10 / 05 / 2024

vatan gazetesi merkez binası

vatan gazetesi merkez binası

1944 yılında Cağaloğlu'nda Vatan Gazetesi'nin bulunduğu konak satılacakmış. 20 odalı ve 2 bin metrekare bahçesi olan konak bin 619 altı parasına, 61 bin 500 liraya satılacakmış.

Merkez Bankası’ın planı ortaya çıktı! İşte faizin geleceği rakam

Sabah gazetesi yazarı Nurullah Gür, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın politika faizini getirmek istediği rakamı açıkladı. Açıklanan en son faiz indiriminin ardından, politika faizinin ilerleyen dönemde 9 seviyelerine çekilmeye çalışıldığı öğrenildi.

Faiz artıran merkez bankaları sadist mi? Merkez bankaları neden faiz artırıyor?

Avrupa Merkezi Bankası, Amerikan Merkez Bankası'nın peşi sıra bugün de İngiltere Merkez Bankası ve İsviçre Merkez Bankası faiz artırımına gitti. Dünya Gazetesi köşe yazarı Servet Yıldırım dünya merkez banklarının faiz artırımının ardındaki nedeni masaya yatırdı.

Piyasalar şokta! Merkez Bankası herkesi ters köşe yaptı!

Sabah Gazetesi ekonomi yazarlarından Nurullah Gür, köşesindeki bugün tarihli yazısında, Merkez Bankası'nın politika faizini indirme kararını ve bunun piyasalara tesirini değerlendirdi.

Dolar 6 TL olacak... Merkez Bankası 2 gün sonra faiz arttıracak! Necmettin Batırel'den şok iddia!

Geçtiğimiz günlerde dolar 6 TL olacak iddiasından sonra çok konuşulan Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel'den dolara ilişkin yeni açıklama geldi. Batırel" Merkez Bankası'nın beklentinin aksine bir hareket yapacağını söyledi.

Merkez Bankası dolar satın diyerek iş insanlarını aradı iddiası

Merkez Bankası’nın iş insanlarına telefon açarak ekonomide sıkışıklık olduğunu ve şirketlere dolar satmaları yönünde talepte bulundukları iddiası ekonomi çevrelerine bomba gibi düştü. Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, “Bu tablo bana işlerin düzgün gittiğini anlatmıyor.” ifadelerini

İnşaat sektöründe demir sorunu çözüldü!

Vatan Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Meltem Kara bugünkü yazısında inşaat demiri fiyatlarının düştüğünü müjdeledi. İşte Meltem Kara'nın o yazısı;

Gayrimenkul sektörü bu sene şaha kalktı!

Vatan Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Meltem Kara bugünkü yazısında "Teşviklerin artmasının inşaat sektörüne etkilerini" kaleme aldı. İşte Meltem Kara'nın o yazısı;

Sanayi sitelerindeki binalar emlak vergisinden muaf!

Vatan Gazetesi köşe yazarı olan Mert Nayır bugünkü yazısında sanayi işletmelerine sicil belgesi zorunluluğundan bahsetti. İşte o haber...

Ercan İnan'dan gayrimenkul sertifikası değerlendirmesi!

Vatan Gazetesi yazarlarından Ercan İnan borsada işlem görmeye başlayan gayrimenkul sertifikası ile ilgili değerlendirmede bulundu. İşte Ercan İnan'dan gayrimenkul sertifikası değerlendirmesi...

Merkez Bankası'nın frene basması makul bir adım!

Vatan Gazetesi köşe yazarı Ali Ağaoğlu bugün köşesinde Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin bir yazı yazdı. İşte yazının detayları..

Merkez Bankası'nın faiz kararı için kafalar karıştı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Erdal Sağlam bugün köşesinde 'Merkez Bankası'nın faiz indirimi' konusunu ele alan bir yazı yazdı. İşte yazının detayları..

Merkez Bankası bu ay da faiz indirecek!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Erdal Sağlam bugün köşesinde "Merkez faiz indirecek ama kredi maliyetleri yükseliyor" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul trafiğini yüzde 20 rahatlattı!

Vatan Gazetesi muhabiri Burak Kara Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan Gürsoy ile 3’üncü Köprü’nün İstanbul trafiğine katkısını konuştu. İşte o haber...

vatan gazetesi merkez binası Haberi

vatan gazetesi merkez binası

Cağaloğlu'nda Satılık Konak


Molla Feneri Sokak'ında 30, 32 numaralı ve 2001/50 iki bin bir buçuk metre murabbaı bahçe içinde halen Vatan Gazetesi idarehanesi olan 20 odalı kagir konak izale-i şuyu dolayısıyla müzayedeye çıkarılmıştır. Muhammen kıymeti 61.500 liradır. Birinci açık artırması 14.7.944 Cuma günü saat 14'den 16'ya kadardır. Talip olanların o gün ve saatte Sultanahmet tapu binasının alt katında Sultanahmet Üçüncü Sulh Hukuk Mahkemesi Başkatipliği'ne 944/10 numaralı dosyaya müracaatları ilan olunur. 


(1944 yılında Reşat Altın 38 liraymış.)


Akşam Gazetesi 2 Temmuz 1944


Abdullah Kutalmış...