23 / 07 / 2024

Vergi borcuna S-belediye kolaylığı

Vergi borcuna S-belediye kolaylığı

Yenimahalle Belediyesi’nin hizmete sunduğu S-Belediye sistemi, vatandaşa belediyeye gelmeden vergi borçlarını öğrenebilme imkanıyla birçok hizmeti de bilgisayar aracılığıyla gerçekleştirme fırsatı sunuyor.

Ev sahipleri dikkat! Ev sahiplerine vergi uyarısı...

Ev sahiplerinin kira gelirleri ile ilgili olarak yeni gelişmelere ilişkin yapmaları gereken bazı işlemler bulunduğu belirtildi. Buna göre kaydedilen bu işlemler kapsamında 2.750 Türk Lirası kira uyarısı yapıldığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Konutlara ağır vergi yükleri geliyor...

Yeni vergi olmayacağı sözü veren iktidar, oturduğu ev dışında konut alacaklara ağır vergi yükü getireceğini açıkladı. Buna göre, kredi ile  birden fazla konut alacaklar yüzde 15 oranında Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) ödeyecek.  İşte haberin detayları..

GİB yanlış anlaşılmaya karşı açıklama yaptı! Bağış yapanlara çok önemli vergi uyarısı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük deprem felaketinin ardından iş dünyası da yardım için kolları sıvadı. Şirketler tarafından bölgeye hem malzeme hem de nakdi yardım yüz milyarlarca lirayı buldu. Peki yapılan bu bağışlar vergiden düşülebiliyor mu? İşte merak edilen ve son günlerde epey tartışılan

Vergi borcu yapılandırma 2023 ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma işlemine dair pek çok soru sorulmaktadır. Bununla birlikte vergi borcuna dair başka sorularda bulunmaktadır. İşte o soru ve yanıtlar!

Altını, doları, eurosu olanlar buraya! Yeni Varlık Barışı’nın detayları belli oldu! Vergi oranı sıfır olacak

Yurtdışında olan para, altın ve döviz gibi varlıkların Türkiye’ye getirilmesi ile ilgili yeni Varlık Barışı düzenlemesi ile ilgili detaylar belli oldu. Getirilen varlıklar bir yıl bankada tutulur ise eğer vergi oranı sıfır olacak. İşte detaylar...

Kur Korumalı Mevduat Hesabı açanlara vergi avantajı süresi uzatıldı! TBMM'de resmen kabul edildi

Şirketlerce açılan kur korumalı mevduat hesaplarındaki vergi avantajının süresini uzatan torba kanun TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a o tarihe kadar süreyi uzatma yetkisi verildi.

Elon Musk milyarderler için vergi tasarısına tepki gösterdi!

Tesla CEO'su Elon Musk, ABD Kongresinde önerilen milyarderlerin daha fazla vergi ödemesi yönündeki tasarıya tepki gösterdi. 

Emlak vergi borcuna yapılandırma geliyor!

Vergi borçlarıyla ilgili yapılandırmaya dair teklif Meclis'te tartışmaya başladı. Ele alınacak vergi borçları içerisinde emlak vergisi borcu da yer alıyor. 

Ertelenen vergi ödemeleri için son 3 gün!

KDV, damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilmesiyle ilgili vergi ödeme süresi 28 Nisan Çarşamba günü sona erecek.

Muş Belediyesi'nin meclis gündeminde millet bahçesi projesi var!

Muş Belediyesi Mayıs ayı olağanüstü meclis toplantısı Belediye Başkanı Feyat Asya önderliğinde düzenlendi. Toplantıda, TOKİ tarafından hayata geçirilmesi planlanan millet bahçesi projesi gündeme geldi.  

Vergi beyanname sürelerinin uzatılması önerisi TBMM'de!

COVID-19 salgını süresince vergi beyanname sürelerinin uzatılması önerisi meclis gündemine taşındı. MHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bakırköy Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Bakırköy Belediye Meclisi'nin Mart ayı toplantısı Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun önderliğinde düzenlendi. Mecliste imar ve kentsel dönüşüm konusu görüşüldü.

Elazığ ve Malatya'da vergi ödeme süresi uzatıldı!

Depremin zarar verdiği Elazığ ve Malatya'da motorlu taşıtlar vergisi dahil vergi ödeme süresi 3 ay uzatıldı.

Vergi borcuna S-belediye kolaylığı Haberi

Vergi borcuna S-belediye kolaylığı

Sicil arama, arsa rayiç değer sorgusu, inşaat maliyeti bedelleri gibi birçok işlemi elektronik ortama taşıdıklarını anlatan belediye yetkilileri, yeni elektronik sistemlerle ilgili şu bilgileri verdi: “Evrak takip işlemleri, encümen kararları, bilgi edinme, istek, şikayet gibi birçok işlem E-Belediye sayesinde belediyeye gelmeden yapılabiliyor. Vatandaşa kolaylık sağlayan bir başka uygulama da E-İmar uygulaması. E-İmar ile vatandaşlar, belediyeye gelmeden bilgi amaçlı imar durumu verilerine ulaşabiliyor. Ayrıca Kent Rehberi, tüm vatandaşlara Kent Bilgi Sistemi’ndeki verilere dinamik ve interaktif erişim olanağı sunuyor. Bunların dışında Yenimahalle Belediyesi’nin mobil belediyecilik uygulaması Akos Cep’le birçok işlem telefona indirilen uygulama ile...