27 / 05 / 2024

uğurcan ecemiş yapılan çalışmaları anlattı

uğurcan ecemiş yapılan çalışmaları anlattı

Antalya İleri Gazetesi İlçe Hizmetleri Daire Başkanlığı'nda çalışan İnşaat Mühendisi ve Kamu Yönetimi Uzmanı Uğurcan Ecemiş ile röportaj yaptı. İşte o röportaj...

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

Depremin maliyeti 110 milyar dolar, yapılan harcamalar ise 30 milyar dolar oldu!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üstünden tam olarak yıl geçti. 50 binin üzerinde canın kaybedildiği depremin ekonomik maliyeti ise 110 milyar dolar olarak kaydedildi. Geçen 1 senenin ardından şu ana kadar yapılan harcamalar ise 30 milyar dolar düzeyinde kaldığı açıklandı.

1935'te İstanbul'da yeni yapılan binaların çatlaması belediyeyi harekete geçirmiş! Nedeni inşaat kalfaları...

1935 yılında, İstanbul'da son 6 ayda yapılan tüm yeni binalarda çatlaklar tespit edilmiş. Belediye harekete geçerken söz konusu durumun inşaat kalfaları yüzünden olduğu ortaya çıkmış. İşte ayrıntılar...

TÜİK açıkladı! Türkiye'de trafiğe kaydı yapılan her 9 otomobilden 1 tanesi elektrikli...

Türkiye'de bu yılın ekim ayında trafiğe kaydı gerçekleştirilen her 9 otomobilden 1'i elektrikli araçlardan oluştuğu kaydedildi. Buna göre, ayda trafiğe kaydı yapılan 75 bin 494 otomobilin 8 bin 340'ını elektrikli araçlardan oluştuğu bildirildi. İşte ayrıntılar...

Çaya yine zam geldi! Çaya yapılan zam yüzde 110’u geçti...

Çay, günlük hayatımızda vazgeçilmez bir ürün. Çay fiyatları da her geçen gün artıyor. Buna göre çaya bu hafta itibarı ile yeni bir zam daha yapıldı. Böylece haziran ayından bu yana çaya yapılan zam yüzde 110’u geçtiği bildirildi. İşte ayrıntılar...

Asgari ücretten sonra yapılan zamlar enflasyonla uçtu! 

TÜİK ve ENAG aracılığı ile yapılan açıklamada 2023 için yapıla asgari ücret zammı, yükselen enflasyonla paralel olarak daha ceplere girmeden eridi. 

Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi? Kira kontratında artış oranı yazmıyorsa ne olur?

Kiracılar, kiraladıkları konutlar için ev sahibi ile bir sözleşme imzalarlar. Bu sözleşmede iki tarafında haklarının neler olduğu açık bir şekilde yazılıdır. Peki “Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi?” İşte detaylar!

Milletvekili maaşlarına yapılan zam oranı dudak uçuklattı! Tepkiler çığ gibi büyüyor!

2023 yılı itibari ile zammın kaymağını milletvekilleri yiyecek. Milletvekili maaşları 73 bin 379 lira olurken emekli vekillerin maaşı 51 bin 970 lira civarında hesaplandı. Milletvekili maaşlarına yapılan zam oranı sosyal medyada gündem oldu. İşte haberin detayları.

Bir ilimize resmen talih kuşu kondu! Yapılan yatırımın miktarı tam 2 milyar 826 milyon lira

Bir ilimize resmen tarlih kuşu kondu. İlimize yapılan yatırım miktarı toplamda 2 milyar 826 milyon lira oldu. İşte haberle ilgili tüm detaylar...

LideBir'den yabancılara yapılan konut satışları iptal oldu iddiasına ilişkin açıklama!

Yabancılara yapılan ‘düşük değerli’ değerleme raporlarından dolayı konut satışlarının iptal olduğu ve ülkeye dolar girişinin engellendiğine ilişkin iddialara Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği (LideBir) tarafından açıklama yapıldı.

Kadastro çalışması yapılan tarla için tapu iptali davası açılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1948 yılında yapılan hisseli tarla köy senedi olduğunu ve 1988'de kadastroda kesinleştiğini belirten okuyucu, senedin kayıtlı olduğu kişinin vefat ettiğini söyledi ve tapu iptal davası açıp açamayacaklarını sordu. 

İstanbul'da riskli yapı olarak tespiti yapılan 62 bin 719 bina yıkıldı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada "2012-2020 arasında İstanbul'da riskli yapı olarak tespiti yapılan 73 bin 323 binadan 62 bin 719'u yıkılmıştır" dedi.

Yeni yapılan binalar için büyük değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle yeni yapılacak olan binalarda "yağmur suyu toplama sistemi" kurulması zorunluluğu getirildi. 

uğurcan ecemiş yapılan çalışmaları anlattı Haberi

uğurcan ecemiş yapılan çalışmaları anlattı

Uğurcan Ecemiş kimdir? Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? 


Niğde Çamardı doğumluyum. İlköğretim, ve lise eğitimimi Niğde'de tamamladım. Liseden sonra Kara Harp Okulu'nu kazandım. Kara Harp Okulu'nda İstihkam ve İnşaat Bölümü'nde okudum, inşaat bölümünde İstihkam Subayı olarak Silahlı Kuvvetleri'mizin takım, bölük ve tabur komutanlıklarında ülkemizin çeşitli yerlerinde görev yaptım. 1996-2000 yılları arasında Elazığ'da tabur komutanlığı görevimden sonra kendi isteğimle emekli oldum. Emekli olunca hem tarihi hem doğal güzelliklerine hayran olduğum Antalya'ya yerleştim. 


Çalışmaya alışkın insan olduğumuz için iş hayatına tekrar başladım. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde ilk olarak Toptancı Hali Daire Başkanlığı'nı ve Zabıta Daire Başkanlığı'nı beraber yürüttüm. Bütiinşehir Yasası'nın hayata geçmesi ile de Büyiikşehir Belediyesi'nin hizmet sınırları büyüdü. Daha iyi hizmet için yeni daire başkanlıkları açıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in görevlendirmesi ile...