29 / 04 / 2024

Yeni Ekonomi Modeli

Yeni Ekonomi Modeli

MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yeni ekonomi modeline ilişkin açıklamalarını değerlendirdi. Yeni ekonomi modelini memnuniyetle karşıladıklarını ve desteklediklerini açıkladı.

Kur-faiz tartışmalarına son verip yatırımlara odaklanmalıyız!

İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, Yeni Ekonomi Modeli'ne ilişkin açıklamalar yaptı. Koloğlu, ''Kur-faiz tartışmalarını bir kenara bırakıp yatırımlara odaklanmalıyız" şeklinde konuştu.

Renault açıkladı! Yeni SUV modeli 1,5 milyona satılacak..

Otomotiv sektörü alanında değişimlerin yaşandığı bu son günlerde Renault piyasayı kasıp kavuracak bir model ve fiyat ile geliyor. İşte markanın SUV modeli, 1,5 milyona satılacağı duyuruldu. İşte markanın açıklaması ve haberin detayları... 

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

İstanbul’a 10 bin kiralık konut geliyor! Yeni Konut Modeli'nde riskli yapılarda yaşayanlar öncelikli olacak!

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, Yeni Konut Modeli ile ilgili konuştu ve İstanbul’a 10 bin kiralık konutun gelmesini de sağlayacak örnek projede sona gelindiğini belirtti. Kalyoncu, kamu-özel sektör işbirliği ile kamu arazisinde kiralık konut üretmeyi planladıklarını belirtti. İşte ayrıntılar...

Yeni konut modeli nasıl olacak?

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği'nin (GYODER) gerçekleştirdiği proje kapsamında kamuya ait arazilerin kullanıma açılmasıyla arsa ücretleri sıfırlanacak, konut kiraları ise hane gelirinin yüzde otuzunu geçemeyecek. İşte haberin ayrıntıları...

Gelirin yüzde 30'unu aşmayacak şekilde kira düzenlemesi geliyor!

Yeni bir sistemle fahiş kira zamlarına son verilmesi planlanıyor. 'GYODER Yeni Konut Modeli' yakında devreye girecek ve bu modelle konut sektöründe yeni bir dönem başlayacak. Yeni sistemle arsa maliyetlerinin ciddi şekilde düşmesi ve ev sahipliğinin şirketler tarafından üstlenilmesi bekleniyor.

Kira fiyatlarını düşürecek yeni konut modeli: Avrupa’da belediye evi örnekleri var!

Son iki senede Türkiye'de konut arzının talebi karşılamamasından kaynaklı ev ve kira fiyatları uçtu. Yurttaşın kiralık konut sıkıntısını çözmek için harekete geçen firmalar, kamu-özel sektör işbirliğiyle 500 bin konut üretme hedefinde sona yaklaştı. Söz konusu projenin Avrupa'da örnekleri var.

GYODER’in Yeni Konut Modeli’nin finansmanının kaynağı belli oldu! Finansman nereden gelecek?

GYODER’in Yeni Konut Modeli’nin finansmanı emeklilik fonlarından gelecek. Konut sektöründeki problemine ‘kiralık konut üretme odaklı model’ ile çözüm önerisi getiren Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), modelin finansmanı için yabancı emeklilik fonlarıyla masaya oturdu.

Kamu bankalarında tüketici kredileri bıçak gibi kesildi, ticari krediler hızlandı!

Merkez Bankası ve yeni ekonomi yönetiminin sıkı para politikasının etkileri kredi büyümelerine yansımaya başladı. 15 Eylül haftasında ticari kredilerin büyüme ivmesinin hızlandığı dikkati çekerken, kamu bankalarının ise tüketici kredilerinde resmen durduğu gözlendi.

Honda’nın yeni hibrit modeli ZR-V e:HEV’in fiyatı açıklandı! İşte ZR-V e:HEV’in teknik özellikleri ve fiyatı...

Honda SUV model gamında önemli bir boşluğu dolduran ZR-V, Avrupa'yla aynı anda Türkiye’de satışa sunuldu.

GYODER'in yeni konut modeli Cityscape Global 2023'e damga vurdu!

Riyad'da gerçekleştirilen ve merakla beklenen Cityscape Global 2023'e katılım sağlayan GYODER'in yeni konut modeli Cityscape Global 2023'e damga vurdu...

Toyota’nın 4.5 milyon TL’lik SUV modeli: Toyota Century SUV ortaya çıktı

Toyota'nın lüks otomobili Century'nin yeni SUV modeli tanıtıldı. İşte bu etkileyici otomobilin detayları...

TCL, kağıt benzeri ekranlı akıllı telefonlarını tanıttı: TCL 40 NXTPAPER ve TCL 40 NXTPAPER 5G!

TCL'nin dikkat çekici iki yeni telefon modeli ortaya çıktı: TCL 40 NXTPAPER ve TCL 40 NXTPAPER 5G. İşte bu telefonlar hakkında daha fazla detay...

Kur korumalı mevduatta rekor artış! Son bir haftada 50,2 milyar TL arttı!

Yeni ekonomi yönetiminin çıkış için ilk mesajını verdiği kur korumalı mevduat (KKM) hesapları, bir haftada 50,2 milyar TL arttı. Söz konusu hesaplar 3 trilyon 407 milyar TL’yi aştı.

Yeni Ekonomi Modeli Haberi

Yeni Ekonomi Modeli

MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yeni ekonomi modeline ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.  Erdal yaptığı açıklamada “Yeni ekonomi modelinde değişimi hedefleyen doğru adımlar, sürdürülebilir büyüme, finansal istikrar, gerçekçi politikaların seçilmesi ve performans hedeflerinin takibi vurgularını memnuniyetle karşılıyor ve destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, son dönemde ABD eksenli olarak döviz kurları üzerinden yapılan müdahaleleri ve yaptırım kararlarını uluslararası hukuk ve büyük devletle bağdaştıramadıklarını söyledi. 

Başkan Erdal'ın açıklaması şu şekilde:  “ABD Yönetiminin tutumu, yıllardır dost ve müttefik olan iki ülke ilişkilerini ve ticari ilişkileri zedelemeye devam etmektedir. Ülke ve millet olarak sağduyumuzu kaybetmeden, hedeflerimize odaklanmalıyız. Ülkeler arası krizler, her ne kadar arzu edilmese de, maalesef yaşanabilmektedir. Önemli olan toplumun tüm kesimini oluşturan bireyler olarak, yeniden büyük...