27 / 04 / 2024

Vergide sadeleşme

Vergide sadeleşme

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, vergi mevzuatını sadeleştirmeye yönelik düzenlemenin aralık ayında hayata geçeceği açıklamasına ilişkin olarak sadeleştirme uygulamasının inşaat sektörüne olumlu yansıyacağını söyledi.

Vergide sadeleşme inşaat sektörünün önünü açacak!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi mevzuatının daha net olmasına ilişkin uygulamanın hayata geçireceğini açıklamasıyla bu uygulamanın inşaat sektörüne olumlu yansıyacağını söyledi.

Merkez Bankası'ndan yeni sadeleşme hamlesi!

Merkez Bankası, Özet Döviz Pozisyon Raporlaması'nı kaldırırken, Sistemik Risk Veri Takip Sistemi'nin kapsamını firma kapsamı ve firmaların ülke ekonomisindeki temsil düzeyini yükseltmek için güncelledi.

Merkez Bankası’ndan piyasayı rahatlatacak adımlar geldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankacılık sisteminde Türk lirasının (TL) payını artırmaya yönelik adımlar atarken, sadeleşme kapsamında ihracat kredileri ve firmaların krediye erişimine yönelik uygulama kolaylıkları getirdi.

Merkez Bankası’ndan yeni adım! Krediye erişim kolaylaştırıldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankacılık sisteminde TL’nin payını artırmaya ilişkin adımlarla beraber sadeleşme çerçevesinde ihracat kredileri ve firmaların krediye erişimine dair uygulama kolaylıkları getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bankalara seslendi: O dönem artık geride kalmalı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, para politikalarında sadeleşme ve sıkılaşma adımlarının devam edeceğini belirterek özel bankalara sadece tüketici kredilerine odaklandığı dönemi geride bırakmalarını söyledi. 

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı! Yeni düzenleme geliyor

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vergi sisteminin sadeleştirilmesine yönelik beklentinin olduğunu söylemişti. Hazırlanan düzenlemeye göre vergi türlerinin azaltılması için düğmeye basıldı.

Kredi ve kredi kartlarının faizlerine artış

Merkez Bankası, kredilere yönelik sadeleşme süreci kapsamında yeni kararları açıkladı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, kredi kartı nakit kullanımı ile kredili mevduat hesaplarına uygulanan aylık faiz oranı 2,89'a kadar çıkarıldı. İşte tüm detaylar...

Merkez’in sadeleştirme kararları ile kredi mekanizması normalleşme sürecine girecek!

Merkez Bankası’nın sadeleştirme politikası kapsamında; menkul kıymet tesis oranlarını düşürmesi piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Böylece bankalarla reel kesim arasındaki kredi mekanizmasının tekrar sağlıklı bir zemine kavuşması bekleniyor.

Merkez Bankası'ndan faiz kararı sonrası ilk adım! Sadeleşme başladı...

Merkez Bankası, mevcut mikro- ve makroihtiyati kapsamının, etki analizlerine dayanarak ve kademeli bir anlayışla sadeleştirileceğini belirtti.

Konut sektörüne yeni KDV modeli geliyor!

Konut sektöründe KDV sistemi sil baştan değişiyor. Sistemde sadeleşme yapılırken uygulanan KDV oranları da değişiyor. Peki konut sektöründeki yeni KDV sistemiyle neler değişecek? Sektör rahatlayacak mı? İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası'ndan faizde sadeleşme hamlesi!

Merkez Bankası, para politikası operasyonel çerçevesine ilişkin sadeleşme sürecinin tamamlandığını söyledi...

Faiz indirimi Türkiye için umut verici!

Nail Olpak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) parasal sadeleşme yönünde attığı adımları Eylül 2016 döneminde de sürdürmesinin, Türkiye ekonomisi adına oldukça umut verici bir gelişme olduğunu bildirdi.

Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirdi mi?

TCMB, küresel para politikalarındaki normalleşmenin başlaması ile birlikte oynaklıklarda gözlenen düşüşün kalıcı olması halinde gelecek toplantıdan itibaren para politikasındaki sadeleşme adımlarına başlanabileceğini duyurdu.

Vergide sadeleşme inşaata nasıl yansıyacak?

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, vergi mevzuatını sadeleştirmeye yönelik düzenlemenin aralık ayında hayata geçeceği açıklamasına ilişkin olarak sadeleştirme uygulamasının inşaat sektörüne olumlu yansıyacağını söyledi.

Vergide sadeleşme Haberi

Vergide sadeleşme

Demir İnşaat Başkanı Demir, yeni düzenlemede özellikle arsa maliyetlerinden kaynaklanan artışlarda vergilendirmenin inşaatçıyı koruyan bir noktaya taşınmasını istediklerini söyledi. 


Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi mevzuatını sadeleştirmeye yönelik düzenlemenin aralık ayında hayata geçeceği açıklamasına ilişkin, olarak Vergi mevzuatındaki sadeleştirme uygulamasının inşaat sektörüne olumlu yansıyacağını söyledi. 


Demir İnşaat'tan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Demir, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin can damarlarından biri olduğunu vurguladı. Sektör temsilcileriyle bir araya gelerek inşaat sektörünün sorunlarının dinlenmesinin ve sonrasında vergi mevzuatında sadeleştirme çalışmalarının hayata geçirilecek olmasının sektör gelişimi açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Demir, şunları kaydetti:"Tiirkiye'de birçok kavramın birbirine karıştığı ve vergi mükelleflerinin anlamakta güçlük çektiği vergi mevzuatının sadeleştirilip daha da kolaylaştırılmasına sektör olarak olumlu bakıyoruz. Vergi mevzuatındaki sadeleştirme uygulaması...