08 / 05 / 2024

Uzungöl imara aykırı yapılar

Uzungöl imara aykırı yapılar

Trabzon'un Uzungöl bölgesinde imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için sahiplerine verilen süre 5 Ekim’de doldu. Ancak 118 yapı sahibinin yapıları boşaltmaması ve itirazları nedeniyle yıkımlar gerçekleşemedi.

Danıştay Başsavcılığı, Hatay'daki riskli alan kararını hukuka aykırı buldu: Depremden önce yapılmalıydı!

Danıştay Başsavcılığı, Antakya şehir merkezinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla riskli alan ilan edilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Kararda, "Riskli alan depremden önce ilan edilmeliydi" denildi. İşte detaylar..

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

İğneada'da 6 kişiye mezar olan bungalov evin sahibi konuştu: İmara aykırılığından yıkım kararı alındığını şimdi öğrendim

İğneada'da meydana gelen selde 'Sisli Vadi' bungalov evlerinde tatil yapan 6 kişinin ölümüne ilişkin tesisin sahibi Bülent Bayrak'ın ifadesi ortaya çıktı.

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde imara aykırı inşa edilen konutlar için yıkım kararı alındı. Mahalledeki yıkımlarla ilgili Menteşe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemlerinin bakanlık kontrolünde yapıldığı belirtildi. 

Değerli Konut Vergisi’nde flaş gelişme! Anayasa’ya aykırı mı?

Değerli Konut Vergisi’nin Anayasa’ya aykırı olup olmadığı tartışılıyor. Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, bugünkü yazısında Değerli Konut Vergisi’nin Anayasa’ya aykırı olup olmadığıyla ilgili çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı...

Hazine arazileri nedir? Hazine arazileri nereden, nasıl alınır? 

Bakan Mehmet Özhaseki'nin Hazine arazilerinin imara açılacağını söylemesinden sonra Hazine arazileri gündemde yer aldı. Peki, Hazine arazileri nedir? Hazine arazileri nereden, nasıl alınır? İşte detaylar...

BDDK talimat verdi: Krediler amacına aykırı işlemlere konu edilmeyecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türk Lirası cinsinden açılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu olmaması için bireysel veya kurumsal müşterilere gerekli kontrollerin yapılması talimatı verildiğini bildirdi.

Muğla Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe'deki imara aykırı yapıları yıkıyor.

Filyos'taki imara aykırı yapılar için yıkım kararı!

Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde Filyos'ta 26 adet yapı ve bir yapı için alınmış 10 adet yapı kayıt belgesinde yapılan incelemede üç adet yapıdaki yedi adet bağımsız bölümün imara aykırı olduğunu belirledi.

Sakarya Karasu'da imara aykırı bina yıkım bekliyor! 

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan ve imara aykırı olan bina için geçtiğimiz sene yıkım kararı alınmıştı. Fakat bina için herhangi bir işlem yapmadı. 

İzmir Urla'da 56 villalı sitedeki bazı bölümler için yıkım kararı!

İzmir Urla'da ilçesinde geçtiğimiz senede 6 Ekim tarihinde, kumar oynatıldığı ve sahte içki satıldığı iddiasıyla jandarma tarafından operasyon gerçekleştiren Bademler Mahallesi'ndeki 56 villalı sitede bazı bölümlerin imara aykırı ve kaçak yapıldığı öğrenildi.

Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Kaçak yapı denetimleri kapsamında Muğla'nın Menteşe ilçesinde yer alan imara aykırı yapılar yerle bir ediliyor...

Bodrum'da kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Bodrum'da imara aykırı olduğu tespit edilen birçok projenin inşaatı durduruldu. 

Uzungöl imara aykırı yapılar Haberi

Uzungöl imara aykırı yapılar

Trabzon'un Çaykara ilçesinde Karadeniz'in gözde turizm merkezlerinden biri haline gelen Uzungöl'de, otel, pansiyon ve iş yeri sayısının her geçen gün artış göstermesi, bölgede uzun zamandır süren imar kirliği sorununu artırdı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; bölge turizminin göz bebeği durumunda ve her yıl binlerce turist tarafından ziyaret gerçekleştirilen Uzungöl'de, imar sorununun çözülmesi amaçlanıyor. Uzungöl'de, yıkılması amacıyla karar verilen 862 kaçak yapı sahibi, imar barışından yararlanmak amacıyla başvuru yaptı. Bu yapıların 118'inin imar barışı kapsamında yer almadığı kaydedildi. Bu durum kapsamında harekete geçen Trabzon Valiliği tarafından kaçak ve çarpık yapıların yıkılması amaçlandı. Karar sonrasında Çaykara Belediyesi tarafından, bahse konu yapı sahiplerine tebligatlar gönderildi, yıkım yapılacak yapıların boşaltılması ve 5 Ekim'e kadar yıkıma uygun hale getirilmesi bekleniyor.

BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

İmar barışı kapsamında bulunmayan...