22 / 05 / 2024

yazın konut satışları artacak

yazın konut satışları artacak

Gayrimenkul uzmanı Ali Er, yaz ayının gelmesi ile yabancılar turistlere ve Yurtdışından tatil için Türkiye’ye gelen Türklere ev ve arsa satışının ivme kazanacağı dile getirdi.

Dünyaca ünlü analistler açıkladı: Konut satışları yaz aylarında tavan yapıyor!

Evercore ISI analistleri, konut inşaat şirketleri için hazırladığı ankette sektörün yaz aylarının sonlarında ve sonbahar mevsiminde bir düşüş yaşandığını açıklayarak yaz aylarında satışların rekor kırdığını belirtti.

Ekonomide yaşanan durgunluk konut satışlarına da yansıdı!

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bakgör yaptığı açıklamada ekonomide yaşanan durgunlukların konut satışlarına da yansıdığını söyledi.

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci: Konut satışları kısmen yavaşlayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 500 baz puan artışı kararından sonra Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, faizleri değerlendirerek, son faiz artışlarının konut satışlarını kısmet yavaşlatacağını açıkladı.

Kamuran Akbay: Kira fiyatları, konut satışlarını tetikliyor!

Kamuran Akbay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Akbay konut ve kira fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Akbay, tedarik kırılmaların konut satışlarını da etkilediğini söyledi. 

TÜİK geçen yılın konut satışlarını açıkladı! Zirvede hangi ülke var?

TÜİK, geçtiğimiz senenin Aralık ayına dair sıfır, ikinci el ve ipotekli olmak üzere Türkiye'nin tamamında yapılan toplam konut satışlarını paylaştı.

Konut satışları hareketlendi! Yabancıların Türkiye'ye olan ilgisi katlanıyor!

TÜİK Nisan 2022 Konut Satış İstatistikleri’nden yola çıkan inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri, konut satışlarını değerlendirdi. Sektör temsilcileri, yabancıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını, konut satışlarının hareketlendiğini belirtti.

Konut satışlarındaki hız artarak devam edecek!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı bugün TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte İnanç Kabadayı'nın konut satışları ile ilgili açıklamaları...

Dövizdeki artış konut satışlarını nasıl etkiledi?

Konut satışları 2021 genelinde duraklasa da senenin son ayında satışlarda beklenmeyen oranda bir yükseliş kaydedildi. Bu yükseliş, ucuz kredilerin verildiği 2020 yılının yaz aylarındaki aylık artışa benzer, dikkat çeken bir artış olarak dikkat çekti.

Konut satışlarının Aralık 2021 karnesi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2021 Aralık konut satış verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İpotekli satışların yüzde 209,34 arttığını belirten Yazıcı, konut satışlarına ilişkin detayları paylaştı.

Konut satışları kira fiyatlarını etkiler mi?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü köşesinde Ağustos 2021'e ilişkin konut satışlarını kaleme aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın 'Ne kadar ucuz kredi o kadar kira artışı' başlıklı yazısı...

İnşaat malzeme fiyatları konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Temmuz ayında yapılan konut satışları hakkında değerlendirmede bulunan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, malzeme fiyatlarındaki artışın konut satışlarını olumsuz bir şekilde etkilediğini dile getirdi. 

Konut satışları yılın 2. yarısında ivme kazanacak!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan konut satışları verilerini değerlendiren, Now Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başyazıcıoğlu konut satışlarının yılın 2. yarısında ivme kazanacağını söyledi.

Markalı konut satışlarının yüzde 6.36'sı yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Haziran 2020 sonuçlarına göre, markalı konut satışlarının yüzde 6.36'sı yabancılara yapılırken, Mayıs ayında satışı gerçekleştirilen markalı konutların yüzde 50.08’i bitmemiş konut stoklarından oldu...

yazın konut satışları artacak Haberi

yazın konut satışları artacak

Gayrimenkul uzmanı Ali Er, medya haberlerinin gayrimenkulde spekülasyona neden olduğunu söyledi. 7 Haziran seçimleri sonrasında ortaya çıkan siyasi durumun, değişik medya gruplarında projelerin durduğuna dair haberlerin yapılmasına neden olduğuna dikkat çeken Erpay Gayrımenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Er, “Bilindiği üzere büyük projelerin tamamı Arnavutköy ilçesinde hayata geçirildi bu yüzden de son yıllarda İstanbul’un en çok değer kazanan bölgesi oldu. Buralara yatırım yapan insanlar uzun vadede kazanacaklar ve şuanda oluşan siyasi ortamdan dolayı ellerindeki varlıklarını ucuza satmamaları konusunda uyarmam gerekiyor. Ayrıca son dönemde bazı yayın kuruluşlarında projeler ile ilgili haberler yapılıyor. Bu haberlerin ART niyetli olarak yapıldığı düşüncesindeyim çünkü biz reel piyasanın içindeyiz ve projelerin de devam ettiğini gözlerimizle de görmekteyiz. Seçim sonucunda kim iktidara gelirse gelsin İstanbul için bu...