28 / 04 / 2024

Ulusal Konut Üreticileri Derneği

Ulusal Konut Üreticileri Derneği

Ulusal Konut Üreticileri Derneği ve Wells Fargo iş birliğinde düzenlenen anket sonuçlarıyla hesaplanan güven endeksi, ağustos ayında bir önceki aya kıyasla iki puan artarak, 55'e yükseldi...

Halka 330 metrekare ücretsiz konut arsası tahsis edilsin! Mimar Şenol Gökner'den ulusal konut projesi çağrısı! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 'asrın felaketi' şeklinde nitelendirilen depremlerin ardından, kentsel dönüşüm çalışmaları sık sık gündeme gelmeye başladı. Mimar Şenol Gökner, X sosyal medya hesabından önemli bir açıklamada bulundu ve 'Ulusal Konut Projesi' ile ilgili çağrı yaptı.

ABD'de konut fiyatları geriledi! 

S-P CoreLogic Case-Shiller tarafından açıklanan ulusal konut fiyat endeksi verilerine göre ülkede Ulusal Konut Fiyat Endeksi, geçen yıl kasımda bir önceki aya göre 0,2 düşüş gösterdi.

İstanbul'da 2 milyon canı kurtarmanın tek yolu 'Ulusal Konut Projesi'!

Mimar Şenol Gökner, Dün akşam saat 23:53'te Çınarcık'ta meydana gelen 4.1'lik depremin ardından, X sosyal medya hesabından İstanbul'da 2 milyon canı kurtarmanın tek yolunu açıkladı. İşte Gökner'in o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Amerika'da konut fiyatları eylül ayında artışını sürdürdü

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, eylül ayında geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 3,9 yükseldiğini açıkladı. Yayımlanan ulusal konut fiyat endeksi verileri ve rakamlar ile haberin ayrıntıları...

Barınma enflasyonu yayılıyor! Barınmak dünya genelinde mi lüks oldu? 

ABD’de Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB) konut sektörüne ilişkin bir rapor kaleme aldı ve bu raporda barınma sorununa yer verildi. Peki barınmak dünya genelinde mi lüks oldu?  

Yatırımcı konuttan çıktı, kredili konut satışı unutuldu! Uzman isim uyarıyor: Fiyatlarda düşüş beklemiyorum!

2023 Ekim konut satışları açıklandı. Toplam satış yüzde 8,7 oranında düşüşe geçerken, markalı konut üreticileri gayrimenkul yatırımından uzaklaşan yatırımcıyı çekmek için indirim ve kampanyalara başladı.

ABD'de konut fiyatları ağustosta yüzde 2,6 artarak yükselişini sürdürdü

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, tarafından yapılan açıklamaya göre; ABD'de konut satışları ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 2,6 artış gösterdi. İşte ayrıntılar...

Konut sektörü temsilcilerinden ‘Faizleri artırmayın’ çağrısı!

Amerika’da Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB), artan konut maliyetleri yüzünden ABD Merkez Bankasına (Fed) faiz artırımlarına son verme çağrısında bulundu.

ABD’de konut fiyatları temmuz ayında arttı! Bir yıllık artış yüzde 1 oldu!

ABD'de konut fiyatları temmuzda artış yaşadı. Buna göre, S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, temmuz ayında bir önceki yılın aynı kıyasla göre yüzde 1 oranında artış kaydetti.

ABD'de konut fiyatları mayıs ayında yüzde 0,5 düştü!

S&P CoreLogic Case-Shiller tarafından yayımlanan verilere göre, ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, mayısta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,5 düşüş gösterdi.

ABD'de konut fiyatları Mart'ta yüzde 0,7 arttı!

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Mart ayında aylık bazda mevsim etkisinden arındırılmış olarak yüzde 0,4 oranında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,7 arttı. 

ABD'de konut fiyatları 2012'den bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti!

Açıklanan rakamlara göre, ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Şubat ayında yıllık bazda yüzde 2 arttı ve 2012 yılının Temmu ayından bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti.

ABD'de konut fiyatlarının artış hızı yavaşlıyor!

ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, bu yılın Ocak ayında yıllık bazda yüzde 3,8 arttı ve önceki aylara kıyasla yavaşlama kaydetti.

Ulusal Konut Üreticileri Derneği Haberi

Ulusal Konut Üreticileri Derneği

Ulusal Konut Üreticileri Derneği ve Wells Fargo iş birliğinde düzenlenen anket sonuçlarıyla hesaplanan güven endeksi, ağustos ayında bir önceki aya kıyasla iki puan artarak, 55'e yükseldi. Beklentiler, endeksin 53 olarak açıklanacağı yönündeydi. Endeks, konut üreticilerinin inşaat sektöründeki koşullardan ne kadar memnun olduğunu gösteriyor. 50 üzerindeki rakamların olumlu, 50'nin altındakilerin ise olumsuz olarak yorumlandığı endeks, ağustosta son 7 ayın en yüksek seviyesinde ölçüldü. Uzmanlar, konut piyasası güven endeksinin artmasının, işgücü piyasasındaki toparlanma ve konut kredileri faizlerindeki düşüşten kaynaklandığını ifade...