21 / 05 / 2024

vergi denetim yöntemi

vergi denetim yöntemi

Vergi Denetim Kurulu (VDK), önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Maliye Bakanlığı, vergi kayıp ve kaçağını önlemek için yaptığı çalışmalar sonucunda 2013 yılında Cumhuriyet tarihinin rekoruna imza attı...

Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat hesaplarında vergi oranları yükseldi!

Türk Lirası’nın  değerini artırmak için indirimli olarak uygulanan mevduat hesaplarında ve yatırım fonu stopaj oranları arttı. 6 aya kadar vadeli hesaplarda stopaj oranı yüzde 5'ten yüzde 7,5'a yükseldi. Karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Kira yardımı uzatıldı mı 2024? Kira yardımı yatmayanlar için adım adım ödeme alma yöntemi!

Pek çok kişi kira yardımı uzatıldı mı sorusunun yanıtını araştırırken, kira yardımı yatmayanlar ise ödemeleri nasıl alacağını merak ediyor. İşte hem kira yardımı uzatıldı mı sorusunun yanıtı hem de adım adım kira alma yöntemi...

Sabancı Holding CEO'su kentsel dönüşümü hızlandıracak yöntemi açıkladı! Binalar yıkılmayacak...

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili öneri geldi. Alper, binaları yıkmadan, karbon fiber malzemeyle güçlendirmenin iyi bir alternatif olduğunu aktardı. 

Kiracılar bunu sakın yapmayın! Ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabiliyor!

Kiracılar, kira ödemelerini düzenli yapmayan kiracılara kritik bir uyarı yapıldı. Ev sahipleri ödemeleri aksatan kiracıları borçlarını ödemiş olsalar bile evden çıkarabilecekleri yöntemi kullanmaya başladılar bile.

23 yıllık arazi anlaşmazlığına arabulucu ayarı!

23 yıllık miras davası arabuluculuk yöntemi ile çözüme kavuştu. Yıllardır devam eden miras kavgası 15 günde çözüme kavuştu.

TOKİ'den yüzde 25 peşinat ile 32 ilde yeni ilanlar açıldı!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), uygun rakamlar ile konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için bir haber yayınladı. Buna göre, Türkiye'nin 32 ilinde toplam 169 daire, açık artırma yöntemi ile satışa çıkarılacak. İşte haberin detayları...

Konut kiralamada yeni kriz: Bazı ev sahipleri yüzde 25 sınırını aşan uygulamayı devreye aldı!

Ev kiralama yöntemi kiracı ve ev sahipleri arasında sorunlara yol açıyor. Bazı ev sahipleri 'tahliye taahhütnamesi' şartıyla evi kiraya veriyor. Bu yöntemle yasal kira zammı yüzde 25 sınırı aşılabiliyor. 

Vergi dairelerinin yükü azalacak! Dijital vergi dairesi devreye giriyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tüm vergisel işlemlerin elektronik ortamda tek çatı altında birleştirilerek mükelleflere sunulacağı dijital vergi dairesini devreye sokacaklarını söyledi.

Vergi oranları tavan yaptı! İkinci el araçlara ilgi yeniden arttı!

Ekonomist ve Vergi Uzmanı Ulaş İke, vergi oranları yüzünden insanların sıfır otomobile ulaşımının kısıtlı olduğunu söyledi. İke, “Bu yüzden insanlar, ikinci el otomobile yöneliyor" dedi.

YÖK’ten açıklama: Üniversiteler online mı yüz yüz mi olacak? İşte online olacak üniversiteler...

Üniversitelerin online eğitim durumuna ilişkin talepler artmış durumda. Yaz tatilinin bitimine yaklaşırken, 28 Ağustos1 Eylül tarihleri arasında birçok üniversite öğrencisi kayıtlarını gerçekleştirdi. İşte, ÖSYM'nin son duyurusundan sonra üniversitelerdeki eğitim yöntemi hakkında güncel bilgiler!

Vergi indirimiyle alınabilecek Android telefonlar hangileri? İşte o liste

Öğrencilere gelmesi beklenen vergi indirimi yürürlüğe girerse hangi telefonlar indirimli olarak alınabilecek? İşte alınabilecek vergisiz telefon fiyatları...

Konteyner konut ithalatındaki vergi istisnası yıl sonuna kadar uzatıldı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Konteyner konut ithalatında sıfır gümrük ve ek gümrük vergisi istisnası resmen bu yılın sonuna kadar uzatıldı. İşte ayrıntılar...

Emir Grup Tesis Bina Yöntemi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Emir Grup Tesis Bina Yöntemi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Güzel tarafından kuruldu.

vergi denetim yöntemi Haberi

vergi denetim yöntemi

Maliye Bakanlığı, vergi kayıp ve kaçağını önlemek için yaptığı çalışmalar sonucunda 2013 yılında Cumhuriyet tarihinin rekoruna imza attı. 


Söz konusu çalışmalar kapsamında 2013 yılının tamamında 73 bin 286 mükellef, vergi incelemesine tabi tutuldu. Bu incelemeler sonucunda Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamlarına ulaşıldı. Önlenen vergi kaybı 8,5 milyar lira oldu ve buna neden olanlara 19 milyar liralık ceza kesildi. 


Vergi denetiminin tek çatı altında toplanmasının ardından Vergi Denetim Kurulu (VDK), hem kayıt dışı ekonominin hem devergi kayıp ve kaçağının azaltılmasına yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirdi. VDK, 2013 yılında da bu çalışmalarını artırarak devam ettirdi. 


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, incelemelerini etkin ve verimli bir şekilde sürdüren VDK'nın 2013 yılındaki çalışmalarını AA muhabirine değerlendirdi. 


Kurulun, kayıt dışına neden olan tüm sektörlerde yoğun denetimler yaptığını ve vergi kaybına...