02 / 05 / 2024

yabancıya konutta kdv istisnası

yabancıya konutta kdv istisnası

Konut ve iş yeri alımlarında KDV istisnasına ilişkin kanunun geçen ay yürürlüğe girdi ve Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan KDV tebliğiyle de uygulamaya ilişkin detayların belirlendi:

Ukrayna Rusya Savaşı konutta dengeleri bozdu! Türkiye'de yabancıya konut satışları sert düştü!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2023 Ağustos'ta yabancıya konut satışının önceki yıla göre azaldığını, Ukrayna savaşı sonrası patlayan Rus talebinin soğumasının düşüşte etkili olduğunu açıkladı.

Konut fiyatlarını patlatan gizli neden ortaya çıktı! Sebep ne yabancıya mülk satışı ne de göçmenler değilmiş...

Türkiye'de son yıllarda aşırı artan konut fiyatları hala daha yükselmeye devam ediyor. Satılık konut fiyatlarındaki yükseliş kiralık konut fiyatlarını da etkiledi. Uzmanlar konutta yaşanan fiyat patlamasının yabancıya konut satışı ya da göçmen sayısı ile açıklanamayacağını ifade etti.

Kredi desteği ve kripto para düzenlemesi yabancıya konut satışını patlatır!

Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır, yabancıya konut satışıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bahadır, “Bankaların kredi desteği ve kripto para düzenlemesi, konutta yabancı yatırımını patlatır” dedi.

Konutta yabancıya satışta yüzde 40 artış hedefi!

Kamu bankalarının hayata geçirdiği düşük faizli kampanya ile satışları hızlanan gayrimenkulcüler, bu ay itibariyle yabancıya satışlardan da umutlu. Sektör bu yıl yabancı alıcıda yüzde 40 artış tahmin ediyor...

Yabancıya konut satışında vatandaşlık işlemlerine dikkat!

250 bin dolarlık gayrimenkul satın alan yabancılar tapu kayıtlarına üç yıl satılmama şerhi koyularak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilecek. Peki, yabancıya konut satışı vatandaşlık işlemlerinde nelere dikkat edilmeli?

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi vatandaşa kazandıracak!

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi 31 Aralık'a kadar uzatıldı. İndirim kapsamında, 500 bin liralık bir ev alan vatandaş 90 bin yerine 40 bin lira KDV, 10 bin lira yerine 7 bin 500 lira tapu harcı ödeyecek. Alıcı toplam 52 bin 500 liralık indirimden yararlanacak.

Yabancıya konut satışında hedef 10 milyar dolar!

Türkiye genelinde yabancıya yapılan konut satışı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 129,6 artarak 3 bin 866 oldu. Vatandaşlık limitinin de düşürülmesi ile birlikte yabancılara yıllık 10 milyar dolarlık satış yapılması bekleniyor...

Yabancıya 1 yılda 50 bin konut satabiliriz!

Vatandaşlık sınırının 250 bin dolara indirilmesi gayrimenkul sektörüne de yeni bir ivme kazandırdı. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım bir yılda yabancıya 50 bin konut satıp, ülkeye 10 milyar dolarlık girdi sağlanabileceğini belirtti. 

Yabancıya 250 bin dolarlık ev satarak 100 milyar dolar toplayabiliriz!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören gayrimenkul ve inşaat sektörüyle ilgili iki önemli konu olan "yabancıya mülk satışı ile vatandaşlık" ve "imar barışının ilk dönem sonuçlarını" değerlendirdi.

Yabancıya satışta önümüzde daha çok yol var!

Yabancılara Türk vatandaşlığına geçme bedelinin düşürülmesini değerlendiren Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kabadayı, "Yabancılara satıştan elde edilen gelirin de 4,6 milyar dolardan bu yıl 6-7 milyar dolara çıkacağını düşünüyorum. Yabancıya satışta önümüzde daha çok yol var. " dedi...

2018 yılı konutta yabancıya satış yılı olacak!

Konut satış istatistiklerini ve yabancıya konut alımında vatandaşlık kararını yorumlayan Keleş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İlker Keleş, "2018 yılı konutta yabancıya satış yılı olacak." dedi..

Yabancıya konut satışta Cumhuriyet tarihi rekoru kırdık!

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Yabancıya konut satışta Cumhuriyet tarihi rekoru kırdık, 3-5 yılda 15 milyar dolara çıkarırız" dedi...

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi sürmeli!

İnşaat ve gayrimenkul sektörü bir dizi teşvik bekliyor. GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, 31 Ekim'de sona erecek konutta KDV ve tapu harcı indiriminin devam etmesi gerektiğini açıkladı.

yabancıya konutta kdv istisnası Haberi

yabancıya konutta kdv istisnası

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlara Türkiye'deki konut ve iş yeri alımlarında KDV istisnası getirilmesinin, gayrimenkul sektöründe satışları artırması beklenirken, kanunun yürürlüğe girmesiyle döviz girişinin de artması öngörülüyor.


Maliye Bakanı Naci Ağbal, konut ve iş yeri alımlarında KDV istisnasına ilişkin kanunun geçen ay yürürlüğe girdiğini, Resmi Gazetenin dünkü sayısında yayımlanan KDV tebliğiyle de uygulamaya ilişkin detayların belirlendiğini açıkladı.


Buna göre, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları ve yurt dışında yerleşmiş gerçek kişiler ile kanuni merkezi ve iş merkezi Türkiye'de olmayan kurumların Türkiye'den alacakları konut veya iş yerleri KDV’den istisna olacak. Uygulamadan yararlanacaklar, satış bedelinin en az yarısını, satış işleminden önce döviz olarak ülkeye getirmek zorunda. Kalan kısmı da 1 yıl içinde yine döviz olarak getirilecek. 


İstisna uygulamasından yararlananların, KDV'siz aldıkları konut ve iş yerlerini...