15 / 05 / 2024

ulaşılabilir fiyatlı konut projeleri

ulaşılabilir fiyatlı konut projeleri

İşte Kurtköy, Esenyurt, Beylikdüzü, Çekmeköy, Maltepe, Kartal, Tuzla bölgeleri başta olmak üzere orta ve alt gelir gruplarına hitap eden ulaşılabilir fiyatlı 50 konut projesi..

Konut alım, satım ve kiralama durdu! Emlakçılar isyanda! Boş boş oturuyoruz...

Konut kredilerinin artması ve konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması ile konut satışları neredeyse durdu. Emlakçılar ise bu durgunluktan oldukça şikayetçi.

Konut satışlarının en çok azaldığı 10 şehir!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, konut satışları 2023 Aralık ayına göre yüzde 42,04 azalarak 80 bin 308 oldu. Düşüşler 2 kata ulaştı. İşte konut satışlarının en çok azaldığı 10 şehir...

Arsa payı inşaat sektörünü zorluyor, uygun fiyatlı konut bulmak imkansız!

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir’deki konut piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Küpeli, arsa payının yüksek olmasının inşaat sektörünü zorladığını belirtti.

Avrupa'da evsiz sayısı katlanıyor! Daha fazla sosyal konut ve uzun vadeli çözüm gerekiyor! 

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olacak şekilde Avrupa'nın pek çok ülkesinde artan yaşam maliyetlerinin yol açtığı "uygun fiyatlı konut sıkıntısı" ve "sosyal konut eksikliği" sebebiyle sokaklarda yaşamak zorunda kalanların sayısı her geçen gün katlanıyor. 

Dar gelirli vatandaşlara uygun fiyatlı konut müjdesi: Sosyal konut projeleri yolda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orta Vadeli Plan'ı açıkladı ve bu plan kapsamında dar gelirlilere yönelik önemli bir müjde verildi. Başkan Erdoğan, Türkiye genelinde yaşayan dar gelirli vatandaşlar için TOKİ aracılığıyla uygun fiyatlarla konut satışının yapılacağını duyurdu.

TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi: 81 ilde geçerli olacak! TOKİ başvuru şartları neler?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından konut, işyeri ve arsa satışı yeniden devreye girecek. TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi geldi! 81 il için geçerli başvuru şartları neler?

Konut sigortası neden önemlidir? Konut sigortası hangi riskleri kapsar?

Konut sigortası, birçok olumsuz durumda konutların korunmasına yönelik birçok hak tanıyan bir sigorta türüdür. Yangın, deprem, hırsızlık ve su baskını gibi durumlarda işe yarayan bu sigorta türü zorunlu olmasa da yaptırılabilir. Peki konut sigortası neden önemlidir, hangi riskleri kapsar?

Konut fiyatları neden artıyor? Sektörde ucuz kredi beklentisi! 

Konut fiyatları Ekim'de yüzde 5.4 arttı ve yıllık artış yüzde 188’e ulaştı. Peki konut fiyatlarında son durum ne? Konut fiyatları düşecek mi? İşte ayrıntılar...

Dekar Şehirbahçe satışa çıktı! 181 konutluk yeni proje!

Ulaşılabilir fiyatlarla bahçeli konut geliştirme konusunda gayrimenkul sektörünün öncüleri arasında yer alan Dekar Yapı, İstanbul Bahçeşehir’de konforlu bir yaşamın kapılarını araladığı yeni konut projesi Dekar Şehirbahçe’nin satışlarına başladı. Projenin örnek dairesi de görücüye çıktı.

Konut fiyatlarındaki artış yüzde 189 oldu! Piyasa yavaşladı!

Konut fiyatlarındaki artış eylül itibarıyla Türkiye ortalamasında yüzde 189 seviyesine ulaştı. İşte konut satışlarındaki son durum...

İşte TOKİ sosyal konut projesinin yapılacağı güncel liste

TOKİ’nin uygun fiyatlı konut projesinin hangi il ve ilçelerde yapılacağı kesinleşti. Peki, TOKİ’nin 2022 uygun fiyatlı konut projesinden hangi şartlarda faydalanılabilir. TOKİ’den kimler ev alabilir? İşte TOKİ’den nasıl ev alırımın cevabı:

Aile hekimlerinden uygun kiralık konut uyarısı: Sağlık sistemi çökebilir

Türkiye'de yaşanan konut krizi ve kiralık konut fiyatlarındaki aşırı yükselişler sağlık sistemini tehdit ediyor. Uygun fiyatlı konut bulamayan aile hekimleri, aile sağlığı merkezlerinin hizmet veremez duruma gelebileceğini ve sistemin çökme riskiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

TOKİ’den ucuz konut fırsatı! Bu illerdeki uygun fiyatlı taksitleri kaçırmayın!

TOKİ, gerçekleştirdiği uygun fiyatlı konut projeleri ile ev almak isteyenleri, ev sahibi yapmaya devam ediyor. İşte TOKİ’nin ucuz konut projeleri!

ulaşılabilir fiyatlı konut projeleri Haberi

ulaşılabilir fiyatlı konut projeleri

İstanbul’da özellikle şehir merkezi olarak kabul edilen bölgelerde, arsa maliyetlerinin çok yüksek olması, arsa stokunun giderek azalması gibi nedenlerden dolayı konut fiyatları çok artmış durumda. Bu bölgelerde üretilen konutların metrekare fiyatları 8-12 bin TL bandında gezerken sadece üst gelir grubuna hitap ediyor. Oysa Türkiye’deki konut talebinin büyük bir kısmı orta ve alt gelir gruplarının talebinden oluşuyor.

Günümüzde giderek yükselen metrekare fiyatları nedeniyle orta ve alt gelir grupları için konut almak neredeyse imkansız olmuş durumda. Ancak son yıllarda geliştirilen metro, metrobüs gibi ulaşım projeleri İstanbul’un çeperlerine ulaşımı kolaylaştırmanın yanı sıra bu bölgelerde de ulaşılabilir fiyatlı yeni konut bölgeleri oluşmasına katkı sağlıyor. Kurtköy, Esenyurt, Beylikdüzü, Çekmeköy, Maltepe, Kartal, Tuzla bu bölgeler arasında başı çekiyor. Bu bölgeler geniş arsa stokları ve merkeze göre...