05 / 05 / 2024

yabancı yatırımcı nasıl çekilir

yabancı yatırımcı nasıl çekilir

Cushman&Wakefield, Ortodoğulu yatırım uzmanları ile Türk gayrimenkul patronlarını bir araya getirdi. Sabah kahvaltısında bir araya gelen gayrimenkul sektörünün önde gelenleri, yabancı yatırımcıyı çekmek için yol haritası belirledi...

Borsada dengeler şaştı! Yabancı yatırımcının faturası küçük yatırımcıya kesildi! 

Yabancı yatırımcıların borsaya gelmesi ile borsada dengeler şaştı. 4 yıl öncesine kadar yabancı giderken yükselen borsa, şimdi yabancı gelince düşmeye başladı. Yabancı yatırımcının faturası ise küçük yatırımcıya kesildi.

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır?

Gayrimenkul, pek çok yatırımcının ilk tercihlerinden biridir. Ancak her yatırımda olduğu gibi gayrimenkul yatırımı yaparken de bazı unsurları uygun şekilde göz önünde bulundurmak gerekiyor. Peki gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır, dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir?

Yabancı yatırımcılardan ‘borsa’ ile ilgili çarpıcı iddia: Müdahale oldukça kimse borsaya yatırım yapmak istemez!

Kahramanmaraş depreminin ardından pozitif havanın hakim olduğu Borsa İstanbul ile ilgili yabancı yatırımcılardan dikkat çekici raporlar gelmeye başladı. Borsayı desteklemek amaçlı müdahalelerin ters etki yaratabileceği iddia ediliyor.

Borsa'da 8 ay sonra ilk yaşandı! Yabancı yatırımcıdan ilk net alış!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi Ağustos'ta yüzde 22,33 artışla 13 yılın en iyi aylık performansını kaydederken yabancı yatırımcılar 694,3 milyon dolarla sekiz ay aradan sonra ilk kez borsada net alım tarafında yer aldı.

Yabancı yatırımcı kat mülkiyeti sorununa mı takılıyor?

Afganistan, İran ve Özbekistan’dan gelen yatırımcıların emlak sektörüne ilgisiyle ilgili önemli açıklamalar yapan Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül yaptığı açıklamada yabancı yatırımcının kat mülkiyeti sorununa mı takıldığını söyledi.

Yabancı yatırımcılar İFM'de olmak istiyor!

Katılım finans sektör temsilcileri, İstanbul Finans Merkezi'nin yabancı yatırımcılar açısından önemli olduğunu dile getirerek yatırımcıların finans merkezinde olmak istediklerini dile getirdi. 

Türkiye'ye yatırım yapan yabancı yatırımcıların yüzde 93'ü gayrimenkulü elinde tutuyor!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), yabancı yatırımcıların eğilim ve beklentilerini ölçümlemek için yeni bir saha araştırması yaptı. Çalışmada yabancıların uluslararası piyasalarda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye gayrimenkul piyasasına güvendiği belirlendi.

Konut satışlarına yabancı yatırımcı dopingi!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları 2020 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,7 azaldı ve 112 bin 483 oldu. Konut satışlarında yabancı yatırımcının etkisi büyük oldu.

Yabancı yatırımcı yıl boyunca Türkiye'ye olan ilgisini hiç kaybetmedi!

TÜİK 2019 Ekim Ayı Konut Satış İstatistikleri'ni değerlendiren Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, "Yabancı yatırımcı bu yıl boyunca ülkemize olan ilgisini hiç kaybetmedi" dedi...

2 bin 611 yabancı yatırımcı Türk vatandaşı oldu!

Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin değiştirilmesinden beri çok sayıda ülkeden 2 bin 611 yabancı yatırımcı, Türk vatandaşı olurken, yabancı yatırımcıların sayısı 9 bin 962'ye ulaştı.

Yabancı yatırımcılar Türkiye'de nereleri tercih ediyor? 

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya Türkiye'deki konut satışları hakkında bilgi verdi.Bu yıl yabancılara ne kadar konut satılmış? Yabancı yatırımcılar en çok nereleri tercih ediyor?

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi artıyor!

Yeni açıklanan konut satışı verilerine göre yerli yatırımcılara yapılan konut satışı azalırken yabancı yatırımcılara yapılan satışlar arttı. KDV muafiyeti ve 250 bin dolarlık satış karşılığı verilen vatandaşlık hakkı yabancı yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaya yönlendiriyor.

yabancı yatırımcı nasıl çekilir Haberi

yabancı yatırımcı nasıl çekilir

Soyak, Tahincioglu Holding, Varyap,Ege Yapı, Emlak Konut, GAP İnşaat, Fer Yapı, Naseej, Akasya Yapı, Alarko Holdingve Extensa, başta olmak üzere sektörün önde gelen gayrimenkul geliştiricileri, artık kronikleşen sorunlardan biri olan “Körfez bölgesinden yatırımcı nasıl çekilir” sorusunu masaya yatırdı. 

Cushman&Wakefield`in düzenlediği sabah kahvaltısında, devlet-özel sektör işbirliklerinin en önemli örneklerini gerçekleştiren Emlak Konut, Bahreyn merkezli gayrimenkul yatırımcısı Naseej Properties, GISP (Gayrimenkul için Strateji Platformu) ve ABD’li NAREIM (National Association of Real Estate Investment Managers) gibi önemli sektörel platformlar ve akademisyenler de bir araya geldi. 

Kahvaltıda C&W Orta Doğu’dan sorumlu Yatırım ve Sermaye Piyasaları Bölüm Başkanı Yahya Abdulla, katılımcılarıbölge yatırımcılarının yatırım stratejileri, getiri beklentileri, coğrafi ve gayrimenkul tercihleri konusunda bilgilendirdi. 


İstanbul ve Doha parlayan iki yıldız

Abdulla sunumunda, Körfez ve Arap yatırımcılarının özellikle ofis, konut, perakende...