17 / 05 / 2024

uganda ile ticaret

uganda ile ticaret

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin, Afrika Kıtası ile ticaret hacminin 2012 yılı sonunda 23 milyar dolara ulaştığını belirterek, "2013 yılında Afrika ülkeleri ile ticaret hacmimizin 25 milyar dolara ulaşması öngörülmektedir" dedi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hedefini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika’da Türk-Amerikan İş Konseyi üyeleriyle buluştu. Amerika ile ticaret hacminde yakalanan artış eğiliminin sevindirici olduğunu söyleyen Erdoğan, "Fakat hedefimiz 100 milyar doları yakalamaktır” dedi.

ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 100 milyar dolara çıkabilir!

ABD'nin Küresel Piyasalardan Sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Venkataraman, ABD ile Türkiye arasındaki ticaretin katlanarak büyümesi için ciddi bir fırsat gördüklerini belirterek, 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Türkiye ile Libya arasında 15 milyar dolarlık ticaret potansiyeli var!

MÜSİAD Libya Temsilcisi ve Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil, enerji ve lojistik sektörlerinin devreye girmesi halinde Türkiye ile Libya arasındaki ticaret kapasitesinin 15 milyar doları bulacağını söyledi.

Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmi büyüyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşit ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bolat, söz konusu görüşmeye ilişkin, "Irak ile olan ticaretimizi çeşitlendirerek artırmak konusunda önceliklerimizi ifade ettik" şeklinde konuştu.

Türkiye 5 yıl içinde ihracatını 600 milyar dolara çıkaracak!

Gazetelerin Ankara Temsilcileri ile Ticaret Bakanlığı’nda bir araya gelen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Mal ihracatını 400 milyar, hizmetler ihracatını 200 milyar dolara çıkararak yıllık 600 milyar dolarlık döviz kazancı elde etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Belediyeden o ilde 6 taksitle imarlı arsa fırsatı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, akaryakıt ve servis istasyonu ile ticaret ve turizm alanı imarlı arsayı satış çıkardı.

Şile Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!!

Şile Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Yaman ve Nadir Mandal ortaklığında kuruldu.

Enerji ithalatı faturası yüzde 36,3 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan geçici dış ticaret istatistikleri kapsamında enerji ithalatı faturası nisanda yüzde 36,3 azaldı.

E-ticarette şok gelişmeler! Yeni kanun ile sektörde neler değişecek? İşte, yeni E-Ticaret Kanunu!

Pandemi döneminde artan dijitalleşme ile birlikte artık hemen hemen bütün ihtiyaçlarımızı e-ticaret kanallarından karşılar olduk. E-ticaret hacmindeki artış şirketlere yeni bir pazarlama ve dağıtım kanalı açarken, şimdi gündemde yeni E-Ticaret Kanunu var.

Türkiye’ye Rusya ile ticaret baskısı artıyor! Ekonomide ipler gerildi

Rusya’ya Türkiye üzerinden yapılan ticaretin hızlanması, Rusya’ya yaptırımlar uygulayan Avrupa ve ABD’yi kızdırdı. Amerikan hükümetinden bir heyet Türkiye’ye gelerek Türk iş insanlarını ve de Ankara yönetimini yaptırımlar konusunda uyardı.

Şile Karadeniz Pen İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şile Karadeniz Pen İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şile'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Uğurcan Öztürk tarafından kuruldu.

Şile İkon Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şile İkon Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şile'de Gülay Öztürk  ve Selahaddin ÖZtürk ortaklığında kuruldu.

Ticaret Bakanlığı KPSS ile 175 memur alacak! İşte başvuru şartları ve detaylar…

Ticaret Bakanlığı Resmi Gazete'de taşra teşkilatında görevlendirilmek için 175 denetmen yardımcısı alınacağını ilan etti. İş arayan birçok kişi personel alımı ilanı ile ilgili başvuru ve şartlarını araştırmaya başladı. Peki, Ticaret Bakanlığı personel alımı şartları neler? İşte detaylar…

uganda ile ticaret Haberi

uganda ile ticaret


Arınç, Ekonomi Bakanlığında düzenlenen Türkiye-Uganda Karma Ekonomik Komisyonunun (KEK) 2. Dönem Toplantısı Mutabakat Zaptı İmza Töreni'nde, 2010 yılında, KEK 1. Dönem Toplantısı için Uganda'yı ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulunduğunu, Afrika insanın sıcaklığını ve misafirperverliğini gördüğünü anımsattı.


Bülent Arınç, imzalayacakları KEK 2. Dönem Toplantısı Mutabakat Zaptı'nın da iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine yeni bir ivme kazandıracağını dile getirdi.


Türkiye'nin, komşu ülkelerde yaşanan siyasi buhranlar ve dünya genelindeki ekonomik krizlere rağmen son 10 yılda yüzde 5'in üzerinde büyüme ortalaması ile 2012 yılında 152 milyar dolarlık ihracat, 236 milyar dolarlık ithalat olmak üzere 388 milyar dolarlık dış ticaret hacmi gerçekleştirdiğini aktaran Arınç, bu yılın ilk 8 ayında ise ihracatın 100 milyar doları geçtiğini söyledi.


Arınç, Avrupa'da son 4 yılda, 4 milyon kişinin...