06 / 05 / 2024

yeni kademeli vergi sistemi

yeni kademeli vergi sistemi

Rantın önüne geçilmesi adına 64. Hükümet Programı kapsamında, gayrimenkul gelir vergisi kapsamında birtakım düzenlemelere yer veriliyor. Peki, yeni gayrimenkul kademeli vergi sistemi nedir?

Seçimler tamam, şimdi yeni vergi ve zamlar kapıda: Gayrimenkule de yeni vergi gelebilir!

Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından başta KDV ve ÖTV olmak üzere yeni vergi artışları yapılması bekleniyor. Ayrıca, gayrimenkule de yeni vergi gelebileceği konuşuluyor. İşte ayrıntılar...

EYT'yi kaçıranlar için yeni fırsat kapıda! Kademeli emeklilikten kimler yararlanacak?

Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren EYT'yi kaçıranlar için yeni emeklilik fırsatı kapıda. Paylaşılan detaylara göre Kademeli Emeklilik Düzenlemesi için resmen geri sayım başladı. Peki kademeli emeklilik ne demek? Sigorta girişi için belirlenmiş olan tarih ne? İşte merak edilen o soruların yanıtları.

Birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Bu yapılmazsa vergi de işe yaramaz!

Merkez Bankası tarafından gündeme getirilen birden çok evi olana kademeli ek vergi önerisi konut piyasasında gündeme oturdu. Peki birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Prof. Dr. Murat Batı, tek tek yapılması gerekenleri açıkladı.

İkinci, üçüncü konutta kademeli vergi artışı barınma sorununu çözer mi?

Barınma sorunu gittikçe büyüyor. Kiralık ve satılık konut fiyatlarında yaşanan artışlar, vatandaşları zor duruma düşürüyor. Peki barınma sorunu nasıl çözülür? 

OVP ile yeni vergi ve zamlar yolda: Emlak vergisi yeniden yazılıyor, araçlara ÖTV artışı gelebilir! 

Vergi uzmanları,  geçtiğimiz gün detayları belli olan OVP ile otomobilden konuta kadar çeşitli alanlarda yeni vergilerin gelebileceği ile ilgili sinyallerin verildiğini ileri sürdü. Peki OVP hangi alanlarda yeni vergilerin geleceğine, hangi vergilere ise yeni zamlar yapılacağına işaret ediyor?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuştu: Yeni vergi artışları yapılacak mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, vergi konusunda yeni adımların beklenmediğini açıkladı. Yılmaz, yapılan açıklamada, maktu vergilerin yüksek seviyeye ulaştığını ve hedefin deprem sonrası destekler ve kritik yatırımlar olduğunu vurguladı. 

Kademeli emeklilikte yeni gelişme! Tek tek açıklandı!

EYT yasasının ardından kapsam dışında kalanlar erken emeklilik için ayrıntıları yakından takip ediyor. Emeklilik sisteminde emeklilik yaşı ve erken emeklilik hakları bireyin çalışma bilgilerine göre şekilleniyor. Fakat SGK tarafından vergi indirimiyle erken emeklilik müjdesi geldi.

Yeni asgari ücret vergiyi nasıl etkileyecek? 11 bin 59 ve 12 bin TL'lik iki senaryo! En az 2 bin 816 TL vergi avantajı!

Asgari ücrete yapılacak ara zammın vergilere nasıl yansıyacağı merak konusu oldu. Rakamlar tek tek hesaplandı. En az 2 bin 816 TL vergi avantajı olacak. 

Emeklilikte yeni düzenleme masada! Kademeli emekliliğin kapsamı tek tek belli oldu!

Kademeli emeklilik konusunda ayrıntılar araştırılan konular arasında yer alıyor. Kısmi emeklilikte 10, 12.5 ve 15 yıl prim şartı gerekirken, kademeli emeklilik sisteminde yaş şartının kademeli olarak indirilmesi öngörülüyor. EYT’den sonra yeni emeklilik sistemi için gelişmeler yakından izleniyor.

ABD'de tüm Tesla Model 3 araçlara vergi teşviki!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın tüm Model 3 araçlarının, ABD Hazine Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan yeni batarya tedariki kriterleri kapsamında vergi teşvikinden faydalanabileceği bildirildi.

Ayçiçek yağına yeni vergi mi geliyor? İşte yeni düzenlemeye dair detaylar!

Ayçiçek yağına vergi düzenlemesi iddiaları ortaya çıktı. Bu şekilde fiyatların daha da düşmesi bekleniyor. İşte detaylar!

2000'den sonra işe girenler dikkat! Kademeli emeklilik kapsamı açıklandı mı? Şimdi bu tabloya göz atın! 

EYT yasasını kaçıranlar için yeni düzenlemeler masada. Özellikle 2000'den sonra işe girenler kademeli emekliliği bekliyor. İşte kademeli emeklilik ile ilgili merak edilenler...

7 bin 500 TL üzerinde maaş alan emekliler müjde! Bakan Bilgin açıkladı! O tarihte kademeli zam yapılacak!

7 bin 500 TL üzerinde maaş alan emeklilerin gözü temmuz ayında yapılacak olan zamda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yeni düzenleme yapıldığını ve emeklilere o tarihte kademeli zam yapılacağını açıkladı.

yeni kademeli vergi sistemi Haberi

yeni kademeli vergi sistemi

Kademeli vergi sistemi nedir?

Rantın önüne geçilmesi adına 64. Hükümet Programı kapsamında, gayrimenkul gelir vergisi kapsamında birtakım düzenlemelere yer veriliyor. Program'da "Uluslararası yükümlülükleri gözeterek, lüks ve/veya ithalat yoğunluğu yüksek tüketim mallarını caydırıcı vergilendirme yapacağız." hükmü yer alıyor.


Buna göre hazırlanan Yeni Gelir Vergisi Tasarısı ile mevcut gelir vergisi uygulaması değiştiriliyor. Bunun yerine kademeli vergi sistemi getiriliyor. Peki, kademeli vergi sistemi nedir?


Gayrimenkul gelir vergisina kademeli vergi sistemi..

Bilindiği üzere mevcut gelir vergisinde, gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde vergi ödemesi yapılıyor.


Ancak taşınmazın 5 sene geçtikten sonra satılması halinde gelir vergisi ödenmiyor. Yapılan düzenleme ile 5 yıldan sonra satılan taşınmaz mallar için de vergi ödenmesi öngörülüyor.


Kademeli vergide; 

Taşınmazın 2 yıl içinde satılması halinde değerinin yüzde 40'ı

Taşınmazın 3 yıl içinde satılması halinde değerinin...