23 / 07 / 2024

Yeni binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu

Yeni binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu

Binalarda ki ısı kayıplarının azaltılması, enerji tasarrufu sağlanabilmesi için ısı yalıtımı yapılıyor. Isı yalıtımı için gerekli şartlar neler? Yeni binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu?

Yeni Skoda Superb'nin fiyatları belli oldu! Sıfır araç alacaklar dikkat: Skoda Superb 7 Temmuz 2024 fiyat listesi...

Zarif çizgileri ve göz alıcı detaylarıyla yeni Superb, şıklığı yeniden tanımlarken, hem sürücülere hem de yolculara yaşattığı konforla dikkatleri çekiyor. Peki Skoda Superb fiyatları ne kadar? İşte Skoda Superb 7 Temmuz 2024 fiyat listesi...

Konut fiyatları yeni binalarda artacak, eski binalarda stabil kalacak!

İzmir'de konut fiyatları geçtiğimiz aya göre yüzde 1,9, önceki seneye göre de yüzde 45,1 artış gösterdi. Konu ile ilgili açıklama yapan İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, "Konut fiyatları yeni binalarda artacak, eski binalarda stabil kalacak" dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin yeni kampüsünün inşaatı başlıyor! 414 milyon TL'lik dev yatırım için düğmeye basıldı!

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin Güzelbahçe’de yapım çalışmalarına başlanan yeni kampüs inşaatının ihalesi sonuçlandı. Söz konusu ihaleyi 414 milyon Türk Lirası bedel ile Antalya merkezli Simya Mimarlık Şirketi aldı.  İşte detaylar...

İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne yeni kampüs geliyor! 2 milyar TL'lik proje için son teklif tarihi 25 Mayıs!

İzmir Ticaret Odası’na bağlı olan Ekonomi Üniversitesi’nin Güzelbahçe’de inşaat çalışmalarına başlanan yeni kampüs inşaatında 2. ve önemli kademeye geçildi. Üniversite yönetimi, inşaatları yapacak olan firmalardan 25 Mayıs 2024 tarihine kadar teklifleri toplayacak.

1935'te İstanbul'da yeni yapılan binaların çatlaması belediyeyi harekete geçirmiş! Nedeni inşaat kalfaları...

1935 yılında, İstanbul'da son 6 ayda yapılan tüm yeni binalarda çatlaklar tespit edilmiş. Belediye harekete geçerken söz konusu durumun inşaat kalfaları yüzünden olduğu ortaya çıkmış. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Otokar, 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi

Otokar, üretimine başladığı alternatif yakıtlı ve otonom sürüşe sahip olan 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi. Otokar, elektrikli yeni modeller e-Kent ve e-Territo'nun yanı sıra otonom sürüşe sahip e-Centro'nun tanıtımını yaptı. İşte haberin ayrıntıları...

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

EYT’lilerin yeni talebi belli oldu! Madde madde sıralandı! İntibak yasası, emekli maaşı, sosyal adalet...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Başkanı Arzu Lastikçi, EYT’lilerin yeni taleplerini sıraladı. Lastikçi, 2000 yılı öncesi emekli olan kişiler için uygulanan "İntibak Yasası"nın 2000 yılı sonrası emekli olan kişiler için de çıkarılması gerektiğini ifade etti.

İstanbul'a 125 yeni otobüs geliyor! 2024 Ocak'ta hizmete sunulacak! 

İBB ve İETT, yaklaşık 850 milyon TL'lik öz kaynakla İstanbul’a 125 yeni otobüs getiriyor. Söz konusu otobüsler 2024 Ocak'ta hizmete sunulacak. 

Yeni Bakanlar Kurulu bugün açıklanıyor! Yeni kabinede hangi sürpriz isimler var? İşte kulis bilgileri…

Herkesin gözü kulağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak yeni Bakanlar Kurulu’nda. Kulislerde dolaşanlara göre yeni kabineye sürpriz isimlerin gelmesi beklenirken, Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olacağı konuşuluyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nden Çin'e çip ihracatına yeni kısıtlamalar!

ABD hükümeti, Çin'in askeri gücü için gereken kritik teknolojiye erişmesini önlemek için ülkeye gelişmiş çip ihracatına yeni kısıtlamalar getirdi.

Yeni Lamborghini Urus S tanıtıldı! İşte fiyatı…

Lamborghini, geçtiğimiz ay sevilen SUV modeli Urus'un Performante versiyonunu tanıtmıştı. Şimdi ise orijinal  Urus'un yerini alacak olan 2023 model Lamborghini Urus S ile kamuoyunun karşısına çıktı. Peki Lamborghini Urus S’in fiyatı ne kadar? İşte yeni Urus S'in özellikleri ve fiyatı…

Yeni binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu Haberi

Yeni binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu

Yeni binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu?

Isı yalıtımı için binaya yalıtım malzemeleri ile giydirerek yapılan ısı yalıtımı işlemi ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye girmiyor. Böylece binaların sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılığı artıyor.2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre yapılar için mantolama uygulaması zorunlu hale geliyor. 


Mantolama nasıl yapılır?


a) Isı kayıpları, ısı kazançları, kazanç/kayıp oranı, kazanç kullanım faktörü, aylık ve yıllık ısıtma enerjisi ihtiyacının büyüklükleri, TS 825'de verilen "binanın özgül ısı kaybı" ve "yıllık ısıtma enerjisi ihtiyacı" çizelgelerindeki örneklerde olduğu gibi çizelgeler halinde verilmeli ve hesaplanan yıllık ısıtma enerjisi ihtiyacının ısıtma enerjisi formülünden elde edilecek sınır değerden büyük olmadığı gösterilmelidir.


b) Konutlar dışında farklı amaçlarla kullanılan binalarda yapılacak hesaplamalarda binalardaki farklı bölümler arasındaki...