29 / 04 / 2024

yabancı ekonomistler merkez bankası indirimi

yabancı ekonomistler merkez bankası indirimi

Yabancı ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bu haftaki toplantısında da faiz indirimine devam edeceğini öngörüyor.

Yabancı kurumlar Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! Altın ve dolarda yön nasıl olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı kararı yatırımcıların odağında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Altın ve dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Tahvil faizlerindeki yükseliş yabancı sermayenin dönüşünü hızlandıracak!

Yabancı yatırımcının pozitif reel faiz beklediği tahvil piyasasında 2024 yılı hareketli olabilir. Ekonomistler tahvil faizlerindeki artışın uzun vadede yabancıların dönüşünü hızlandıracağı görüşünde.

Yabancı ekonomistler Merkez Bankası için faiz tahmini yaptı!

TCMB’nin 26 Ekim Perşembe günkü toplantısında politika faizindeki artırımların sürmesi bekleniyor. Societe Generale, politika faizinde 300 baz puan artırım beklerken, Medley Advisors 500 baz puan, Deutsche Bank ise 500 baz puan artırım öngörüyor.

Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası konut ve araç kredilerinde ne olacak? Ekonomistler tüm detaylarıyla açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizi kararını dün paylaştı. Peki, TCMB’nin faiz kararı sonrası krediler nasıl etkilenecek? Ekonomistler cevapladı. İşte detaylar...

Yabancı ekonomistler TCMB politika faiz beklentilerini açıkladı! Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), perşembe günkü Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini 500 baz puan artırması beklenirken yabancı ekonomistlerden para politikası faizi beklentileri geldi. 

Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak! Faiz kararı ne olacak? İşte peş peşe açıklanan tahminler...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın paylaşacağı faiz kararı piyasalar tarafından merakla bekleniyor. Ekonomistler kademeli faiz artışlarının sürmesini bekliyor. İşte toplantı için uzmanların son öngörüleri...

KKM’de parası olanlar dikkat! Merkez Bankası’nın KKM kararı ne anlama geliyor?

Ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) TL mevduatları artıracak ve aynı zamanda Kur Korumalı Mevduat'ı (KKM) azaltacak düzenlemelerini yorumladı. Peki, TCMB’nin KKM kararı ne anlama geliyor? İşte detaylar...

TCMB, Reuters anketine göre faiz artışını hızlandırabilir!

Türkiye Merkez Bankası, ekonomik istikrarı ve enflasyonu kontrol altına alma amacıyla faiz artışına hız kazandırabilir. Reuters tarafından gerçekleştirilen ankete göre, ekonomistler Merkez Bankası'nın politika faizini 250 puan artırarak yüzde 20'ye çıkaracağını tahmin ediyor. 

Yabancı ekonomistler enflasyon verisini yorumladı: Merkez daha agresif olmalı!

Enflasyon verisi sonrası BloombergHT’ye değerlendirmelerde bulunan yabancı ekonomistler tüketici fiyatlarının bir süre daha yüksek seyredeceğin belirtirken, Merkez Bankası’nın agresif faiz artışları ile faiz ve enflasyon arasındaki makası daraltılması gerektiğini belirtti.

Merkez Bankası'nın kararı öncesi Moody’s tahminini paylaştı!

Merkez Bankası’nın (TCMB) 22 Haziran Perşembe günü saat 14.00’da açıklayacağı faiz kararı öncesi yabancı kurumlardan öngörüler gelmeyi sürdürüyor.

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? Ekonomistler yanıtladı!

Ekonomistler, Merkez Bankası’nın bu ay faizin yüzde 8,50’den yüzde 20,00’ye yükselteceğini öngörüyor. TCMB Para Politikası Kurulu’nun (PPK) bu ayki toplantısına yönelik medyan beklenti, faizin 1.150 baz puan artırılacağı ve yüzde 8,50 bandından yüzde 20,00 bandına yükseltileceği yönünde oluştu.

Merkez Bankası'ndan seçim öncesi yeni hamle geldi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan (TCMB) seçime sayılı günler kala yeni hamle geldi.  Merkez Bankası bankaların zorunlu karşılık yükümlülükleri üzerinde tuttukları yabancı para serbest hesaplar için ödediği faizi yüzde 4.75’e yükseltti.

Haftalık istatistikler açıklandı! ‘Merkez’in Rezervler Azaldı!

Merkez Bankası toplam rezervleri 10 Mart ile biten haftada 346 milyon dolar azaldı. Merkez Bankası toplam rezervleri, bir ülkenin döviz rezervleri, altın rezervleri ve diğer yabancı varlıklarını içerir. Toplam rezervler, bir ülkenin ekonomik istikrarını ve finansal gücünü yansıtan önemli bir gösterg

yabancı ekonomistler merkez bankası indirimi Haberi

yabancı ekonomistler merkez bankası indirimi

Ekonomistler, özellikle, dolar/TL'nin tarihi seviyesini gördükten sonra toparlanması, TCMB'nin enflasyon toplantısında belirttiği öngörüler faiz indirim ihtimalini güçlendirdiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TL'deki toparlanmaya dikkati çeken ekonomistler, faiz indirim ihtimalinin güçlendiğini ifade etti. Ekonomistler, indirimin 50-100 baz puan civarında olacağı öngörüsünde bulundu.

Konuya ilişkin olarak AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Medley Global Advisors Direktörü Nigel Rendell, dolar/TL'nin 7,2692 seviyesinden düşüşe geçmesiyle faiz indirimi ihtimalinin güçlendiğini belirtti. Rendell, TCMB'nin politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 8,75'ten yüzde 7,75'e çekebileceği tahmininde bulundu.

TCMB'nin 2020 sonunda enflasyonun yüzde 7,4 olarak gerçekleşeceği öngörüsünde bulunduğunu anımsatan Rendell, Merkez Bankası'nın bunun ışığında düşük faiz oranlarının söz konusu olduğu durumu savunduğunu aktardı.

"TCMB'nin genişlemeci tutumunun devam edecek"

Capital Economics Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Jason Tuvey, TCMB'nin politika faizinde...