09 / 05 / 2024

vanda yer kayması

vanda yer kayması

Van’da kazı çalışması yapan arkeologlar, kentin zemininde son 3 yılda doğuya doğru 27 ile 30 santimetre arasında kayma olduğunu tespit etti. 2011’de yaşanan depremler sonrasında yer kaymaları yaşanıyor...

DASK zorunlu mu? DASK yaptırmamanın cezası var mı?

DASK, ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan sebep olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor. Peki, DASK zorunlu mu?

İzmit'te toprak kayması nedeniyle iki bina boşaltıldı!

İzmit Turgut Mahallesi Evliya Çelebi Sokak üzerinde yer alan iki bina toprak kayması nedeniyle boşaltıldı.

Avcılar’daki yer kayması böyle engellenecek!

İstanbul Avcılar'daki Ambarlı Mahallesi’nde yıllardan bu yana görülen yer kayması sorununun çözümü için fore kazıklı önlem projesi uygulanıyor.

Sarıyer'de istinat duvarı çöktü! 5 ev tahliye edildi!

Sarıyer’de toprağın kayması sonucunda istinat duvarı bir evin üzerine çöktü. Çökme tehlikesi bulunan 5 ev tahliye edildi.

Deprem sigortası neleri kapsar?

Zorunlu Deprem Sigortası; depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının neden olacağı maddi zararları karşılıyor. Peki, zorunlu deprem sigortası neleri kapsar?

Deprem sigortası fiyatları 2015!

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları karşılıyor. Peki, deprem sigortası fiyatları 2015 ne kadar?

DASK sigortası yaptırmazsam ne olur?

DASK ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılar. Peki, DASK sigortası yaptırmazsam ne olur diyorsanız işte yanıtı..

Sarıyer'de yurt inşaatının çökmesi çevre binalarda çatlak oluşturdu!

Sarıyer'de geçen hafta Cuma günü özel bir üniversiteye ait yurt inşaatında meydana gelen toprak kayması ve çökmenin ardından, çevredeki ev ve iş yerlerinde çatlaklar oluştu.

Zorunlu deprem sigortası hangi binalara uygulanır?

Deprem ve deprem nedeniyle oluşacak yangın, infilak ve yer kayması hasarlarının binanıza vereceği maddi zararları teminat altına almak için zorunlu deprem sigortası yapılması gerekiyor. Peki, zorunlu deprem sigortası hangi binalara uygulanır?

Dask primi nasıl tespit edilir?

DASK; deprem, deprem sonrası yangın, deprem sonrası tsunami, deprem sonrası yer kayması gibi doğal felaketler sonucu konutta oluşan maddi hasarları sigorta ediyor. Peki, Dask primi nasıl tespit edilir?

Zorunlu deprem sigortası primi nedir?

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, karşılıyor. Peki, zorunlu deprem sigortası primi nedir?

DASK ne zaman ödenir?

DASK, depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor. Peki, DASK ne zaman ödenir?

Zorunlu deprem sigortası kapsamında olmayanlar!

Zorunlu deprem sigortası depremin ve deprem kaynaklı yer kayması, yangın, infilak ve tsunaminin neden olabileceği hasarlara karşı konutları güvence altına alıyor. Bu uygulamaya dahil olmayanlar neler? Zorunlu deprem sigortası kapsamında olmayanlar!

vanda yer kayması Haberi

vanda yer kayması


Van’da kazı çalışması yapan arkeologlar, kentin zemininde son 3 yılda doğuya doğru 27 ile 30 santimetre arasında kayma olduğunu tespit etti.


Van Kalesi ve eski Van şehrinde kazı çalışmasını yürüten ekibin başkanı İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erkan Konyar, 2011 yılında art arda yaşanan depremlerle sarsılan ilin doğuya doğru kaydığını tespit ettiklerini açıkladı. Konyar, 2010 yılında kazılan alanların hassas ölçümlerini yaparak x, y, z koordinatlarını belirlediklerini söyledi. Jeodezik GPS ve farklı ölçüm aletleriyle yapılan çalışmanın hassasiyetle yapıldığını vurgulayan Konyar, 3 yıl önceki ölçümlerle bu yıl aynı noktalardan alınan ölçümleri karşılaştıklarında, zeminde eski nirengi noktalarının 27 ile 30 santimetre arasında doğuya doğru kaydığını belirlediklerini ifade etti. Konyar, zemin kaymasını kazı ekibindeki jeologlar...