02 / 05 / 2024

Yedikule Bostanlarına süs havuzu

Yedikule Bostanlarına süs havuzu

TARİHİ İstanbul Surları’nın dibindeki sur hendeği içinde yer alan Yedikule Bostanları’na yapılması planlanan park projesi içindeki süs havuzu yapımı için geçtiğimiz günlerde kepçe vuruldu.Yapılması planlanan süs havuzu durduruldu.

Kredi kartlarına sınırlama getirildi, taksit sayısı düştü

Bankalar kredi kartlarında yeni düzenlemeleri açıkladı. Alınan kararlar doğrultusunda nakit avans çekimleri ve taksit sayıları üzerinde sınırlamaya gidildi.

İstanbul-Ankara arasına süper hızlı tren geliyor! Bakan Uraloğlu yeni gelişmeyi açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu merakla beklenen Ankara ve İstanbul arası hızlı tren projesi ile ilgili olarak yeni gelişmeyi açıklayarak, proje çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Citroen'den mart ayına özel büyük kampanya! İkinci el fiyatına sıfır araba! Araba almak isteyenlere müjde!

Citroen otomobil markası Mart ayına özel büyük bir kampanya başlattı. Araba almak isteyenlere ödeme kolaylığı sunan Citroen'in Mart fiyat listesi belli oldu. İşte 2024 Citroen mart kampanyası ve fiyat listesi.

Uzmanlar uyardı: Kabına sığmayan İstanbul çöküşe doğru gidiyor, tersine göç rakamı çok düşük!

Mega kent İstanbul'dan son bir senede 148 bin 978 yabancı uyruklu, 252 bin 27 Türk vatandaşı göç ederken, kent nüfusu ilk defa tersine göç ile 400 bin kişi azaldı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar 400 binlik göç rakamının çok düşük olduğunu söyledi.

Kiralara yüzde 25 sınırlaması milyonlarca ev sahibini mağdur etti! Bu uygulama ile kim, ne hedefledi?

Haziran 2022'de yürürlüğe giren kiralarda yüzde 25 sırını ile kira artış oranlarına sınırlama getirilmesi planlandı. Fakat bu uygulama milyonlarca ev sahibini mağdur etti. Peki bu uygulama ile kim, ne hedefledi?

Emekli maaşlarına 11 TL'lik seyyanen zam resmen Meclis'te! Milyonlarca emekliye şok!

Ocak zamlarının belli olmasının ardından emekliler maaşlarının düşük kalmasına sık sık tepki gösteriyor. Emekli maaşlarına 11 TL'lik seyyanen zam resmen Meclis gündemine geldi. İşte detaylar...

Seçimlerden sonra zamlar, vergi artışları, yeni vergiler ve kredi kartlarına sınırlamalar gelecek!

Yerel seçimler sonrasında neler olacağı milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından bir bir açıkladı. İşte ayrıntılar...

Konut krizi yabancı öğrencileri vurdu! Kanada'daki yabancı öğrenci sayısının yüzde 35 azalması bekleniyor!

Kanada’da hükümet, konut krizini ağırlaştırdığı gerekçesiyle uluslararası öğrencilerin sayısına sınır getiriyor. Üst sınır 2024 yılında yaklaşık olarak 360 bin vize olacak. Bu da 2023 yılına göre yüzde 35’lik bir düşüş anlamı taşıyor.

Chery'den 600 bin TL'ye sıfır model SUV!  

İkinci el araç fiyatlarındaki balon patlayacak gibi gözüküyor. Çinli otomobil üreticisi Chery, 600 bin Türk Lirası'na sıfır kilometre SUV sattığını açıkladı. İşte haberin detayları...

Hollanda hükümetinden özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama: En çok yüzde 1 olacak! 

Hollanda hükümetinin kiracılara yönelik yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdiği açıklandı. Buna göre özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama getirildi. İşte uygulama ile ilgili tüm detaylar...

İş yeri kiralarında 6 kata ulaşan zam! Kira krizi büyüyor: İş yeri kiralarına sınırlama talebi!

Konutta sık sık gündem olan fahiş kiralar, iş yerlerine de sıçradı. 6 kata ulaşan kira zamlarının ardından, iş yerleri kiraları için sınırlama talebi geldi. İşte ayrıntılar..

Kredi kartı kullanımına sınırlama geliyor! OVP'de çarpıcı detay: Uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecek!

Önümüzdeki 3 yılın ekonomi politikalarına şekil verecek Orta Vadeli Plan’da kredi kartları için düzenleme sinyali de verildi. Peki kredi kartı kullanımı sınırlanacak mı? İşte ayrıntılar...

Vatandaş borç batağına sürüklendi: 1 yılda kredi kartlarına borcu yüzde 182'yi aştı!

Vatandaşın son bir yılda kredi kartlarına olan borçlardaki artış yüzde 182’yi aşarak 2 trilyon 208 milyar 668 milyon liraya ulaştı.

Yedikule Bostanlarına süs havuzu Haberi

Yedikule Bostanlarına süs havuzu

Ancak kazı izni ve müze arkeoloğu olmadan kazıların yapıldığı itirazları üzerine havuz inşaatı durdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Fatih Belediyesi tarafından yapılması planlanan 'Belgradkapı Rekreasyon Alanı Projesi'ne 2013'te başlandı. Buradaki tarihi İsmail Paşa Bostanı'nın üzerinin molozla kaplanmasının ardından süs havuzu yapmak için kepçeler çukur açtı. Ardından zemine beton dökülerek, temel demirleri döşendi. Sur dibi boyunca ilerleyecek proje kapsamında spor alanları, kafe ve restoranların olması planlanıyor. UNESCO tarafından belirlenen 'Kara Surları Dünya Miras Alanı'nın içinde yer alan bostanda yapılacak kazıların 2863 sayılı Kültür Varlıklarını Koruma Kanunu'na göre Arkeoloji Müzeleri'nin denetiminde yapılması gerekiyor. Bizans kara surlarının savunma sisteminin bir parçası olan ve savaş zamanında içi su doldurulan hendeğin bulunduğu bu alan İstanbul’un fethinden sonra bostan olarak kullanıldı. 17. yüzyıldan kalma...