16 / 05 / 2024

Yaşamı zorlaştıran sit alanları

Yaşamı zorlaştıran sit alanları

KARAMAN merkeze bağlı Madenşehri Köyü, volkanik bir dağ kütlesi olan Karadağ üzerinde Bizanslılar döneminde yapılmış kilise, manastır, kale ve mezarlar bulunduğu için 1976 yılında SİT alanı ilan edildi.

Türkiye'nin ilk yaşam alanı projesi Konya Koru İnventum satışta! Yeni proje!

Aydın Yatırım Grup, Türkiye’de ilk olacak yaşam alanı projesini Konya'da hayata geçiriyor. Toplamda 200 bin metrekare üzerine inşa edilecek Anadolu’nun en büyük karma konut projesi Koru İnventum, satışa çıktı.

Bu illerde yaşayanlar aman dikkat! Sarı kodlu uyarı Meteorolojiden verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden o illere uyarı var. Yurt genelinde etkisini sürdüren yağışlı hava bazı illerde daha etkili şekilde seyrederek yaşamı zorlaştırıyor. 

Anneler Günü yaklaşıyor! İşte Arnica'nın hediye önerileri! 25 Nisan 2023 fiyat listesi...

Küçük elektrikli ev aletleri sektörünün önde gelen markalarından olan Arnica, yaşamı kolaylaştıran ürünleriyle Anneler Günü için birbirinden farklı hediye seçenekleri sunuyor. Peki, Arnica Köpüklü Türk Kahve Makinesi kaç TL? İşte detaylar...

Siemens elektrikli ankastre ocak en uygun fiyata nerde satılıyor? Özellikleri neler? 14 Şubat 2023 fiyat listesi

Mutfakta yaşamı kolaylaştıran yenilikçi ürünler listesinde yer alan elektrikli ankastre ocak pişirme ve ısıtma ihtiyaçlarını pratik bir şekilde karşılıyor. Dokunmatik kontrol paneline sahip olan cihaz otomatik kapanma modu il dikkatleri üzerine çekiyor.

Dijital göstergesi ile sizi şaşkına çevirecek elektrikli ankastre ocaklar Siemens'te! İşte 10 Şubat 2023 fiyat listesi

17 adet güç kademesine sahip Siemens elektrikli ankastre ocak mutfakta yaşamı kolaylaştıran yenilikçi ürünler arasına girmektedir. Ankastre ocak pişirme ve ısıtma ihtiyaçlarını pratik bir şekilde karşılar.

Siemens Elektrikli Ankastre Ocak 8.760 TL! Özellikleri neler? 2 Şubat 2023 fiyat listesi

Mutfakta yaşamı kolaylaştıran yenilikçi ürünler arasına giren elektrikli ankastre ocak pişirme ve ısıtma ihtiyaçlarını pratik bir şekilde karşılıyor

Her bütçeye uygun elektrikli ocaklar ile siz ve aileniz güvende! 27 Ocak 2023 fiyat listesi

Siemens beyaz eşyalar, tasarımı ve teknolojisiyle mutfakta yaşamı kolaylaştıran yenilikçi ve güvenli ürünlerdir. 

Siemens Solo bulaşık makineleri ne kadar? İşte 5 Ocak 2023 fiyat listesi...

Yaşamı kolaylaştıran, akıllı enerji kullanımı ve su tasarrufu sağlayan Siemens Solo bulaşık makineleri ne kadar oldu? İşte Siemens Solo bulaşık makineleri 5 Ocak 2023 fiyat listesi...

Yaşam Life Yapı Mimarlık İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yaşam Life Yapı Mimarlık İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi  Esenyurt’ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ayetullah Şimşek ve  İrfan Yılmaz tarafından kuruldu.

Türkiye Hazır Beton Birliği'nden Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi!

Türkiye Hazır Beton Birliği, yeni çevreci yaklaşımlar konusu ile ilgili olarak farkındalığı artırmak için “Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi” hazırladı.

Çoban Yaşam İnşaat Taahhüt Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çoban Yaşam İnşaat Taahhüt Mühendislik Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Veysel Sidar Çoban tarafından kuruldu.

Türk çiftin NASA projesi: 3 katlı yaşam alanı!

ABD’deki Türk girişimciler Fatih ve Eren Özmen çifti, 2028 yılında emekliye ayrılması beklenen Uluslararası Uzay İstasyonu’nun yerini dolduracak ticari bir uzay istasyonu kuracaklarını açıkladı. Tasarladıkları uzay istasyonu, yörüngede kendiliğinden şişecek ve 3 katlı yaşam alanları sunulacak.

Ödüllü Türk mühendis Mehmet Yontar, ABD'de yaşamını yitirdi!

Türkiye’nin yetiştirdiği en başarılı gençler arasına girerek, 1940’lı senelerin sonunda ABD’ye giden makina mühendisi Mehmet Yontar, 97 yaşında yaşamını yitirdi. Yontar, New Jersey eyaletinde defnedildi.

Yaşamı zorlaştıran sit alanları Haberi

Yaşamı zorlaştıran sit alanları

Bu nedenle yapılaşmaya ve tarımsal faaliyetlere izin verilmediği için 39 yıldır mağdur olan köylüler, yaklaşık 1 kilometre ileriye kurulacak olan yeni köye taşınacak. Karaman kent merkezine 30 kilometre metre uzaklıkta olan 400 nüfuslu 86 haneli Madenşehri Köyü, Bizanslılar döneminde yapılmış kilise, manastır, kale ve mezarlar bulunduğu için 1976 yılında SİT alanı ilan edildi. SİT alanı ilan edildiği içinde köyde yaşayanlar evlerine tek bir çivi dahi çakamadı, yeni bina yapılamadı. 


SİT İLANI YAŞAMI ZORLAŞTIRDI 

Tarımsal faaliyete izin verilmediği için köylüler sadece hayvancılıkla geçimini sağlamaya çalıştı. 

Nüfusu artan aile bireyleri yeni yapılaşma olmadığı için evlerinde ya kalabalık bir nüfusla oturmaya çalıştı, ya da özellikle genç nesil köyden göç etti. SİT alanı olması nedeniyle köydeki yaşam zorlaştı. 

Karaman Valiliği de, köy halkının uygun şartlarda yaşamını sürdürmeleri...