28 / 04 / 2024

uludağ oteller bölgesine teleferik varmı

uludağ oteller bölgesine teleferik varmı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BursaRay’ ın Gökdere İstasyonu’ na yapılacak olan teleferik istasyonuyla, Uludağ Oteller Bölgesi’ ne yaklaşık 25 dakikada ulaşılacağı müjdesini verdi...

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan deprem bölgesine finansman desteği!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası arasında deprem bölgesine 500 milyon Euro finansman desteği sağlanması ile ilgili mutabakat zaptı imzalandığı kaydedildi.

Ekonomistten dönüşüm tepkisi: İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ kentin en sağlam bölgesine gitti!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay,  resmi X sosyal medya hesabından, KİPTAŞ Karanfilköy projesi ile ilgili paylaşımda bulundu. Özonay, İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ'ın kentin en sağlam bölgesine gittiğini dile getirdi. İşte Özonay'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Merkez Bankası, deprem bölgesine yönelik desteklerin süresini uzattığını açıkladı...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin olumsuz etkilerinin düşürülmesi amacı ile deprem bölgesine kullandırılan kredilerin menkul kıymet tesis uygulamasından muafiyetine yönelik hususların Haziran 2024'e kadar devam edeceğini

Galatasaray, deprem bölgesini unutmadı! 300 konut inşa edilecek!

Galatasaray’ın Başkanı Dursun Özbek ve eski Başkanı Adnan Polat deprem bölgesinden seslenerek, “Herkes kalıcı konutlara girinceye kadar deprem bölgesine konsantre olmaya devam edelim” dedi.

Galatasaray’dan deprem bölgesine 300 yeni konut müjdesi!

Galatasaray’ın deprem bölgesine 300 konut inşa edileceği öğrenildi. Konutların 100’ü Hatay’a, 100’ü Adıyaman’a ve 100’ü de Kahramanmaraş’a yapılacak.

4.4 şiddetinde deprem oldu, uzman isim il il uyardı: Maraş deprem kümesi gibi büyüyecek! Stres transfer ediliyor!

Prof. Dr. Osman Bektaş, Burdur'daki 4.4'lük depremden sonra X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında Ege Bölgesine dikkat çekti ve önemli uyarılarda bulundu. İşte Bektaş'ın o açıklamaları...

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

Deprem bölgesine 100 bin çelik köy evi için haftaya ihaleye çıkılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde inşa edilecek yaklaşık 100 bin çelik köy evi konusunda önümüzdeki haftadan itibaren ihaleye çıkılacağını ifade etti.

Deprem bölgesine 62,5 milyar liralık konut ve okul yatırımı! TOKİ 73, Emlak Konut GYO 4 projeye imza atacak!

Deprem bölgesinde inşası devam eden konut ve okul inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. Hayata geçirilecek projelerin toplam bedelinin 62,5 milyar TL olması bekleniyor.

Şile Ahmetli, Meşrutiyet ve Ova bölgesinin 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Şile ilçesi, Ahmetli, Meşrutiyet Mahallesi ve Ova Bölgesine ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Deprem bölgesine dev ödenek! Bütçenin yüzde 14,4’ü deprem bölgesine!

AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, 2024 yılı bütçesinden afet konutlarının yapım giderlerinde kullanılmak üzere çok önemli bir ödenek tahsis edildiğini söyledi. Kurt, "Deprem bölgemize tahsis edilen ödenek, bütçemizin yüzde 14,4'üne denk düşmektedir” şeklinde konuştu.

Deprem bölgesine özel teşvikler gelecek mi? Peş peşe teklifler geldi!

TÜRMOB, düzenlediği raporla deprem bölgesinin ihtiyaçlarına ışık tuttu. Raporda, depremden en fazla etkilenen il ve ilçelerde mücbir sebep hali süresinin uzaması tavsiye edilirken, yeni araç teminlerinde ÖTV ve KDV indirimi uygulanması önerildi.

Bakan Özhaseki’den müjde! Deprem bölgesine 100 bin çelik karkas köy evi!

Kayseri’de Anadolu Mobilya Fuarı’nda konuşma yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde köy evleri modelleri üzerinde çalıştıklarını söyledi. Özhaseki, en kısa zamanda çelik karkas üzerine depreme dayanıklı evlerin yapımına başlanacağını belirtti.

uludağ oteller bölgesine teleferik varmı Haberi

uludağ oteller bölgesine teleferik varmı


BursaRay’ın Gökdere İstasyonu’na yapılacak teleferik istasyonuyla, kent merkezinden Uludağ Oteller Bölgesi’ne teleferikle kısa sürede ulaşım sağlanacak.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BursaRay’ın Gökdere İstasyonu’na yapılacak olan teleferik istasyonuyla, Oteller Bölgesi’ne yaklaşık 25 dakikada ulaşılacağını müjdeledi. Başkan Altepe, “Uludağ’ı teleferikle Bursa ile buluşturma projesini hayata geçiriyoruz” dedi.


Yaklaşık 2 yıldır proje ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, etüt ve incelemelerin yapıldığını ve güzergahın belirlendiğini anlatan Başkan Altepe, “BursaRay Gökdere İstasyonu’nun üst katına teleferik istasyonu oluşturulacak. Heykel – Setbaşı durağı da olacak. Yaya mesafede tüm vatandaşlar teleferiğe ulaşabilecek. Görükle, Kestel ve Mudanya’dan da gelecek olan vatandaşlar da artık Uludağ’a kolaylıkla ulaşabilecekler. Bu proje, ulaşımda büyük bir reform olacak. Bu sayede şehir merkezinde trafik de rahatlamış olacak” şeklinde konuştu.


Başkan Altepe, Gökdere’ye ulaşacak olan teleferik projesinin heyecanını...