02 / 05 / 2024

Yaşadığımız Kent Çocuk Dostu Olsun Atölyesi

Yaşadığımız Kent Çocuk Dostu Olsun Atölyesi

Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi’nde eğitim alan “Yaşadığımız Kent Çocuk Dostu Olsun Atölyesi” öğrencileri, Beyoğlu’nu yeniden inşa ediyor. Gezip gördükleri yerleri farklı açlardan bakarak resme döküyorlar.

Kızılay'dan Mart 2024 fırsatı geldi! Hem KPSS hem de mülakatsız personel alıyor! İşte adım adım başvuru detayları

İş arayanların en çok çalışmak istediği kurumlar arasında yer alan Kızılay tam 9 farklı kadroda personel alımı yapacağını açıkladı. Peki Kızılay'ın iş ilanı için nasıl başvuru yapılır? İşte adım adım Kızılay iş başvurusu detayları

10 yıl içinde paraya para demeyecek meslekler! Yeni nesil bu mesleklere yönelin! 

Yapay zeka günümüzün en güçlü teknolojilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Yaşadığımız teknoloji çağında iş dünyasını da ayrıda derinden etkilemeyi de sürdürüyor. Yeni nesil meslke grupları yapay zeka ile şekilleniyor. Bu meslekleri yapanlar çok kazanacak!

Kira sorununa çözüm ‘ev arkadaşlığı’ oldu! Ev arkadaşlarının yaşadığı konut sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı!

Milyonlarca vatandaş, artan kira giderleriyle baş etmenin yollarını arıyor. Bunlardan en yaygın olanı ise ‘ev arkadaşlığı’ oldu. Çekirdek aile bulunmayan birden fazla bireyin yaşadığı konutların sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı.

Kıyıda köşede, yastık altında altını olanlar yaşadı! Altın fiyatları fırladı! 25 Kasım 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararının ardından yükselişe geçti. Gram altın 1900 TL olurken diğer altın çeşitleri de adeta fırladı. Peki altın fiyatları bugün ne kadar? Kıyıda köşede, yastık altında altını olanlar yaşadı. 25 Kasım 2023 canlı altın fiyatları.

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi sakinleri, 'Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin' diyerek yetkililere seslendi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce: ‘Konut sorunu, büyük bir krize dönüşmek üzere’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, X hesabından konut satışlarının düşmesine karşın fiyatların ve kredilerin artışına dikkat çekti. Gökce, "Yaşadığımız konut sorunu, büyük bir dönüşmek üzere" dedi.

Öğretmenlere kira yardımı 10 bin TL’mi oluyor?

Yaşadığımız ekonomik kriz ve son zamanlarda artan faiş fiyatlar ile birlikte öğretmenlerimizin desteğe ihtiyacı olduğu çok net açık bir durum. Bu durumda da kira yardımına dair bir gündem yaratıldı. İşte ayrıntılar...

Sağlıklı konut stoku ve yaşam kalitesi sağlamak için adım atıldı! Kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

Karabağlar Şehitler Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşümde örnek bir model gerçekleştirmek ve yaşadıkları semti daha da güzelleştirmek adına kentsel dönüşüm derneği kurdu.

Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı! Elinde 1 doları bile olanlar yaşadı!

Türkiye ekonomisine yönelik belirsizlikler artmaya devam ederken dolar/TL yukarı bugün yönlü hareketini hızlandırarak tüm zamanların rekorunu kırdı! Elinde 1 doları bile olanlar yaşadı! Peki bugün dolar ne kadar oldu? Dolar/TL kuru kaç lira?

Sıfır otomobillerde yeni dönem! 'Çadır' çözümü

Sıfır otomobil teslimatlarındaki gecikmeye 'çadır' çözümü getirildi. Araçlar TIR'lara yüklenmek yerine Haydarpaşa Garı'nın yanında kurulan çadırlarda sahiplerine verilecek. İşte tüm detaylar...

Euro mu daha yükselecek dolar mı? Biri daha avantajlı! İslam Memiş açıkladı! Bunu alan yaşadı!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ''Euro mu daha yükselecek dolar mı?'' sorusunu yanıtlarak o yatırım aracını işaret etti. Bunu alan yaşadı!

Elimizdeki altınları bozduralım mı, bekletelim mi? Altının piri İslam Memiş'ten son uyarı geldi! Bunu yapan yaşadı!

14 Mayıs seçiminden sonra düşüşe geçen altın fiyatları yatırımcılar tarafından hayal kırıklığına neden olurken Elimizdeki altınları bozduralım mı, bekletelim mi? sorusu merak ediliyor.  Altının piri İslam Memiş'ten son uyarı geldi! Bunu yapan yaşadı...

Altın Kahini İslam Memiş gümüş için noktayı koydu! Gümüşü olan yaşadı! İşte gümüşün geleceği rekor rakam!

Altın Kahini İslam Memiş, yatırımcıları uyararak, gümüş fiyatlarının geleceği rekor rakamı açıkladı. Gümüşü olan yaşadı. İşte gümüşün geleceği yeni rakam...

Yaşadığımız Kent Çocuk Dostu Olsun Atölyesi Haberi

Yaşadığımız Kent Çocuk Dostu Olsun Atölyesi

Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi’nde eğitim alan “Yaşadığımız Kent Çocuk Dostu Olsun Atölyesi” öğrencileri, Beyoğlu’nu yeniden inşa ediyor. Gezip gördükleri yerleri farklı açlardan bakarak resme döken çocuklar, hayallerindeki Beyoğlu’nu renklendirerek gerçekleştiriyor. 


Beyoğlu Belediyesi, çocuklar ile yaşadıkları mekanlar arasındaki ilişkiyi güçlendirmek amacıyla Turabibaba Kütüphanesi’nde “Yaşadığımız Kent Çocuk Dostu Olsun Atölyesi” kurdu. Şehir ve Bölge Planlamacısı Yrd. Doç. Dr. Yasemin ÇakırerÖzservet, koordinatörlüğünde yürütülen atölye; 15 kişilik öğrenci kadrosu ile grup veya bireysel olarak çalışmalarını sürdürüyor. Çocuklar çalışmalarını yapmadan önce Beyoğlu’nun farklı mekanlarını geziyor. İlçeyi gezen çocuklar daha sonra dev kartonlar üzerinde nasıl bir çevrede yaşamak istediklerini çizip boyuyor.


Çocuklarda sanal mekanın daha güçlü olduğunu bu nedenle gerçek mekanlardan uzaklaştıklarını söyleyen Eğitmen Yasemin ÇakırerÖzservet, “Çocuklar oyun alanlarının yetersiz olması nedeniyle gerçek mekanlara çıkamıyorlar. Bu yüzden...