17 / 05 / 2024

yatay toki binaları

yatay toki binaları

TOKİ Başkanı Ergun Turan, konut projelerinde dikey değil, yatay büyümeyi tercih edeceklerini belirterek, “Sanki standart konutlar bir araya yığılıyor, güzel olsun diye köşesinde bir cami oluyor. Bundan sonraki TOKİ binaları böyle olmayacak” diye konuştu.

Depremde yatay mimari yapıları korumaz! Yıkılmayan binalar için zemine uygun bina tasarımı gerek!

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Bu kapsamda depreme dayanıklı binaların nasıl yapılması gerektiği de sık sık gündem oluyor. İnşaat Mühendisi Ahmet Çelikkollu, konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Rize Hemşin TOKİ projesinde son dakika: Kentsel dönüşümde binalar çürük zemine yapıldı iddiası! 

Rize'nin Hemşin ilçesinde inşa edilen binaların çürük zemine yapıldığı, kentsel dönüşüm adı altında bölgenin doğal güzelliğine zarar verildiği ileri sürüldü. İşte ayrıntılar....

Jeofizik Mühendisleri Odası'ndan şok açıklama: Binaların temeli zemine bağlı tasarlanmamış ve yatay demirler eksik! 

Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, yıkım meydana getiren depremlerin ardından "Binalar bırakın son yönetmeliği 1975 veya 1995 yönetmeliğine uygun şekilde dahi yapılmış olsa bu kadar can kaybı yaşanmazdı" açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

TOKİ Başkanı Ömer Bulut: Yatay mimariden bir gram ödün vermedik!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada 250 bine yakın sosyal konut inşa ettiklerini dile getirerek, “Yatay mimariden bir gram ödün vermedik, bununla da iftihar ediyoruz” şeklinde konuştu.

TOKİ hizmet binaları bakım ihalesi yarın!

T.C. Ç.Ş.B. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Hizmet Binaları 37 Ay Süre İle Periyodik Bakımlarının Yapılması ve Hizmete Hazır Halde Tutulması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:30'da yapılacak.

TOKİ hizmet binaları bakım ihalesi 10 Kasım'da!

T.C. Ç.Ş.B. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Hizmet Binaları 37 Ay Süre İle Periyodik Bakımlarının Yapılması ve Hizmete Hazır Halde Tutulması Hizmet Alımı İşi ihalesi 10 Kasım 2020 tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

Adliye binalarında yatay yapılaşma esas alınmalı!

Ankara Barosu'ndan avukat Serhan Özdemir ve Gökhan Ercan, adliye binalarına ilişin, "Binalar dikey değil yatay olarak yapılmalıdır" dedi...

Yapılaşmada dikey ve yatay farkı!

Dikey yapılmış binaların yıkılmasına varan bir anlayışın gündeme geldiği şu dönemlerde yatay ve dikey yapılaşma terimlerinin bilinmesi gerekiyor. Peki, bugünkü maliyetlerle yatay yapılaşma sağlanabilmesi mümkün müdür? İşte dikey ve yatay mimariyle ilgili tüm merak edilenler...

TOKİ Kartal'daki yıkılan binaları yeniden inşa edecek!

Kartal Orhantepe'de çöken binanın çevresinde yer alan binalar kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ tarafından yenilenecek.

Kaçak yapılar yıkılacak, TOKİ binaları inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin sorulara cevap verdi. Erdoğan, Kartal'da yıkılan bina, TOKİ ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bülent Turan: TOKİ yatay mimariye önem veriyor!

Balıkesir'in Ayvacık ilçesinde düzenlenen kura töreninde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "TOKİ'miz yatay mimariye önem vererek adımlar attığını hepimize gösterdi" dedi.

Mustafa Gültepe: Anadolu’daki fabrika binalarını TOKİ yapsın!

Hazır giyim endüstrisinde kapasite kullanımının maksimum seviyelere çıktığını açıklayan Mustafa Gültepe, "Anadolu’daki fabrika binalarını TOKİ yapsın" dedi.

TOKİ ile İstanbul’da yatay mimari dönemi!

TOKİ’nin bayramdan sonra satışa çıkaracağı konutlar, yatay mimariyle inşa edildi. TOKİ Başkanı Ergün Turan, bin 892 konut için 30 binin üzerinde başvuru beklediklerini açıkladı.

yatay toki binaları Haberi

yatay toki binaları


TOKİ Başkanı Ergun Turan, konut projelerinde dikey değil, yatay büyümeyi tercih edeceklerini belirterek, “Sanki standart konutlar bir araya yığılıyor, güzel olsun diye köşesinde bir cami oluyor. Bundan sonraki TOKİ binaları böyle olmayacak” diye konuştu.



TOKİ Başkanı Ergun Turan, bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanında neredeyse tek tip ve dikey olarak yükselen TOKİ binalarının yerini bundan böyle yatay binalar alacağını söyledi. Turan, “Bütün projelerde sanki standart konutlar bir araya yığılıyor, güzel olsun diye köşesinde bir cami oluyor. Bundan sonraki TOKİ binaları böyle olmayacak” dedi.  Ergun Turan, MÜSİAD’da düzenlenen ve “2023’e Doğru TOKİ ve Şehirlerin Geleceği” konulu panelde, iş dünyasına TOKİ’nin gelecekteki hedeflerini anlattı. Turan, inşaat sektöründe zengin sınıfa hitap eden belli segmentlerde konut fazlalığı olduğuna dikkat çekti. “Konutta balon var mı...