05 / 05 / 2024

yaldız sarayı cumhurbaşkanlığının mı

yaldız sarayı cumhurbaşkanlığının mı

YILDIZ Sarayı kompleksi, içindeki 42 yapıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı’na tahsis edildi. Maliye Hazinesi tarafından Yıldız Sarayı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olarak tahsis yapılırken, “Cumhurbaşkanlığı istediği kuruma tahsis edebilir” denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hatay'da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşası tam gaz! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'nde yaptığı açıklamada Hatay'da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini söyledi.

Porland Chopin Altın Yaldız 60 Parça 12 Kişilik Yemek Takımı ne kadar, kaç TL oldu? İşte 10 Temmuz 2023 fiyat listesi

Porland Chopin Altın Yaldız 60 Parça 12 Kişilik Yemek Takımı'nın fiyatı ne kadar oldu? İşte Porland Chopin Altın Yaldız 60 Parça 12 Kişilik Yemek Takımı güncel fiyat listesi...

Kur Korumalı Mevduat'ta vatandaşlar için stopaj avantajı 2023'ün sonuna uzatılıyor! Karar, Cumhurbaşkanlığı'na sunuldu! 

Kur Korumalı Mevduat'ta vatandaşlar için stopaj avantajının 2023'ün sonuna uzatılmasını içeren karar Cumhurbaşkanlığı'na sunuldu. İşte okarar ile ilgili tüm ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem sonrasında 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşaatı başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada deprem sonrasında ülle genelinde 130 bin konut, 36 bin köy evi ve 5 bin ahır olmak üzere toplam 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşa sürecinin başladığını söyledi.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası piyasalarda neler olacak? İşte uzmanların seçim sonrası senaryoları…

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine üç gün kala piyasaların ana gündem maddesi, seçim sonrası senaryoları. Uzmanlar, seçimleri kimin kazanacağına bağlı olarak piyasalardaki tepkinin de farklı olacağına işaret ediyor.

Cumhurbaşkanlığı depremin faturasını hesapladı! İşte kalem kalem deprem felaketinin ekonomiye maliyeti!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın raporuna göre, Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin yol açtığı felaket Türkiye ekonomisine 2 trilyon liraya mal olacak.

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları paylaşıldı!

Marmaris'te 2019'ta inşaatı sona eren ve 'Yazlık Saray' olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafları mimar Şefik Birkiye'nin sitesinde paylaşıldı.

Yazlık ve kışlık sarayların maliyetleri ne kadar olacak?

2021 Yatırım Programı’na göre bu yıl Cumhurbaşkanlığı’nın yazlık-kışlık iki yeni sarayına, Ankara’daki sarayın bakımına ve yeni taşıtlara toplam 448 milyon 688 TL harcama yapılacak. Ek iş çıkmazsa Marmaris’teki yazlık saray 640.5 milyon, Bitlis Ahlat’taki kışlık saray 99 milyon TL'ye mal olacak.

Cumhurbaşkanlığı sarayları ne kadara mal olacak?

Resmi Gazete'de yayımlanan 2021 Yatırım Programı’na göre bu yıl Cumhurbaşkanlığı’nın yazlık-kışlık iki yeni sarayına, Ankara’daki sarayın bakımına ve yeni taşıtlara toplam olarak 448 milyon 688 lira harcanacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni binası TBMM gündeminde!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni konser binası ve logosu meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ünlü isimler Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasını değerlendirdi!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) açılışı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Açılış konserine katılan ünlü isimler yeni CSO binasını yorumladı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası bugün açılıyor!

4 Aralık 1995'te inşasına başlanan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) binası bugün hizmete açılıyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Didem Özel Tümer, bugünkü köşe yazısında yeni CSO binasını kaleme aldı. 

Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı'nın maliyeti ne oldu?

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı ile ilgili, “12 milyon 125 bin lira harcadık. İnşaatla ilgili bütün işlemler TOKİ tarafından yapılacaktır. Projeler bittikten sonra ana ihale yapılacak" demişti.

yaldız sarayı cumhurbaşkanlığının mı Haberi

yaldız sarayı cumhurbaşkanlığının mı

Sultan Abdülmecid’in 1842 yılında İstanbul’da annesi Bezmi Alem Sultan için yaptırdığı Kasrı Dilküşa Köşkü ile başlayan yapılaşma Sultan Abdülaziz’in 1866’da Büyük Mabeyn Köşkü’nü yaptırmasıyla devam etti. Sultan II. Abdülhamid döneminde Yıldız Saray-ı Hümayunu adı verildi. Bu dönemde saray, padişahın özel mekanlarıyla birlikte, resmi görevlilere tahsis edilen binaları, tamirhane, marangozhane gibi atölyeleri ve tiyatro, müze, kitaplık gibi kültür-sanat yapılarını da kapsıyordu. Has Bahçe’de küçük dinlenme köşkleri vardı. Abdülhamid’in tahttan indirilmesinin ardından bir süre kullanılmayan Yıldız Sarayı, Sultan Vahdettin’den sonra tamamen terk edildi.


KÜLTÜR BAKANLIĞI’NA VERİLMİŞTİ

Saray binaları, 1924 yılında Erkan-ı Harbiye Mektebi’ne tahsis edildi. 1946 yılında Harp Akademileri’ne bırakılan saray, 1978 yılında Kültür Bakanlığı’na devredildi. ‘Yıldız Sarayı Müzesi Müdürlüğü’ adıyla 1993 yılından itibaren müze olarak kullanılan yapıların bir kısmı farklı kurumlara tahsis...