23 / 07 / 2024

yatırımcılara yeni teşvik sistemi

yatırımcılara yeni teşvik sistemi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeni yatırım teşvik sistemine ilişkin çalışmaların hemen hemen tamamlandığına dikkati çekti. Ağbal " Yatırımlara önceden yapmadığımız kadar daha fazla teşvik getirecek bir düzenleme paketi hazırladık." dedi.

Son 1 senede en çok kazandıran altın fonları! Yatırımcılara yüzde 65'ten fazla kazanç şoku!

Yatırımcılar, altının yanı sıra altın fonlarının da ne kadar kazandırdığını merak ediyor. Peki son 1 senede en çok kazandıran altın fonları hangileri? İşte detaylar...

Kıbrıs'a Türk yatırımcı ayarı! Türkler artık üç tapu sahibi olabilecek!

Son zamanlarda Türk yatırımcıları rotayı Kıbrıs'a çevirdi. Yüksek kira getirisi ve konutta ödeme kolaylığından dolayı Kıbrıs Türk yatırımcıları tarafından büyük ilgi görüyor. Kıbrıs'ta Türk yatırımcılarını teşvik edici yeni düzenlemeye gidildi. Türkler Kıbrıs'tan artık üç tapu sahibi olabilecek.

Selçuk Geçer'den bir ilk! Yatırımcılara dolar dışında başka yatırım önerdi! 'Al kenara koy' dedi

Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcılara  'al kenara koy' diyerek dolar dışında başka bir yatırım aracını açıkladı.

Dolar yorumları ile bilinen Selçuk Geçer'den yatırımcılara 'uzak durun' uyarısı: Ekrana bakarken paranız yok olacak!

Dolar yorumları ile adından sıkça söz ettiren Ekonomist Selçuk Geçer, o yatırım aracını işaret ederek yatırımcılara ''uzak durun'' dedi. 

Son halka arzlar yatırımcılara ne kadar kazandırdı? 

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan halka arzlar yüzde 238 oranında kazandırırken adeta enflasyon ve dolar üstü getiri sağladı. İşte yatırımcısına en çok kazandıran halka arz...

Elinde altını ve doları olanların yüzü güldü! Yatırımcılara son dakika şoku!

Bu hafta yatırım araçlarından altın ve doların kazandırdığı belirlendi. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok artış gösteren yüzde 24,48 ile Borusan Yatırım ve Pazarlama olarak açıklandı. İşte yatırımcıların merak ettiği o rakamlar...

İslam Memiş'ten yatırımcılara 'bekle' çağrısı! Yarından sonra buna yatırım yapan kazanacak!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yarından sonra dolar karşısındaki enstrümanlarda yükseliş beklediğini açıklayarak yatırımcılara 'bekleyin' çağırısı yaptı.

TSPB ve GYODER'den iş birliği! GYO verileri şeffaf bir şekilde yatırımcılara sunulacak!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) ile Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları (GYO) sektörüne ait verilerin şeffaf bir biçimde yatırımcılara sunulması amacıyla iş birliğine gitti.

Elinde nakit parası olanlara yeni kazanç kapısı ortaya çıktı! Dolar ve altın yerine yeni yatırım aracı belli oldu!

Bankalar, mevduat hesaplarının faiz oranlarını güncelledi. Bu kapsamda, bazı bankalar mevduat faizi oranları yüzde 43’a kadar yükseltti. Bu artışa ilişkin yapılan açıklamalara göre, yüzde 43 faiz oranı 32 günlük mevduatta yatırımcılara sunuluyor. İşte detaylar...

Altın, dolar, borsa yatırımcıları hemen baksın! İslam Memiş'ten yatırımcılara kara haber! Bundan sonra rahat yok...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş son zamanlarda altın, dolar ve borsadaki hareketliliği değerlendirerek ''piyasalarda bundan sonra rahat yok'' diyerek yatırımcılara kara haberi verdi. 

İslam Memiş'ten o yatırımcılara yüreği ağza getiren açıklama: Bir sabah batma ihtimaliniz çok yüksek!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Filistinli militan grup Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırının ardından dünya ekonomisinde yaşanacak olasılıkları yazdı. Döviz ve altın yükselmeye devam edecek mi?  İslam Memiş, hangi yatırımcıları uyardı? İşte merak edilenler...

İnşaat alanlarındaki atık betonlara çözüm getirildi! Beton geri dönüşüm sistemi ile hem yatırımcı hem de firma kazanacak

İnşaat alanlarındaki atık betonlar için yeni çözüm getirildi. Beton geri dönüşüm sistemi sayesinde hem firmalar hem de yatırımcı kazanmış olacak. İşte beton geri dönüşümü ile ilgili detaylar...

'Gümüşte hızlı yükselişe hazırım' diyen İslam Memiş rakam vererek yatırımcılara seslendi!

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın ve gümüş fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Yatırımcılar gümüş fiyatlarının ne kadar olacağını araştırırken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş '''Gümüşte hızlı yükselişe hazırım' diyerek rakam verdi.

yatırımcılara yeni teşvik sistemi Haberi

yatırımcılara yeni teşvik sistemi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye Varlık Fonu kurulmasına ilişkin yasa tasarısının yarın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna geleceğini belirterek, "Fon, bir taraftan piyasalardaki dalgalanmaları azaltmaya yardımcı olurken, diğer taraftan Türkiye'nin mega projelerine önemli itici güç olacak." dedi.


Ağbal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hükümetin, Türkiye'yi ileriye taşıyacak reformları tek tek hayata geçirmek için çalışmalarına aralıksız devam ettiğini söyledi.


Reformlardan birinin, bir süredir konuşulan otomatik katılıma dayalı Bireysel Emeklilik Sistemi reformu olduğunu ifade eden Ağbal, konuya ilişkin tasarının salı günü Plan ve Bütçe Komisyonuna geleceğini anımsattı.


Ağbal, yatırım ortamının iyileşmesiyle ilgili ilave yapısal reform çalışmaları da bulunduğuna işaret ederek, Patent Kanunu'nun Meclis'te beklediğini, hukuk reformu alanında da önemli düzenlemeler yapacaklarını aktardı.


Yeni yatırım teşvik sistemine ilişkin çalışmaların hemen hemen tamamlandığına dikkati çeken Ağbal, sözlerini şöyle...