14 / 05 / 2024

yatırımlarda dikkat edilmesi gerekenler

yatırımlarda dikkat edilmesi gerekenler

Uluslararası finans kuruluşlarının önde gelen ekonomistleri, iktidar partisinin oyunu artırmasını, siyasi ve de ekonomik istikrarın bir yansıması olarak yorumladı. Bu sayede yabancı yatırımcının güveni arttı.

Arazi yatırımı için adres açıklandı: 150 ile 750 bin TL arasında parası olanlar dikkat!

Artan konut fiyatları yatırımcıları arsaya yönlendirdi.  Toprak yatırımcısı Aksel, elinde 150 bin TL ile 750 bin TL arasındaki parası olanlar için Muğla’daki o adresleri açıkladı. Arazi alırken dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

Türkiye'ye doğrudan yatırımlarda gayrimenkul yatırımı zirvede!

Gayrimenkul hariç, doğrudan dış yatırımlar tablosunda ilk defa negatife dönüş yaşandı. Yurtdışına giden doğrudan yatırımların gelen yatırıma oranı yüzde 103’ü geçti. İşte ayrıntılar...

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Borsa yatırımcıları dikkat! Hangi hisse için kaç yıl beklenmeli?

Borsa yatırımcıları borsadaki son durumu yakından takip ediyor. Dün Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde en çok kazandıran ilk üç hisse ISKUR, ISATR  ve SNKRN oldu. Peki hangi hisselere dikkat edilmesi gerekiyor? 

Yatırımcılar için arsa alım satım kılavuzu! Arsa alıp satarken nelere dikkat edilmeli?

Yatırımcılar, arsa alıp satarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırıyor. Satılık arsaların püf noktaları, yatırımın getirisini maksimize etmek ve riskleri minimize etmek adına büyük önem taşıyor. İşte arsa alıp satarken dikkat edilmesi gerekenler...

Arsa yatırımında nelere dikkat edilmelidir?

Arsa yatırımı, belirli süreçlerden oluşur. Bu yatırım süreci için üç evre söz konusudur. Bu evrelerde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Peki arsa yatırımında dikkat edilmesi gerekenler nedir? İşte arsa yatırımında dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili önemli detaylar...

Hesaplarına evde bakım parası yatırılanlar dikkat! Paralar bu tarihte peş peşe ödenecek! Mutlaka alın!

Hesaplarına evde bakım parası yatırılanlar dikkat... Paralar bu tarihte peş peşe ödenecek... Mutlaka alın...

ECB Başkanı Lagarde'den kritik faiz açıklaması geldi! Euro kurunun yönü belli oldu! Euro yatırımcıları dikkat!

ECB Başkanı Christine Lagarde para politikası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Açıklanın hemen ardından gözler euro/TL kuruna çevrildi. Euro kurunun yönü belli oldu! Euro yatırımcıları dikkat!

Gümüş ile ilgili tüm tahminleri unutun! İslam Memiş'ten sil baştan gümüş yorumu geldi! Gümüş yatırımcıları dikkat!

Altın ve gümüş yorumları ile tanınan uzman isim İslam Memiş'ten gümüş fiyatları ile ilgili sil baştan yorum geldi. Gümüş yatırımcıları dikkat!

İslam Memiş'ten sil baştan gümüş yorumu!  Yatırımcıları peş peşe uyardı: Dikkat edin

Altın ver para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten dil baştan gümüş yorumu geldi. Yatırımcıları ''dikkat edin'' diyerek uyarıda bulundu.

Dolar için gözler yarına çevrildi! Nefesler kesildi! Dolar yolun sonuna mı geldi? Yatırımcıları aman dikkat

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) yarın faiz kararını açıklayacak. Dolar için gözler yarına çevrilirken, uzmanlardan açıklamalar gelmeye başladı. Dolar yolun sonuna mı geldi? Yatırımcıları aman dikkat...

Banka hesabı olanlar aman dikkat! Sizin de hesabınıza 4 bin 337 TL para yatırılmış olabilir, hemen kontrol edin!

Banka hesabı olanlar aman dikkat... Sizin de hesabınıza 4 bin 337 TL para yatırılmış olabilir, hemen kontrol edin...

Girişimlere yapılan yatırımlarda rekor kırdık! Türkiye’den 2023 yılında yeni Unicorn’lar çıkacak!

Dünya genelinde girişimlere yapılan yatırımlar düşerken, Türkiye’de özellikle oyun ve fintek girişimlerine yapılan yatırımlarda rekor kırıldı. Önümüzdeki dönemde Türkiye’deki fintek şirketlerinden bir veya birkaç unicorn çıkması bekleniyor.

yatırımlarda dikkat edilmesi gerekenler Haberi

yatırımlarda dikkat edilmesi gerekenler

Uluslararası finans kuruluşlarının önde gelen ekonomistleri, yerel seçimlerde iktidar partisinin oyunu 2009 yerel seçimlerine kıyasla artırmasını, siyasi ve ekonomik istikrarın bir yansıması olarak yorumlarken, önümüzdeki dönemde yabancı yatırımcılar için risk algısının azaldığına dikkati çekti.


Yerel seçim sonuçlarına ilişkin AA muhabirinin sorularını cevaplayan Standard Bank Londra merkezinde Gelişmekte olan Ekonomiler Başekonomisti Timothy Ash, “AK Parti’nin almış olduğu oy aslında geçen 12 yıl boyunca edilen ekonomik başarının, istihdamın, yükselen yaşam standartlarının geri dönüşüdür. Yakın vadede piyasa, seçim sonuçlarını olumlu karşılayacak ve yatırımcılar AK Parti’nin kendilerine ekonomik istikrarın garantisini, piyasa destekleyici politikalarda büyük ölçekte sağlamasını bekleyecektir” dedi.


Seçim sonuçlarının hemen ardından açıklanan ticaret ve büyüme verilerini de değerlendiren Ash, şubat dış ticaret açığı 5,1 milyar dolara gerilediğini belirterek, “Piyasanın seveceği, ekonominin yeniden dengelenmesini destekleyecek...