03 / 05 / 2024

Yabancı 2017 konut satış verileri

Yabancı 2017 konut satış verileri

Türkiye genelinde ağustosta 120 bin 198 konut satıldı. Yüzdesel artış 4,7 oldu. Aynı dönemde yabancıya konut satışında ise yüzde 11,4 artış yaşandığı belirtildi.

Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası! Kimler, hangi şartlarla yararlanabilir?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında 2017'den beri Katma Değer Vergisi istisnası uygulanıyor. Peki kimler, hangi şartlarla KDV'den istisna oluyor? İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışındaki artış sektöre can suyu olacak!

Konut sektörü temsilcileri 2021 Ekim'e ilişkin konut satış verilerini değerlendirdi. Sektörün önde gelen isimleri, yabancıya konut satışına dikkat çekerek, ekspertiz sorununun çözülmesi gerektiğini ve yeni atılacak adımların önemli olduğunu belirtti.

Yabancıya konut satışındaki düzenlemeyle neler değişecek?

Yabancıya konut satışında, 20 Eylül tarihinde hayata geçirilen değerleme firmalarının otomatik atandığı düzenlemede yeni bir değişiklik yapılıyor.

Yabancıya konut satışında yeni değişiklik kapıda!

Yabancıya konut satışındaki değerleme sisteminde değişikliğe gidiliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konuya ilişkin Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne konuya ilişkin direktif verdiği belirtildi.

Yabancıya konut satışında hangi şehirler öne çıktı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancıya konut satışında öne çıkan şehirler hakkında bilgi verdi. 

Yabancıya konut satışı rekor kırdı!

Dolar ve euro sürekli rekor kırarken Eylül ayında yabancıya konut satışı da zirve yaptı. Bu ayda yabancıya konut satışı yüzde 25,8 artış kaydetti. 

Yabancıya konut satışına ekspertiz freni!

YAbancıya konut satışına getirilen yeni ekspertiz düzenlemesi kapsamında alım anlaşması yapılsa bile vatandaşlığa hak kazanamadığını öğrenen pek çok yabancı da konutları almaktan vazgeçti.

GAPAS'tan yabancıya konut satışında yeni değerleme önerisi!

Yabancıya konut satışına getirilen yeni düzenleme ile ilgili açıklamalar yapan Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği’ Başkanı İsmail Özcan, belirsizliği ortadan kaldırmak için formül önerdi.

Yabancıya konut satışı Ocak-Eylül döneminde rekor kırdı!

Konut satışları, yükselen fiyatlara rağmen senenin en yüksek seviyesine ulaştı. Eylülde 147 binden fazla konut satışı gerçekleşti. Yabancıya konut satışı da aylık bazda 6 bin 630'a yükseldi. Yabancıya satışın 2019 yılında yakalanan 45 bin 483 adetlik zirveyi bu sene aşması öngörülüyor.

Yabancıya konut satışında tarihi zirve!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Eylül 2021’de toplamda 147 bin 143 adet konut satıldı. Yabancıya konut satışları aylık 6 bin 630 adet ile tarihi zirveyi gördü. 

Yabancıya konut satışında değerleme sorunu çözülmeli!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, yabancıya konut satışlarında değerleme sorununu çözmek amacıyla komisyon kurulduğunu dile getirdi.

Yabancıya konut satışı yüzde 47.6 arttı!

Gayrimenkul danışmanlığı veren FOA Invest firmasının kurucusu ve CEO’su Fatih Osman Akkan, ülke genelinde yabancıya konut satışının yüzde 47.6 yükseldiğini dile getirdi. 

Yabancıya konut satışı sınırlansın!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Yabancıya konut satışı sınırlansın!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 10 maddelik o analizi...

Yabancı 2017 konut satış verileri Haberi

Yabancı 2017 konut satış verileri

Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi artarak devam ediyor. İlgiyi konut alımlarında net olarak görmek mümkün. Türkiye’yi tanıyıp farklı illerde vakit geçiren yabancı yatırımcıların konut sahipliğinde tercihlerinin de değişiklik gösterdiği gözleniyor. Daha önce tercihini ege ve güney sahillerinden yana kullanan yabancı konut alıcısı, son dönemde il tercihinde değişiklik yapmaya başladı. Yüzdesel olarak konut satışlarını en çok artıran iller Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre Samsun, Sakary, İstanbul ve Aydın olarak dikkat çekti. Buralarda artış sırasıyla yüzde 114,29, yüzde 37,29, yüzde 34,36 ve yüzde 31,17 oldu. Aynı dönemde yabancı yatırımcının konut alımını azaltığı iller ise Bursa, Trabzon, Muğla ve Ankara şeklinde sıralandı. Sayısal bazda ise illerde değişiklik yaşanmadı. İlk sırada 524 konut alımı ile yine İstanbul bulunuyor. 


En çok Iraklılar aldı

Geçen ay...