10 / 05 / 2024

vergi kaçıranlara ceza

vergi kaçıranlara ceza

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, otomotiv, iletişim, sigara, alkol ve akaryakıt alanlarından alınan vergilerde herhangi bir indirim bekliyorsanız, beklemeyin, açık ve net olarak altını çiziyorum, indirmeyeceğiz dedi...

CHP İl Başkanına ait olduğu ortaya çıkmıştı! Kaçak yapıya 1 milyon 300 bin TL'lik ceza kesildi! 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun İzmir Narlıdere Sahilevleri’nde mühürlenen kaçak yapısına rekor ceza kesildi. Narlıdere Belediyesi encümeni izinsiz ve ruhsata aykırı işlemler için 1 milyon 300 bin Türk Lirası fatura çıkarttı. 

2 ayda 420 bin ev sahibi denetlendi! Kira sözleşmeleri artık E-devlet üzerinden yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada vergi kaçıran ev sahiplerinin takibini sıkılaştırdıklarını belirterek, 2 ayda 420 bin denetim yapıldığını, kira sözleşmelerinin de artık e-devlet üzerinden yapılacağını dile getirdi.

Gayrimenkul alım satımında dikkat! Yanlış beyan verenler yandı! Cezası büyük...

Gayrimenkul alım satımında Gelir İdaresi tarafından alınan vergi beyanı konusunda yanlış beyanda bulunanlarda vergi kaçırmayla ilgili bir çalışma başlatıldı.

1 Ocak'tan itibaren vergi, harç ve cezalar yüzde 58,46 artacak! Hangi vergi ne kadar olacak? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden değerleme oranında değişiklik yapmazsa, 1 Ocak 2024'ten itibaren vergi, ceza ve harçlardaki zam yüzde 58,46 olacak. Peki hangi vergi kaç TL'ye yükselecek? 

Erken emeklilikte treni kaçıranlara müjde! 1.1 milyon kişiye erken emeklilik için son fırsat verildi

Emeklilikte yaşa takılanlar yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte milyonlarca kişi emekli oldu. Erken emeklilikte treni kaçıranlara da müjde geldi. 1.1 milyon kişiye erken emeklilik için son fırsat verildi. İşte detaylar...

GİB'den yeniden değerleme oranı açıklaması!

2023 yılı için üçüncü geçici vergi dönemi yeniden değerleme oranı %34,80 olarak belirlendi. Gelir İdaresi Başkanlığı bu konuda ilgili sirküleri yayına aldı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vergi, harç ve ceza miktarlarıyla ilgili olarak yapılan yanıltıcı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Altında treni kaçıranlara güzel haber geldi: Gram Altın almak isteyenlere müjde üstüne müjde!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu haftanın piyasa durumunu değerlendirdi ve dolar, altın ve borsa hakkında önemli tespitlerde bulundu. Memiş, Borsa İstanbul için "7 bin 750-7 bin 500 ve 7 bin 150 puan tahminimde bir değişiklik yok." dedi ve gram altın almak isteyenlere olumlu bir haber

EYT'yi kıl payı kaçıranlara erken emeklilik kapısı yeniden açıldı! O şartları taşımak yeterli!

EYT yasası ile emekliliği kıl payı kaçıranlar için 1999-2000 arası ve 2008 sonrası için kademeli emeklilik imkanı gündeme geldi. İşte detaylar...

EYT'li olma fırsatını kaçıranlara müjde! Kısmi emeklilikle siz de EYT'li olabilirsiniz! 

EYT fırsatını yakalayamayan birçok insan, emeklilik için alternatif yolların peşinde koşuyor. EYT'ye giremeyenler, kısmi emeklilik hükmünden fayda sağlama imkanına sahip. Ancak, kısmi emeklilik de belirli bir prim ödeme ve yaş koşuluna tabi tutuluyor. 

Avrupa Birliği ülkeleri, kripto varlıkları vergilendirmeye hazırlanıyor!

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, kripto varlıkların vergi kaçırılmasında kullanımını engellemek amacıyla bu alanda otomatik bilgi paylaşımında bulunulmasında anlaştı.

Yatırımcılar oh diyecek! Yatırım fırsatını kaçıranlara İslam Memiş’ten bulunmaz tüyolar! İşte yapılması gerekenler!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarında yaptığı değerlendirmelerine devam ediyor. İşte detaylar!

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere 321 bin 440 TL ceza kesildi! 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı! 

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere resmen ceza yağdı. Düzenlenen operasyonda 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı. 

Kaçıranlara özel bir kere daha satışta! Şok'ta Airfryer 2.299 TL! Bir daha bu fırsat gelmeyebilir

Ramazan ayını yarılamışken Şok market şimdiden bir çok üründe indirime gitti. kırtasiye malzemelerinden, çeyizlik ürünlere kadar kadar her şeyde avantaj sundu. 5-23 Nisan ŞOK Market aktüel kataloğunu merak edenler haberimizi inceleyebilir.

vergi kaçıranlara ceza Haberi

vergi kaçıranlara ceza


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 5. İzmir İktisat Kongresi'nde, 'Küresel Kriz Sonrası Ekonomisinde Yeni Eğilimler ve Beklentiler' başlığı altında düzenlenen panele katıldı. Panel sonrası izleyicilerin sorularını yanıtlayan Şimşek, temel hedefin cari açığın azaltılması olduğunu belirterek, bazı sektörlerdeki ürünlerden alınan vergi rakamlarında indirime gidilemeyeceğini söyledi.


Vergilerin 3-5 ürün dışında yüksek olmadığını dile getiren Şimşek, "Otomotiv, iletişim sigara içki ve akaryakıt. Bunlar da zaten birleşik olarak yapılıyor. Açık söyleyeyim geçen yıl 60 milyar doları biz enerji ithalatına ödedik. Vergi indirimi bekliyorsanız, beklemeyin. İndirmeyeceğiz. Açık ve net olarak altını çiziyorum. Çünkü bizim daha yüksek bir enerji ithalatına imkanımız yok. Cari açık boyutu şu anda en kritik boyuttur. Nitekim orta vadeli programa bütçeye bakarsanız en öncelikli temel hedef cari açığın azaltılmasıdır." diye konuştu.


"VERGİ KAÇIRANLARA DUYURUYORUM"


Bakan...