11 / 05 / 2024

Vasiyetin uygulanması için gerekenler

Vasiyetin uygulanması için gerekenler

Miras bırakanın sahip olduğu malları kime veya kimlere bırakacağına vasiyet denirken,bunu gösteren resmi,sözlü yada yazılı belgeye vasiyetname adı veriliyor.Peki, vasiyet nasıl uygulanır?

Depreme karşı dayanıklı binalar için son dakika uyarısı: Zemin kontrolü ve vize uygulaması yapılmalı! 

Doç. Dr. Çağlar Özer, yapılardaki statik projenin dışına çıkılmasının engellenmesi için belirli periyotlarda zemin kontrolü ve vize uygulanmasını tavsiye etti. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği yeni yıl için emekli maaşlarına yönelik planı belli oldu

Emeklilik ikramiyelerinin 5 bin lira olarak belirlenmesiyle geri sayıma girildi. Sosyal Güvenlik Kurumu, kapsamlı reformlarıyla dikkat çekiyor ve bu yeniliklerin uygulanması için günleri saymaya başladı. Ev hanımlarına emeklilik hakkı ve daha birçok reform Meclis'in gündemine taşındı.

Hükümete,“Doları bizim için 23 TL yapın” çağrısı!

Uzun süredir kurun artmaması nedeniyle rekabette zorlanan ihracatçılardan hükümete yeni çağrı geldi. Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, ekonomi yönetimine seslenerek, dolar kurunun kendileri için 23 TL olarak uygulanmasını istedi.

Türk vatandaşlığına geçiş için istenen yeni şartlar neler?

Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 31711 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki Türk vatandaşlığına geçiş için istenen yeni şartlar neler?

Ukrayna’da inşaat izni başvuruları 24 saat içinde yanıtlanıyor!

Ukrayna'da binlerce inşaat için hazır olma beyanı, çalışmanın başlangıcına dair mesajlar ve uygulanması için izinler yayınlandı.

Ürdün, Batı Şeria'da illegal konut inşaatını onaylayan İsrail'e baskı uygulanmasını istedi!

Ürdün yönetimi, işgal altındaki Filistin topraklarında yasa dışı konut hayata geçiren İsrail'e uluslararası baskı uygulanması için çağrı yaptı.

Perakende sektörü için acil 'ekonomik aşı' çağrısı!

BMD Başkanı Sinan Öncel, “Eğer önerilerimize kulak verilmez ve acil ‘ekonomik aşı’ yapılmaz ise yakın gelecekte birçok markamızı maalesef kaybedebiliriz” diye konuştu. Öncel, perakende için acil olarak uygulanmasını istedikleri ve ‘ekonomik aşı’ olarak adlandırdığı önerilerini açıkladı...

TESK'ten esnaf için konut kampanyası talebi!

TESK Genel Başkanı Palandöken, dar gelirli ve asgari ücretli çalışanların konut sahibi olabilmesi için başlatılacak kampanyanın, esnaf ve sanatkarlar için de uygulanması gerektiğini vurguladı...

Adnan Oktar'ın Kandilli'deki kaçak yapıları için yıkım kararı bekleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Encümeninin, Adnan Oktar'ın Kandilli'deki kaçak yapıları için aldığı yıkım kararının uygulanması için mülklerin devredildiği TMSF'ye yazı yazılması üzerine devreye savcılık girdi.

Konutta KDV indirimi bu yıl ruhsat alacak tüm firmalar için uygulanmalı!

Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal, konut teslimlerinde yüzde 18’lik KDV’nin yüzde 8 olarak uygulanmasında sürenin, yeni yatırımları canlandırmak için Eylül ayına kadar uzatılmasının yetmediğini yeni ruhsat alacaklar için de uygulanması gerektiğini bildirdi.

Emre'nin kentsel tasarım için 200 imzayla Başkan'ın kapısını çaldılar!

Emre'nin kentsel tasarım projesinden mahrum kalmasına neden olan 20 mahalle sakini hatasını anladı. Mahalle Muhtarı Suvay, aralarında daha önce itiraz edenlerin de bulunduğu 200 mülk sahibinden imza alıp, Kentsel Tasarım Projesi'nin uygulanması için Belediye'ye başvurdu.

Konutta KDV indirimi sektörün canlılığını koruması için önemli bir karar!

Bakanlar Kurulu, 150 m2'nin üzerindeki konutlar için yüzde 18 olan KDV oranını yüzde 8'e indirdi. Kararla, konut teslimlerinde yüzde 18 olarak uygulanan KDV'nin 31 Mart 2017'ye kadar yüzde 8 olarak uygulanması hüküm altına alındı.

Muratpaşa opera ve gösteri merkezi için imzalar atıldı!

Muratpaşa Belediyesi Çok Amaçlı Gösteri Merkezi, Opera ve Tiyatro İşliği Ulusal Fikir Proje Yarışmasında birinci olan projenin uygulanması için imzalar atıldı.

Vasiyetin uygulanması için gerekenler Haberi

Vasiyetin uygulanması için gerekenler

Vasiyet nasıl uygulanır?

Vasiyet, ölüm gerçekleştikten sonra, miras sahibinin mallarını kime veya kimlere bıraktığını gösteriyor. Bu durumu belgeleyen vasiyatnameyi yapmak için ise bazı şartlar aranıyor.Bu şartlar 15 yaşını doldurmuş olmak,Akıl hastalığı, akıl zayıflığı, sarhoşluk vs hallerinde olmamaktır.


Bu şartlara uyan bir kişi vasiyatname hazırlayabiliyor. 


Vasiyetnameler yazılı,sözlü ve resmi olarak üç şekilde gerçekleşiyor.Resmi Vasiyetname, iki tanık önünde yapılıyor. Resmi Vasiyetname'nin Sulh Hakimi, noter ya da yetkilisi tarafından yapılması gerekiyor. Söz konusu bu tanıkların; vasiyetnamenin kendi önlerinde yapıldığını ve miras bırakanın akıl sağlığının yerinde olduğunu, vasiyetnamenin memur tarafından miras bırakana kendi önlerinde okunduğunu ve onun vasiyetnamenin son arzularını içerdiğini beyan ettiğini vasiyetnameye yazarak veya yazdırarak altını imzalıyorlar.


El Yazısı ile Vasiyetnamede miras bırakanın kendi el yazısıyla yazdığı vasiyatnamedir. Bu vasiyetnamede, vasiyetin yazıldığı yerin, tarihin yazılı...