istinaf mahkemesine yapılan başvuru için ret kararı alındığını açıkladı. 

LideBir'den yabancılara yapılan konut satışları iptal oldu iddiasına ilişkin açıklama!

Yabancılara yapılan ‘düşük değerli’ değerleme raporlarından dolayı konut satışlarının iptal olduğu ve ülkeye dolar girişinin engellendiğine ilişkin iddialara Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği (LideBir) tarafından açıklama yapıldı.

Muammer Aksoy'un evi için yapılan tescil başvurusuna red!

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin kurucularından olan Prof. Dr. Muammer Aksoy'un Ankara Çankaya'da konumlanan konutu için yapılan tescil başvurusu Kurul tarafından onaylanmadı. Gerekçe olarak ise "Kültür varlığı niteliği taşmıyor" denildi.

Körfez Hereke için yapılan projeler mecliste!

Kocaeli'nin Körfez ilçesine bağlı Hereke beldesi için yapılan projeler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

uçurumun içine yapılan ev Haberi

uçurumun içine yapılan ev

Yunanistan'ın Santorini Caldera adasında inşa edilmesi planlanan Casa Brutale isimli ev, Ege denizi kıyısındaki bir uçurumun içine gömülü olacak..



Laertis Antonios Ando Vassiliou ve Pantelis Kampouropoulos isimli iki Yunan mimar tarafından tasarlanan Casa Brutale isimli uçurum içindeki ev, Ege Denizi'nin kenarında bir uçurumun kıyısında konumlanıyor.



Yunanistan'ın Santorini Caldera adasında, tamamen uçurumun içine gömülü olarak inşa edilecek ilginç ev muhteşem manzarası ile hayranlık uyandırıyor.



Mimaride Brutalism akımının en ilginç örneklerinden biri olan Casa Brutale isimli evin çatısında bir yüzme havuzu yer almakta olup evin cam duvarları sayesinde tavana bakılınca havuz görünüyor.



Muhteşem deniz manzaranın keyfini çıkarmak için planlanan evin 3D model görüntüleri yayınlandı.