10 / 08 / 2024

yazlık evlerin kira vergileri ne kadar

yazlık evlerin kira vergileri ne kadar

2013 yılında, yazlık evini kiraya vermiş olanların, aldığı kira toplamı 3.200 TL'yi aşmışsa, önümüzdeki Mart aymda 1-25 Mart tarihleri arasında "gayrimenkul sermaye iradı" nedeniyle, gelir vergisi beyannamesi vermeleri gerekecek...

Yazlık konutların güncel satış ve kira fiyatları!

Türkiye’nin kıyı beldeleri dolarken yazlık konutların da güncel satış ve kira fiyatları vatandaşlar arasında en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. 

1940 yılında Adalar'daki yazlık evlerin kira bedelleri Boğaz'ı geçmiş!

1940 yılında, yazlık ev sahipleri yaz gelmeden kiraları artırmaya başlamış. Adalar ve Boğaz'ın çok talep görmesi fiyatların fırlamasına neden olmuş. 

1945'te yazlık evlerin fahiş kira bedelleri çileden çıkarttı! İşte Büyükada ve Suadiye'deki kiralık yazlık evler

1945 yılında kiralık konut bedelleri ile ilgili yapılan denetimlerde fahiş fiyata yazlık ev kiralayanlar mahkemeye verilmiş.

Yazlık fiyatları uçtu: 75 metrekare yazlık ev 21 milyon TL!

Yazlık bölgelere göç, konutlarda satış ve kira fiyatlarının artmasına neden oldu. Bu durumu fırsata çeviren ev sahipleri ise yazlık satarken fahiş fiyatlar vermekten geri durmadı. Bir ev sahibi Balıkesir'de 75 metrekare yazlığı 21 milyon liraya satışa çıkardı.

Yazlık bölgelerde ev kiraları otellere yaklaştı: Haftalık ve aylık kiralama fiyatları hangi ilde ne kadar?

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yazlık bölgelerdeki fiyat artışlarını, konaklama tercihlerindeki değişiklikleri anaziz etti. Peki yazlık bölgelerde haftalık ve aylık kira bedelleri ne kadar?

Yazlık kiraları uçuşa geçti: Aylık kiralar 7 milyon TL'ye kadar çıktı!

Yaz tatilinin en gözde ilçeleri arasında yer alan Bodrum’da kiralar bu yaz da uçuşa geçti. İşte yazlık bölgelerdeki kira rakamları...

Yazlık evlerde köpük oluştu!

Pandemi sonrasında izole hayatın tercih edilmesiyle yazlık evlere talep arttı. Bu durum sonrasında yazlık evlerin fiyatları da tavan yaptı. Uzmanlar bu fiyatların köpük olduğu görüşünde. 

Yazlık ev alacaklar bu 5 maddeye dikkat!

Home Yapı Kurucu Ortağı Mimar Hasan Aksel Yağcıoğlu, yazlık mimarisiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yağcıoğlu, yazlık evlerin mimari trendlerini ve yazlıklarda en çok tercih edilenleri anlattı...

Yatırımın yeni adresi: Yazlık evler!

Salgın süresi boyunca Bodrum’a ilginin artması kira fiyatlarını 2 katına çıkardı. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “Kira getirisi artınca amortisman süresi 8 yıla kadar geriledi. Yazlık almak iyi bir yatırım adresi haline geldi” diye konuştu.

Yazlık bölgelerde konut fiyatları uçuşa geçti! 

Koronavirüs salgını ile birlikte yazlık bölgelerde evlerin fiyatlarında artış yaşanmaya devam ediyor. Özellikle Datça, Bodrum ve Kaş’ta konut fiyatlarının değeri yüzde 68'i bulmuş durumda. 

Yazlık evlerde kira fiyatları ikiye katlandı!

Koronavirüs salgını ile uzaktan çalışma sisteminin hayata geçmesiyle tatil bölgesine olan talep arttı.  Taleplerin artmasıyla yazlık bölgede satışların artmasıyla kira ücretleri de yüzde 58 arttı. 

Yazlık bölgelerde kiralar yüzde 50 arttı!

Pandemi sonrasında yazlık evlere talep artmasıyla beraber Çeşme ve Bodrum gibi gözde tatil bölgelerinde kira fiyatları, ev fiyatlarıyla yarışır hale geldi.

Salgından kaçan Çatalca ve Silivri'de yazlık kiraladı!

Koronavirüsün etkisiyle bu yıl yazlık evlerin kapıları mart ve nisan aylarında açıldı. Salgından korunmak isteyenler Çatalca ve Silivri gibi yazlık bölgelere yönelince, bu ilçelerdeki elektrik tüketiminde yüzde 35’lere varan artış yaşandı.

yazlık evlerin kira vergileri ne kadar Haberi

yazlık evlerin kira vergileri ne kadar

2013 yılında, yazlık evini kiraya vermiş olanların, aldığı kira toplamı 3.200 TL'yi aşmışsa, önümüzdeki Mart aymda 1-25 Mart tarihleri arasında "gayrimenkul sermaye iradı" nedeniyle, gelir vergisi beyannamesi vermeleri gerekecek. 


3.200 TL'lik istisna tutarı, 2014 yılı kira gelirleri için 3.300 TL olarak belirlendi. 


VERGİNİN HESABI 


Yazlık evden aldığı kira gelirini beyan edecek olanların, "götürü" ya da "gerçek gider" yöntemlerinden birini tercih etmesi gerekiyor. Bunlardan, "götürü" gider, en kolay ve pratik olanı. 


ÖRNEK: Ayşe Teyze, Datça'daki yazlığım 2013'te kiraya vermiş ve 12 bin TL kira geliri elde etmiştir. 

Bu durumda, Ayşe Teyze'nin vergisi, aşağıdaki gibi hesaplanacaktır. 

(12.000 TL Mistisna: 3.200 TL)= 8.800 TL (8.800 TL)-(% 25 Götürü gider: 2.200 TL)= 6.600 TL 6.600 TL X (%15 Vergi oranı)= 990 TL (Ödenecek Gelir V) İKİ TAKSİTTE Hesaplanan gelir...