19 / 05 / 2024

yabancı markalar kira ödemesi

yabancı markalar kira ödemesi

ECCO Danimarkalı Genel Müdür Deniz Necati Erda, perakende firmalarının dövizle kiralama yapmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yabancılara sahte kira sözleşmesi şoku: İkamet izni olmayanlara ev kiralamaya çalışan 6 şüpheli gözaltında!

Yasal olarak ikamet izni bulunmayan yabancı uyruklulara sahte kira sözleşmeleri hazırlayarak Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne ibraz eden 6 şüphelinin göz altına alındığı belirtildi. İşte detaylar...

Kira fiyatlarında normale dönüş başladı mı? 

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınına uğrayan Antalya şehrinde artan konut kira rakamları, geri dönüşlerin başlaması ve yabancıların kiraları yüksek bulması ile beraber normale döndüğü kaydedildi. 

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

Kira artış talepleri devam ederse verimsiz mağazaların kapısına kilit vurulacak!

Markaların başlattığı cazip kampanyalara rağmen talep, geçtiğimiz Kasım'da da  sınırlı kaldı. BMD Başkanı Sinan Öncel, piyasa gerçekleriyle örtüşmeyen kira artış taleplerinin devam etmesi durumunda verimsiz mağazaların kapanabileceğini söyledi.

Birleşmiş Markalar Derneği üyelerinin yüzde 87'si fahiş kira artışı taleplerinden şikayetçi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada Birleşmiş Markalar Derneği üyelerinin yüzde 87'si fahiş kira artışı taleplerinden şikayetçi olduğunu söyledi.

Yüzde 25 kira sınırına uymak istemeyen ev sahiplerinden yeni oyun! Şimdi de yabancı öğrencilerin peşine düştüler!

Ev sahipleri yüzde 25 sınırını aşmak için çeşitli oyunlar denemeye başladı. Ev sahipleri şimdi de evlerini kiraya verebilmek için yabancı öğrencilerin peşine düştü.

AVM'lerde yüzde 400'e varan kira zamları isteniyor! Perakendecilerden 'genel gider kalemi şeffaflaşsın' talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, mevzuatta yapılan düzenlemelere karşın AVM’lerde ödenen genel giderlerin şeffaflaşamadığına dikkat çekti. Öncel, kira zamları ile ilgili de konuştu. 

Kira fiyatları yabancıların bile cebini yakmaya başladı!

Türkiye'de artan kira fiyatlarından yabancı uyruklu vatandaşlarda şikayetçi olmaya başladı. Yaz sezonunun başlamasıyla beraber uzun süreli eşyalı ev kiralayan yabancılar bile artışlardan rahatsızlık olduğunu belirtti.  

Evini yabancıya kiralayanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Önleminizi alın!

Türkiye'nin hızla artan şekilde göçmenle karşılaşmasıyla; konut sahipleri ve yabancı kiracı arasında kira alamama sorunu ortaya çıktı. Peki yabancı kiracılarla sözleşme nasıl yapılmalı? İşte yabancı kiracı ve ev sahibi arasındaki sorunlar, nedenler, ve çözümü...

Yerli üretim otomobil satışları yabancı markaları geçti! İşte zirvedeki ilk 3 marka

Otomobil piyasasında en çok satılan otomobiller belli oldu. Pazarda satılan yerli otomobiller ithal araç satışlarını geçti. İlk üç sırada yer alan yerli markaların ne kadar otomobil sattığı da açıklandı. İşte detaylar...

Konut sektöründe kira krizi tam gaz! O şehirde kiralar ödenemiyor! 

Rusya ve Ukrayna vatandaşlarının akınıyla konut satış ve kira fiyatlarının astronomik rakamları gördüğü Antalya'da yabancıların yüzde 70’inin kiralarını ödeyemiyor. Yabancıya kiralamaların azaldığı kentte, memurlar da tayinlerini durduruyor....

Kira zamlarında son dakika! 'Üst sınır' önerisi gündemde! Fahiş ev kiralarında sona mı gelindi?  

Yabancıya yapılan konut satışlarının ve kiralamaların fiyatları yükselttiği gündemden  düşmüyor. Sektörden kira zamları için 'Üst sınır' önerisi geldi...

AVM'ler ve markalar arasındaki kira tartışması alevlendi!

Yıllık kira yükselişinde 12 aylık TÜFE ortalamasını almak zorunda kalan kurumlarda, yüzde 36 olarak açıklanan senelik enflasyon, itirazlara neden oldu. AVM'ler ve markalar arasındaki kira tartışması yeniden alevlendi.

yabancı markalar kira ödemesi Haberi

yabancı markalar kira ödemesi

ECCO Danimarkalı Genel Müdür Deniz Necati Erda, perakende firmalarının istedikleri takdirde dövizle kiralama yapabilmelerine imkan sağlayan düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Hürriyet Gazetesi'nden Jale Özgentürk'ün haberine göre Erda, ''Düzenlemeye göre bayimiz TL ile kira öderken biz dövizle ödeyeceğiz'' diye konuştu. 

ECCO Danimarkalı bir ayakkabı markası. 90 ülkede 2 bin 200 satış mağazası, 6 üretim tesisi ve 21 bin 500 çalışanı olan dünyanın sayılı ayakkabı üreticilerinden biri. Aynı zamanda dünyanın 5 deri üreticisi arasında yer alıyor. Türkiye’ye 2014 yılında girdi. Şu anda 10 olan mağaza sayısını hızla arttırıyor ve hedefi 25 mağazaya çıkmak. Yeni mağazası ise önümüzdeki aylarda İstanbul Havalimanı’nda açılacak. Yani Ecco olumsuz ekonomik ortamda büyümeyi seçen yabancı markalardan biri. Geçen yılki büyüme oranı yüzde 60’larda. Genel Müdür Deniz Necati Erda,...