03 / 05 / 2024

vergi düzeltme talebi nasıl yapılır

vergi düzeltme talebi nasıl yapılır

Mükelleflerin vergilerinin tarh ve tahakkuk aşamalarında yapılan hataların fark edilmesi halinde, vergi dairesinden düzeltme talep edilebiliyor. Talep, posta ile taahhütlü olarak olarak yapılıyor. İşte vergi düzeltme talebi..

Kiraya bile yetmeyen emekli maaşına düzenleme talebi: En düşük emekli maaşı 23 bin, ikramiye 10 bin TL olmalı!

Emekli maaşlarının yükseltilmesi talebi Meclis'e de taşındı. Saadet Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici, en düşük emekli maaşının 23 bin, ikramiyenin de 10 bin TL olması gerektiğini söyledi. İşte o açıklama...

Otomobilde 'yeni vergi sistemi' talebi! Yeni yılda araç pazarında rüzgar tersine dönecek!

Sektör temsilcileri önümüzdeki yıl sıfır araçlar için yapılan kampanyaların devam edeceğini ifade ederken pazarın yüzde 35 küçülmesini bekliyor. Bu kapsamda uzmanlar vergi düzenlemesinde güncellemeye gidilmesi gerektiğini vurguluyor.

Yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi! Artık altın vize konuşulmalı!

Sektör temsilcileri yabancıya konut satışı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi geldi. İşte ayrıntılar...

Tapu sicili düzeltme davası nedir?

Tapu kayıtlarının eski olması, kadastro ve tapu işlemleri sırasında oluşan hataların giderilmesi tapu sicili düzeltme davası ile giderilir. Bu işlemlerde en yaygın hatalar tapu sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı gibi unsurlar vardır. Peki tapu sicili düzeltme davası nasıl açılır?

'Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı' diyen Ergün Atalay’dan vergi düzenlemesi talebi!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 'çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınmalı' diyerek vergi dilimlerinin düzenlenmesini talep etti.

Ayçiçek yağına yeni vergi mi geliyor? İşte yeni düzenlemeye dair detaylar!

Ayçiçek yağına vergi düzenlemesi iddiaları ortaya çıktı. Bu şekilde fiyatların daha da düşmesi bekleniyor. İşte detaylar!

Hanımlar dikkat! Airfryer, stant, mikser ve dik süpürgelere vergi düzenlemesi geldi!

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan İthalatta Gözetim Uygulanması ile İlgili Tebliğ'de değişikliğe gidildi. 22 Nisan 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan düzenlemeden airfryer, stant mikser ve dik süpürgeler çıkarıldı.

Bakanlık düğmeye bastı! Vergide eriyen yüzde 20'lik kısım cebinize kalacak

Ekonomist Muhammet Bayram, milyonları ilgilendiren vergi düzenlemesi ile ilgili atılacak adımları anlattı. Bayram, yeniden değerlendirme oranları yükseltilirse çalışanın maaşından yüzde 20 oranında bir ücretin kesilmemesine neden olur. dedi.

Maaşlara vergi ayarı geliyor! Kamu ve özel sektör çalışanları hemen bakın! Vergi düzenlemesinde 3 formül!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışanların maaşlarındaki vergi dilimleriyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Maaşlara vergi ayarı geliyor! Kamu ve özel sektör çalışanları hemen bakın! Vergi düzenlemesinde 3 formül!

Asgari ücrette şok öneri! Vergi düzenlemesi ile KDV yüzde 1'e düşmeli!

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesi önerisi geldi. Vergi Hukuku uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerektiğini açıkladı.

Borsa'da düzeltme mi panik satışı mı? Borsa bu hafta neleri takip edecek?

Bazı uzmanlar borsada bugün kaydedilen düşüşün yeni yatırımcıların panik havasını zincirleme yayması olduğunu belirtirken bazı analistler ise sert yükselişler sonrasında gelen bir düzeltme hareketi olduğu görüşünü diye getirdi.

Promosyon tutarı düştü mü? Bakanlıktan promosyon açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, basına yansıyan haberlerle ilgili bir düzeltme açıklaması yaptı. Bakanlık, personele ödenen promosyon tutarının düşürüldüğü yönündeki iddiaları yalanlayarak hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı.

Yeni düzenlemeyle 4 bin 800 lira çalışanın cebinde kalacak

TİSK Başkanı Akkol, çalışanlara ödenecek sosyal yardımların vergi dışına çıkarılmasının çok az ülkede olan bir uygulama olduğunu ve çalışanın gelirini koruyacak çok önemli bir adım atıldığını söyledi.

vergi düzeltme talebi nasıl yapılır Haberi

vergi düzeltme talebi nasıl yapılır

Vergi düzeltme talebi!

Mükelleflerin vergilerinin tarh ve tahakkuk aşamalarında yapılan hataların fark edilmesi halinde, vergi dairesinden düzeltme talep edilebiliyor. Bunların posta ile taahhütlü olarak gönderilmesi caizdir.


Yapılan hatalarının tespiti halinde düzeltme yapıldığı ölçüde vergi borcu ortadan kalkıyor. Bu hatalar düzeltme fişine dayanılarak düzeltilir. 


Hatanın mükellef aleyhine yapılmış olması halinde, fazla vergi aynı fişe dayanılarak terkin ve tahsil olunmuş ise mükellefe reddolunur. 


Düzeltme fişinin bir nüshası, reddedilecek miktarla müracaat edeceği muhasebe ve müracaat süresi zikredilmek suretiyle mükellefe tebliğ edilir. 


Mükellef tebliğ tarihinden başlıyarak bir yıl içinde parasını geri almak üzere müracaat etmediği takdirde hakkı sakıt olur.


Vergi düzeltme talebi şu şekilde:


................... VERGİ DAİRESİNE

.......


Vergilendirme Dönemi...........

Vergi Türü................


Açıklama

Adı Soyadı/Unvanı...............


ADRES BİLGİLERİ

MAHALLE / SEMT.................

CADDE / SOKAK........................

SİTE..........................

BLOK......................

DAİRE NO..................

SEMT.........................

İLÇE..................

İL........................

IS TEL.....................

CEP TEL.................

E-POSTA ADRESI ..................



Vergi usul kanunu özel ödeme zamanları!



Işıl Seren...