10 / 05 / 2024

Vladimir Putin türkiye anlaşma

Vladimir Putin türkiye anlaşma

Türkiye ve Rusya arasında 2010 yılında açıklanan 100 milyar dolarlık ticaret hacmi anlaşması için Rusya Devlet Başkanı Putin Türkiye'ye geliyor. Putin, Erdoğan ve Davutoğlu ile görüşecek. Gündem başlıkları ise; ticeret ve enerji...

Putin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından ‘Türkiye ile olumlu adımlar atacağız’ mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Soçi’de bir araya geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Karadeniz Tahıl Anlaşması yönelik görüşmelere açık olduğunu ifade etti.

Putin'den Türkiye ile ilgili dikkat çeken 'alt yapı' açıklaması!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin önemli bir doğal gaz alt yapısı olduğunu belirterek, Avrupa'daki tüketicilere gidecek doğal gazın fiyatının türkiye'de kurulması planlanını merkezden belirleneceğini söyledi.

Doğal gaz teklifi heyecanlandırdı! Dünyanın gözü Türkiye’ye çevrildi!

Rusya Lideri Vladimir Putin'in "Türkiye'ye doğal gaz merkezi kurulabilir" açıklaması Türk iş insanlarını heyecanlandırdı. Sanayiciler, "Dünyaya daha fazla ürün satabilir, ihracatımızı daha da artırabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

'Türkiye gaz fiyatlarını belirleyen ülke olabilir'

Putin'in "Türkiye'de gaz merkezi kurabiliriz" açıklamasının yankıları sürüyor. Türkiye ve Rusya tarafı çalışma yapılması için talimat verirken, AB konuyla ilgili bir değerlendirme yapmaktan kaçındı. Öneri iş dünyasında ise fırsat olarak görüldü. İşte konuyla ilgili son gelişmeler

Putin'in Türkiye ile ilgili doğal gaz açıklaması büyük yankı uyandırdı

Avrupa'ya gaz sevkiyatı konusunda alternatifler arayan Rusya'dan Türkiye'de Avrupa'nın en büyük gaz merkezini kurabiliriz açıklaması geldi. Açıklama yurt içinde ve yurt dışında büyük bir yankı uyandırdı.

Putin'in son dakika açıklaması petrol fiyatlarını zıplattı! Türkiye'de benzin ve motorine büyük zam mı geliyor?

Putin, Ukrayna'nın Rusya ile İstanbul'da yaptığı anlaşmaları reddettiğini belirterek "Yine hepimiz çıkmaza girdik." dedi. Putin'in konuşması savaşın durmayacağını gösteriyor. Brent petrol yeniden yükselişe geçti. Türkiye'de benzin ve mazota yüksek zam yolda!..

Türkiye Ukrayna'da inşaat faaliyetlerini artırıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasında gerçekleştirilen görüşme sonrasında ortak bildiri yayınlandı. Yayınlanan bildiriye göre Türkiye 'Büyük İnşaat' ile Ukrayna’daki inşaat faaliyetlerini artırıyor!

Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nün demiryolu kısmını hizmete açtı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nün demiryolu kısmını hizmete açtı. Kırım Köprüsü üzerinden yaklaşık olarak 14 milyon kişinin geçmesi bekleniyor.

Türkiye Rusyalı dar gelirliyi ev sahibi yapacak!

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar'la bir araya gelen Rusya İnşaat Bakanı Vladimir Yakuşev, Türk inşaat şirketlerinin 'Konut ve kentsel çevre' projesinin gerçekleştirilmesinde yer alabileceğini söyledi.

Rusya, Türk müteahhit yasağını kaldırdı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’ye ekonomik kısıtlamaların bir kısmını kaldırıldığını açıkladı. Düzenlemenin en çok müteahhitlik sektörünün olumlu yansıması bekleniyor.

Putin'den Türk Akımı projesi anlaşmasına onay!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine ilişkin anlaşmayı onayladı.

Vladimir Putin: Türk Akımı eninde sonunda gerçekleşecek!

Putin’den Türk Akımı ile ilgili açıklama geldi. Putin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin eninde sonunda gerçekleşeceğine inandığını söyledi. Putin, Türk Akımı sayesinde Avrupa’ya ihracın önünde teknik olarak bir sorun kalmayacağını kaydetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vladimir Putin Türk Akımı'nı görüştü!

Erdoğan-Putin görüşmesini yakından takip eden Azerbaycan basınında Erdoğan'ın Türkiye-Azerbaycan-Rusya üçlü formatının oluşturulmasına yönelik ifadelerine dikkat çekildi. Bu görüşme kapsamında Ukrayna basını Türk Akımı projesini ön plana çıkarttı.

Vladimir Putin türkiye anlaşma Haberi

Vladimir Putin türkiye anlaşma

Bugün öğle saatlerinde Ankara'ya gelecek olan Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ile görüşecek. İki ismin eş başkanlığında toplanacak olan Türkiye Cumhuriyeti-Rusya Federasyonu Üst Düzey İşbirliği Konseyinin (ÜDİK) 5. Toplantısı'nda ekonomi konuşulacak.

100 MİLYAR DOLARLIK İMZA ATMAYA GELİYOR


Edinilen bilgiye göre görüşmelerde, iki ülke arasındaki 35 milyar dolarlık ticaret hacminin, engeller kaldırılarak, 2020'de 100 milyar dolara çıkarılmasının yolu açılmaya çalışılacak.


ÜDİK toplantısında, ekonomi ve enerji alanlarındaki işbirliği öne çıkarılacak. Enerji alanında Akkuyu nükleer santrali ile ilgili çalışmaların hızlandırılması üzerinde durulacak. Özellikle inşaat lisansının başvuruları, bununla ilgili saha datalarının verilmesi, ÇET sürecinin tamamlanabiliyor olması, eleman inşaatları gibi konularda uygulamaya geçilmesi için düğmeye basılacak.


10 BAKAN EŞLİK EDECEK


Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) 5'inci toplantısına başkanlık edecek...