20 / 05 / 2024

Ürdünlü akademisyenin geleneksel evi

Ürdünlü akademisyenin geleneksel evi

Ürdünlü akademisyen Hamed Yusuf Nazzal, Mefrak'ın El-Fudeyn bölgesinde 35 bin dinara satın aldığı arsasında; arpa samanı, çamur, kül ve keçi kılı malzemelerini kullanarak yaptığı evi görenler şaşkına dönüyor.

Asgari ücret ara zammında son dakika! Ünlü Ekonomist Temmuz 2024 zammını 'Şimdiden Hayırlı Olsun' diyerek duyurdu!

Yaşanan son ekonomik çalkantılar, asgari ücret için beklenen zam talebini de artırdı. Ünlü ekonomist Çetin Ünsalan asgari ücrette Temmuz 2024 zammını 'Şimdiden Hayırlı Olsun' diyerek duyurdu...

Aşçıoğlu inşaata komşuları dava aştı! Rahatsız olmasınlar diye tadilat yaptırdım...

Arnavutköy’de bir apartmana taşınan ünlü inşaat firması sahibi Cenk Aşçıoğlu’nun verdiği yüksek sesli partiler konut sakinlerini ayaklandırdı. 

Ünlü ekonomist dolara meydan okuyan altın için hedef fiyat vererek uyardı!

Ons altın 2 bin 353 dolar, gram altın 2 bin 421 TL ile rekor kırdı. Ünlü ekonomist David Rosenberg yaptığı açıklamada jeopolitik riskler ve küresel merkez bankalarının alımlarıyla birlikte ons altının 3 bin dolar hazırlığında olduğunu söyledi.

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez enflasyon için iki veriyi karşılaştırdı ve sordu: IMF hazırlığı mı?

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) şubat ayı enflasyonunu aylık bazda yüzde 4,34 olarak açıklarken, TÜİK ise 4,53 olarak açıkladı. Bu durum karşısında ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez sosyal medya hesabından değerlendirme yaptı. 

Fatih'te Tapu Müdürlüğünde 136 ünlü ismin tapu kayıtları paylaşılmıştı: Tapu kaydı davasında son dakika gelişmesi!

İstanbul'da bulunan tapu müdürlüğünde 2 personelin, 136 ünlü ismin taşınmaz ve nüfus bilgilerini araştırdığı ve kimliği belirsiz kişilerle paylaştığı belirlendi. O davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...

Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı! Elinde 1 doları bile olanlar yaşadı!

Türkiye ekonomisine yönelik belirsizlikler artmaya devam ederken dolar/TL yukarı bugün yönlü hareketini hızlandırarak tüm zamanların rekorunu kırdı! Elinde 1 doları bile olanlar yaşadı! Peki bugün dolar ne kadar oldu? Dolar/TL kuru kaç lira?

Dolar 30 TL'yi görecek mi? Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den bomba tahmin!

Haziran ayından bu yana dolar kurunda yaşanan artış, vatandaşları meraklandırdığı ve ekonomiyi etkilediği için gündemde yer alıyor. Ekonomistler de hemen hemen benzer ön görüler yürütüyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların 30 olacağı gün hakkında bazı detayları verdi. 

Borsada ‘bayram’ havası! BIST 100 endeksi rekor üzerine rekor kırdı! İşte en çok yükselen hisseler!   

Borsa İstanbul bayram öncesi rekorlara doymadı. Endeks günlük bazda yüzde 2,69 oranında yükselirken, 5 bin 732 puana kadar ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den ağızları açık bırakan dolar yorumu! Doları önce serbest bırakıyor sonra...

Dolar/TL kuru bugün 23 TL il rekor kırdı. Dolardaki güçlü yükseliş devam ederken ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den ağızları açık bırakan dolar yorumu geldi. Doları önce serbest bırakıyor sonra...

Dünyaca ünlü banka: ‘Türkiye’de faizler artacak’

Birleşik Krallık merkezli dünyaca ünlü banka Barclays, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminin yeni dönemde faizleri 2023 sonuna kadar yüzde 36 seviyelerine çıkarabileceğini öngördüğünü ifade etti.

Yatırımda gümüş trendi! Dünyaca ünlü ekonomist gümüşü işaret etti! Alan kazanacak!

Son zamanlarda dalgalı bir seyiri devam eden gümüş fiyatları günlük değişime uğrayışını sürdürüyor. Hem ülkemizdeki hem de yabancı uzmanlar ise gümüş yatırımını öneriyor.

Seçim öncesinde son tahmin! Altın yatırımcıları o rakamı beklesin: Ünlü ekonomistten dudak uçuklatan rakamlar!

Altın piyasasında hareketlilik, ünlü ekonomistlerin çarpıcı açıklamalarına neden oluyor. Hatice Kolçak, bir para piyasaları uzmanı olarak altın yatırımcılarını uyararak yeni tahminlerini paylaştı. Seçim öncesi son tahminini duyuran bu uzman isim, büyük ilgi gördü. İşte detaylar...

Ünlü ekonomist Mert Başaran'dan şok eden tahmin! Dolar o tarihte uçuşa geçecek

Dolar kurunda meydana gelen dalgalı süreç ile beraber uzman isimler açıklamalar yapmayı sürdürüyor. Dövizlerde oluşan yoğunluk ile beraber Emlak ve Yatırım Uzmanı Ünlü Ekonomist Mert Başaran'dan tarihi dolar öngörüsü yapıldı.

Ürdünlü akademisyenin geleneksel evi Haberi

Ürdünlü akademisyenin geleneksel evi

Ürdünlü akademisyen Hamed Yusuf Nazzal'ın evi büyük ilgi görüyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ürdünlü akademisyen Hamed Yusuf Nazzal, uzun zaman yurt dışında hayatını sürdürdükten sonra memleketi El-Mefrak'a tekrardan dönerek bir arsa satın aldı. Nazzal satın aldığı arsada doğayla uyumlu malzemeleri kullanarak geleneksel mimariye uygun bir ev tasarladı. Nazzal'ın yaptırdığı ev ziyaret edenler tarafından büyük ilgi görüyor.

2009 yılında Mefrak'ın El-Fudeyn alanında 35 bin dinara aldığı 750 metrekarelik parselde doğayla uyumlu malzemeleri kullanarak yaptığı konutun iskeletini 2 yılda bitirdi. Nazzal, evin yapımında arpa samanı, çamur, kül ve keçi kılı gibi malzemeler kullandı. Son zamanlarda "eskinin modern yorumunu" görmek isteyen kişilerin uğrak merkezi haline geldi.

Ürdünlü Nazzal 200 metrekarelik alanda kubbe biçiminde ki konutunu bitirmek ve hayal ettiği mimariyi tasarlamak...