23 / 12 / 2024

Van Gölü yapılaşma

Van Gölü yapılaşma

Bitlis ve Van İllerini kapsayan Van Gölü havzasındaki yerleşim alanlarında 20 yıllık afet kotu sorununa 1655 metre kotundan 1653 metre kotuna çekilerek çözüm üretildi.

O şehrin hem merkezinden hem doğusundan fay hattı geçiyor: Yeni yapılaşma bu şekilde yapılacak! 

Başkentte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya gelen Başkan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, yeni yapılaşma ile ilgili önemli bilgiler aktardı. İŞte o açıklama...

Plansız yapılaşma şehirleri vurdu! Sıcaklık farkı 25 dereceye çıktı!

Plansız yapılaşma sebebiyle kentlerde yeşil alanların azalması, beton ve asfalt miktarının artması ve yüksek binaların yapılması, "kentsel ısı adası" etkisinin güçlenmesine neden oluyor.

Kentsel dönüşümle yaralar sarılsın derken şehircilik yok oluyor! Bu yapılaşma görenleri üzdü!

Kentsel dönüşüm çalışmaları ülke genelinde devam ediyor. Başta İstanbul olmak üzere yeni konutlar şehri güzelleştiriyor. Fakat Eyüp'teki bir yapılaşma ise görenleri üzdü.

Van Gölü'nün etrafındaki kaçak yapılarla ilgili son dakika gelişmesi: Yıkım kararı verildi!

Van Gölü kıyısında bulunan bir işletmenin sahile dolgu yaparak kaçak yapı yapmasıyla ilgili belediyeden son dakika açıklaması geldi. 

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Ev ve kira fiyatları arttı, kaçak yapılaşma başladı!  ‘Tiny house’ alan tarlaya indi!

Kaçak yapılaşma, ev ve kira fiyatlarının artmasıyla yeniden gündeme geldi. Tiny house alanlar köylere ve tarım alanlarına inerek barınma sorununa çözüm buldu. İşte detaylar... 

Gökçeada'da yapılaşma tehlikesi!

Gökçeada’ya bağlı Yıldızkoy yapılaşma tehlikesi ile karşı karşıya bölge sakinleri söz konusu iddialar nedeniyle tepki gösteriyor. 

Gökçeada Yıldızkoy'daki yapılaşma kararına tepki!

Gökçeada Belediye Meclisi, Balıkesir-Çanakkale bölgesi Çevre Düzeni Planı doğrultusunda Uygulama İmar Planı’na onay verdi. Çevrecilerden ve siyasi isimlerden yapılaşma kararına tepki geldi.

Mehmet Nuri Ersoy'dan ormanlarda yapılaşma yetkisi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ormanlarda yapılaşma yetkisi ile ilgili sınırlandırmaya yönelik kanunun 39 yıl önce çıkarıldığını açıkladı.

Van Gölü yapılaşma Haberi

Van Gölü yapılaşma

Bitlis ve Van İllerini kapsayan Van Gölü havzasındaki yerleşim alanlarında 20 yılı aşkın bir süredir devam eden “afet kotu” sorunu 1653,00 metre kotuna çekilerek çözüldü.


Bakanlar kurulunun 20/02/2017 tarihli kararı ile Afet kotu 1655,00 metreden 1653,00 metreye indirilerek Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Van Gölü çevresindeki 1652,00 metre kotu altında kalan alanlar afete maruz bölge sayılacak.


Kararda, 1652,00-1653,00 metre kotları arasında kalan mevcut yapıların muhafaza edilerek yeni iskan verilmeyeceği belirtildi.


Söz konusu kararla 8 Haziran 1995 tarihli ve 95/6925 sayılı Bakanlar Kurulu kararı da yürürlükten kaldırıldı.


MAĞDURİYETLERE SEBEP OLUYORDU

Tatvan ilçesi başta olmak üzere Van Gölü havzasında 20 yılı aşkın bir süredir devam eden “afet kotu” sorunun çözüldüğünü belirten Başkan Aksoy, “Bilindiği gibi Tatvan ilçemiz ve Van Gölü havzası 1995 yılında gölün yükselmesi sonucu...