07 / 07 / 2024

Vasıtasız zilyetlik türü

Vasıtasız zilyetlik türü

Gayrimenkulün mülkiyetine sahip olmasa da o gayrimenkul üzerinde kullanım hakkına sahip olma durumuna zilyetlik deniyor. Peki, zilyetlik türlerinden; Vasıtasız zilyetlik - Vasıtalı zilyetlik nedir? İşte yanıtı..

'Ekmeği fırından alacaksınız' diyen uzmanı hangi tür arsanın hangi lokasyondan alınması gerektiğini açıkladı!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda hangi tür arsanın hangi lokasyondan alınması gerektiğini açıkladı.

KİPTAŞ ve Şişli Belediyesi arasında kentsel dönüşüm protokolü! 24 proje alanında 407 bağımsız birim dönüştürülecek! 

Şişli Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki KİPTAŞ arasında kentsel dönüşüm protokolü ile Şişli’de uzlaşmanın sağlanmış olduğu toplamda 24 proje alanında 407 bağımsız birimin dönüştürülecek.

Berlin’de 12 bin kişi fahiş kiralara karşı yürüdü: Sosyal konutlar artırılsın, emlak şirketleri kamulaştırılsın! 

Berlin'de fahiş kiralara karşı Kiracılar Birliği çağrısıyla yapılan yürüyüşe 12 bin kişi katılım gösterdi. Söz konusu yürüyüşte "Sosyal konutlar artırılsın, emlak şirketleri kamulaştırılsın" talepleri gündeme geldi.  İşte detaylar...

Tapu işlemleri vatandaşı çilenden çıkardı! ATEM Başkanı'ndan tapu dairelerindeki uzun işlemlere çözüm çağırısı!

Mesken, işyeri, arsa ve arazilerin alım satım işlemleri ilgili tapu müdürlüklerinde yapılıyorken tapu dairelerinde işlemlerin uzun sürmesinden vatandaşlar şikayetçi.  Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam çözüm çağrısında bulundu.

Bakan Mehmet Özhaseki İstanbul'da dönüştürülecek konut sayısını açıkladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, olası depreme hazırlık için gelecek senelerde İstanbul'da yaklaşık olarak 600 bin konutun dönüştürüleceğini dile getirdi.

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul'da her 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yol haritası kapsamında her yıl 350 bine yakın yeni yapının inşa edilmesi, 5 sene içerisinde de 1.5 milyon riskli bağımsız bölümün tamamının güvenli hale getirilmesi planlanıyor. Böylelikle İstanbul'da 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak

İstanbul'da 855 bin bağımsız bölüm dönüştürüldü! Dönüşmesi gereken yaklaşık 600 bin konut daha var!

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Kentsel dönüşüm projelerine ilişkin bilgi veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de şimdiye kadar 60 bin, İstanbul'da ise 855 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü söyledi.

Bakanlık, otomobil piyasasında devrim gibi düzenleme için düğmeye bastı! Al-satçılara ve bayilere göz açtırılamayacak!

Ticaret Bakanlığı, araç satışlarıyla ilgili kapsayıcı bir ‘çatı’ yönetmelik için harekete geçti. Kasım ayında yürürlüğe girmesi beklenen yönetmelikle ‘Al-satçı’lara ve tüketiciyi mağdur eden bayilere göz açtırılmayacak.

İstanbul'da 300 bine yakın iş yerinin acil dönüştürülmesi gerekiyor!

İstanbul’daki çarpık kentleşme ve ticari işletmelerin bulunduğu bölgelerin depreme dayanıksız durumda olması, konutların yanı sıra ticari gayrimenkullerin de bir an önce dönüştürülmesi gerçeğini de ortaya koyuyor.

Zilyetlik nedir? Zilyetlik türleri nelerdir?

Mülk sahiplerini ilgilendiren zilyetlik, kanuni bir hakla sağlanan bir kavramdır. Taşınır veya taşınmaz varlıklara sahip olan kişiler zilyet hakkına sahip olabilir. Peki zilyetlik nedir, zilyetlik türleri nelerdir ve zilyetlik hakkı nedir? İşte zilyetlik ile ilgili bilinmesi gerekenler…

İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölüm dönüştü: Bakan açıkladı: 1,5 milyon konut 5 yılda dönüştürülecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü ve 5 senede de 1.5 milyon konutu dönüştüreceklerini belirtti. 

Elektrikli otomobilden sonra yüzde 100 elektrikli tırımız da oldu!

Otomotiv sektöründe yerli elektrikli otomobilden sonra elektrikli tırımız da oldu. Sarp Intermodal tarafından yatırımı gerçekleştirilen yüzde 100 elektrikli çekici (TIR) hızlı şarj ile iki saat içerisinde tam şarj oluyor ve 300 kilometrenin üzerinde yol katediyor.

Bakanlık düğmeye bastı! Ramazan'da göz açtırılmayacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı, ramazan sebebiyle yaşanan yüzyılın afetinden etkilenen şehirler başta olmak üzere, ülke genelinde gıda kontrollerini çoğaltacak, tüketimi çoğalan ekmek,  tatlı ve süt ürünleriyle alakalı işletmeleri daha sıkı takibe alacak.

Vasıtasız zilyetlik türü Haberi

Vasıtasız zilyetlik türü

Vasıtasız zilyetlik - Vasıtalı zilyetlik nedir?

Gayrimenkulün mülkiyetine sahip olmasa da o gayrimenkul üzerinde kullanım hakkına sahip olma durumuna zilyetlik deniyor.


Zilyetlik, özel hukuk konusu mallar üzerinde gerçekleştirilebilir. Kamu malı niteliğindeki eşya zilyedliğin konusunu teşkil etmiyor. Örneğin, mera olan bir yerde ilgili kamu tüzel kişisine karşı kişi herkes gibi yararlanma hakkı dışında özel bir nedenle zilyedliğin korunmasını istemeyecektir.


Zilyetlik, ilk defa kuruluyor ise bu, zilyetliğin aslen kazanılması şekli olarak karşımıza çıkıyor. Zilyetliğin bu yolla kazanılması haklı ya da haksız olabilir. Sahiplenme (Medeni Kanun m.767), bulunmuş eşya (Medeni Kanun m.769) ve düşen ve sürüklenen şeylerde (Medeni Kanun m.774) zilyetlik aslen kazanıldığı gibi, çalınan eşya üzerinde hırsız veya kiralanan eşya üzerinde mülkiyet iddiasında bulunan kiracıda zilyetliği aslen kazanmış olur. 


Zilyetlik çeşitleri Medeni Kanununda madde 974'te...